Στο ατελιέ – Άντα Τσιροπούλου: “Τα ταξίδια της ψυχής μου”

Γράφει ο Γιάννης Λιάκος

Γνωριζόμαστε με την Άντα Τσιροπούλου από τα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα. Από τότε που μόλις είχε επιστρέψει από τις σπουδές της στην Φλωρεντία, στην Academia di Belle Arte, όπου είχε διαμείνει και εργαστεί για πέντε χρόνια.

Πολίτης του κόσμου, η Άντα με ξενάγησε στο εργαστήριό της, στο Π. Ψυχικό και ένοιωσα ότι ταξιδεύω μέσα από την ζωγραφική της στα τοπία όλου του πλανήτη.

Στο ατελιέ

Χρώμα, φως, σύνθεση και μεταφυσική προσέγγιση της μέρας και της νύχτας.

ΑΝΤΑ ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Άντα Τσιροπούλου: “Έχω ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου. Όπου και να πήγα είχα πάντα μέσα μου τις εικόνες και τις μυρωδιές του γιασεμιού και των λουλουδιών της γειτονιάς που μεγάλωσα στο Π.Ψυχικό.”

‘Εργο Άντας Τσιροπούλου

Τον Άνθρωπο θα μπορούσαμε να τον εξερευνήσουμε με τον θαυμασμό και τον σεβασμό που νοιώθουμε για ένα έργο τέχνης.” Η καλλιτεχνική δημιουργία με κάνει να εκτιμώ πιο πολύ την Ανθρώπινη ύπαρξη.

Όταν δουλεύω επάνω σε ένα τελάρο επηρεάζομαι από το φυσικό περιβάλλον, αλλά πολύ συχνά δημιουργώ τοπία της φαντασίας και της ψυχής μου.”

‘Εργο Άντας Τσιροπούλου
‘Εργο Άντας Τσιροπούλου
Η Άντα Τσιροπούλου στο ατελιέ της στο Π.Ψυχικό

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Memories- Tar etc. Dancing with tears in my eyes

Γράφει ο Γρηγόρης Γκινοσάτης Ξεκινάς να κάνεις μετακόμιση και μπροστά σου εμφανίζονται όλα τα πράγματα, που σε διάφορες περιόδους της ζωής σου, σου δημιούργησαν ένα...

‘’170 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ’’ του Γιωργή Τσουρή σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη στο Θέατρο ΙΛΙΣΙΑ.

Γράφει η Αιμιλία Φλώρου (Not a review…just my point of view) ‘’170 Τετραγωνικά’’, 50 τετραγωνικά ,100 τετραγωνικά, εκεί πλέον χωρούν, εγκιβωτισμένες κατά το πλείστον οι...

Περπατώντας στις πόλεις της τέχνης…

Γράφει η Λιάνα Ζωζά Δεν έχει ούτε όνομα, ούτε τόπο. Σου επαναλαμβάνω το λόγο για τον οποίο σου την περιέγραφα: από τον αριθμό τον πόλεων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this