Στο ατελιέ – Άντα Τσιροπούλου: “Τα ταξίδια της ψυχής μου”

Γράφει ο Γιάννης Λιάκος

Γνωριζόμαστε με την Άντα Τσιροπούλου από τα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα. Από τότε που μόλις είχε επιστρέψει από τις σπουδές της στην Φλωρεντία, στην Academia di Belle Arte, όπου είχε διαμείνει και εργαστεί για πέντε χρόνια.

Πολίτης του κόσμου, η Άντα με ξενάγησε στο εργαστήριό της, στο Π. Ψυχικό και ένοιωσα ότι ταξιδεύω μέσα από την ζωγραφική της στα τοπία όλου του πλανήτη.

Στο ατελιέ

Χρώμα, φως, σύνθεση και μεταφυσική προσέγγιση της μέρας και της νύχτας.

ΑΝΤΑ ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Άντα Τσιροπούλου: “Έχω ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου. Όπου και να πήγα είχα πάντα μέσα μου τις εικόνες και τις μυρωδιές του γιασεμιού και των λουλουδιών της γειτονιάς που μεγάλωσα στο Π.Ψυχικό.”

‘Εργο Άντας Τσιροπούλου

Τον Άνθρωπο θα μπορούσαμε να τον εξερευνήσουμε με τον θαυμασμό και τον σεβασμό που νοιώθουμε για ένα έργο τέχνης.” Η καλλιτεχνική δημιουργία με κάνει να εκτιμώ πιο πολύ την Ανθρώπινη ύπαρξη.

Όταν δουλεύω επάνω σε ένα τελάρο επηρεάζομαι από το φυσικό περιβάλλον, αλλά πολύ συχνά δημιουργώ τοπία της φαντασίας και της ψυχής μου.”

‘Εργο Άντας Τσιροπούλου
‘Εργο Άντας Τσιροπούλου
Η Άντα Τσιροπούλου στο ατελιέ της στο Π.Ψυχικό

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι Δεύτεροι Δελφικοί Διάλογοι στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Στον ομφαλό της γης, στο σπουδαιότερο Μαντείο της Ελληνικής αρχαιότητας, διοργανωθήκαν πρόσφατα οι δεύτεροι Δελφικοί Διάλογοι, που στόχο είχαν την ανάλυση...

Βραβείο Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2024:  Τέχνη υψηλών αξιώσεων στα ξενοδοχεία «Minos Beach Art Hotel» &  “Minos Palace” του Ομίλου 

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη  Χαλάρωση, πολυτέλεια αλλά και τέχνη μπορούν να απολαύσουν οι ένοικοι των ξενοδοχείων του Ομίλου Μαμιδάκη στα δύο φιλόξενα ξενοδοχεία του στον...

Οι μουσικές ρίζες των εικαστικών μετασχηματισμών του Κλέε

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Πάουλ Κλέε  / Paul Klee γεννήθηκε κοντά στην πόλη της Βέρνης το 1940. Ο πατέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this