Στο ατελιέ – Άντα Τσιροπούλου: “Τα ταξίδια της ψυχής μου”

Γράφει ο Γιάννης Λιάκος

Γνωριζόμαστε με την Άντα Τσιροπούλου από τα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα. Από τότε που μόλις είχε επιστρέψει από τις σπουδές της στην Φλωρεντία, στην Academia di Belle Arte, όπου είχε διαμείνει και εργαστεί για πέντε χρόνια.

Πολίτης του κόσμου, η Άντα με ξενάγησε στο εργαστήριό της, στο Π. Ψυχικό και ένοιωσα ότι ταξιδεύω μέσα από την ζωγραφική της στα τοπία όλου του πλανήτη.

Στο ατελιέ

Χρώμα, φως, σύνθεση και μεταφυσική προσέγγιση της μέρας και της νύχτας.

ΑΝΤΑ ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Άντα Τσιροπούλου: “Έχω ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου. Όπου και να πήγα είχα πάντα μέσα μου τις εικόνες και τις μυρωδιές του γιασεμιού και των λουλουδιών της γειτονιάς που μεγάλωσα στο Π.Ψυχικό.”

‘Εργο Άντας Τσιροπούλου

Τον Άνθρωπο θα μπορούσαμε να τον εξερευνήσουμε με τον θαυμασμό και τον σεβασμό που νοιώθουμε για ένα έργο τέχνης.” Η καλλιτεχνική δημιουργία με κάνει να εκτιμώ πιο πολύ την Ανθρώπινη ύπαρξη.

Όταν δουλεύω επάνω σε ένα τελάρο επηρεάζομαι από το φυσικό περιβάλλον, αλλά πολύ συχνά δημιουργώ τοπία της φαντασίας και της ψυχής μου.”

‘Εργο Άντας Τσιροπούλου
‘Εργο Άντας Τσιροπούλου
Η Άντα Τσιροπούλου στο ατελιέ της στο Π.Ψυχικό

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«Αγώνας για την Αθήνα που μας αξίζει…» 

Συνέντευξη στην Ιωάννα Ανδριοπούλου  Η κ. Γεωργία (Ζέτα) Τζιώτη διεκδικεί την ψήφο των Αθηναίων ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον δήμο της Αθήνας με τον συνδυασμό...

Υποβολή προτάσεων: Βραβείο Τέχνης 2024 Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη

Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη προσκαλεί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να υποβάλλουν αίτηση για το Βραβείο Τέχνης 2024. Ο θεσμός του...

Η «Ματωμένη Πέμπτη», της Αγγέλικας Κοροβέση, στην Οδό Πανεπιστημίου

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα 100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ, με τίτλο, «Ματωμένη Πέμπτη», της εννοιολογικής γλύπτριας, Αγγέλικας Κοροβέση, στην...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this