Έρχεται το syroskidz3, το παιδικό φεστιβάλ των Κυκλάδων

Το syroskidz3 θα διαρκέσει από την Παρασκευή 26 έως και το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019.

Την Παρασκευή 26/7 και το Σάββατο 27/7 έρχεται το syroskidz3 με νέες ιδέες!

Κάθε χρόνο κάνουμε μια μεγαλύτερη βουτιά στα όνειρα των παιδιών, πραγματοποιώντας δράσεις παιδαγωγικές και ψυχαγωγικές.

Φορείς που έχουν το κέντρο του ενδιαφέροντος τους στα παιδιά συμμετέχουν εθελοντικά με εργαστήρια και παιχνίδια για να γεμίσουν οι παραλίες της Βάρης και του Κινίου με χαρούμενες φωνές. Φέτος, το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων ¡syroskidz!:

  • είναι αφιερωμένο στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, με στόχο να δείξουμε ότι αυτός ο κόσμος είναι πλασμένος για όλους και χρειάζεται να είναι προσαρμοσμένος στην ανάγκες όλων!
  • ενσωματώνει βιωματικά σεμινάρια για μεγάλους: παιδαγωγούς, εμψυχωτές, ηθοποιούς, γονείς!
  • συνεχίζει τη συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη της Ελλάδας, που θα οδηγήσει έργα των παιδιών μας στην Kids Biennale, το ερχόμενο φθινόπωρο. Γι’ αυτό, ακολουθούμε το θέμα της στην Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής 5 που είναι «Αιγαίο, η θάλασσα των Ελλήνων»!
  • θυμίζει σε όλους την αξία της ανακύκλωσης επαναχρησιμοποιώντας τους καμβάδες των προηγούμενων εκθέσεων, οι οποίοι πλέον θα είναι ζωγραφισμένοι και από τις δύο πλευρές!
  • δίνει μεγαλύτερο βήμα στον εθελοντισμό, αφού φέτος δεν χρηματοδοτείται από κανέναν δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα αλλά.

Για όσους δεν έχουν τον καμβά τους από τις προηγούμενες εκθέσεις η προμήθεια των καμβάδων από το αρχείο των προηγούμενων ετών θα γίνει στη Βάρη τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, 12:00-13:00, μπροστά από το χώρο στάθμευσης Γιωσηφάκι. Μπορείτε να φέρετε δικό σας καμβά, επίσης, εφόσον το επιθυμείτε! Οι καμβάδες θα παραδοθούν στο ίδιο σημείο την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 την ίδια ώρα.

Φέτος, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται εγγραφές δοτών μυελού των οστών στο πλαίσιο της δράσης «Η Σύρος αγκαλιάζει το Όραμα Ελπίδας».

Μπορείτε να μας φέρετε παιδικά βιβλία για την ανοιχτή βιβλιοθήκη μας!

Ακολουθήστε το ¡syroskidz! στο facebook για να ενημερώνεστε για το πρόγραμμα.

Έμπνευση-Επιμέλεια: Χρηστιάννα Πάπιτση

Συμπράττουν: Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, Animasyros International Animation Festival, Syros International Film Festival (SIFF), Εκαπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου, Κέντρα Ξένων Γλωσσών So Easy Σύρου, Παραδοσιακό εργαστήρι Σύρου «Άρωμα Παράδοσης», Μικροί Ξεναγοί Άνω Σύρου, βρεφονηπιακός σταθμός «Αερόστατο», ομάδα αφηγητών «ΠαραμυθιαΖω, Γυμναστήριο eXercise, Φύσις Κηραλοιφή Σύρος, Σοσόνι.

Με την υποστήριξη Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Σύρου – Ερμούπολης,Ναυτικός Οικολογικός Πολιτιστικός Όμιλος Κινίου, Ερασιτεχνικός Αλιευτικός Όμιλος Βάρης «Η Φάμπρικα», Πολιτιστικός Σύλλογος Βάρης «Η Πανάχραντος».

Χορηγός: Replay Media, Εικόνα Γραφικές Τέχνες.

Πληροφορίες: syroskidz@gmail.com

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αγγείο: Ομαδική έκθεση χαρακτικής από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Οργάνωση: Ντίνα Κώτσιου, Λία Μπλιούμη, Νίκος Σταυρακαντωνάκης Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού Συμμετέχοντες: Ανδρονικίδου Εύα, Ασημακοπούλου Αθηνά, Βέγκου Θάλεια, Βόλονιτς Οξάνα, Γαργαλιάνου Νίκη, Γεωργίτση Αναστασία, Γιαβάση Μαρία, Δωρικού...

Ευθύμης Μαλαφούρης: H εικόνα από την οποία αντλώ την έμπνευση περνά από το φίλτρο του μυαλού, της ψυχής, της εμπειρίας και των επιρροών μου 

Οι αινιγματικές μορφές του εικαστικού Ευθύμη Μαλαφούρη παρουσιάζονται αυτές τις μέρες με τίτλο «Γεωμετρικές Διαδρομές» στην Γκαλερί Περί Τεχνών.  Ο καλλιτέχνης με γεωμετρικό τρόπο...

Κίκη Κολυμπάρη: Σημεία της πραγματικότητας ενέχουν αρετές και αξίες και εκκινούν ένα ντόμινο σκέψεων 

«AFTERIMAGES» τίτλος της δεύτερης ατομικής έκθεσης της εικαστικού Κικής Κολυμπάρη στην  Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, όπου παρουσιάζεται μια σειρά νέων έργων από ακρυλικά σε καμβά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this