«Αναζητώντας το Ευ», έκθεση της Όλγας Βερυκάκη στα Χανιά

H έκθεση ζωγραφικής της Όλγας Βερυκάκη θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνιά της το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 19.00 - 22.00, στην Αίθουσα τέχνης Β. Μυλωνογιάννη στα Χανιά.

Έργο της Όλγας Βερυκάκη από την έκθεση "αναζητώντας το Ευ".

Τα έργα της έκθεσης της Όλγας Βερυκάκη με τον τίτλο «αναζητώντας το Ευ» είναι αποτέλεσμα της συνεχούς διερεύνησης του κύκλου της ζωής. Έρχονται σαν συνέχεια της προηγούμενης δουλειάς της και αναδεικνύουν τις συνεχώς μεταβαλλόμενες και ανανεούμενες εικαστικές αναζητήσεις της Βερυκάκη.

Στη δουλειά αυτή αποδεικνύεται το εύρος και ο πλούτος της δημιουργικής δραστηριότητας της ζωγράφου η οποία αποκτά ακόμα περισσότερη ελευθερία έκφρασης. Κοινό σημείο αναφοράς η συνεχής χρωματική και σχεδιαστική αναζήτηση του χώρου, συνταιριάζοντας το υπερφυσικό με το ρεαλισμό και την περιγραφικότητα με το μεταφυσικό όραμα.

Who is Who

Η Όλγα Βερυκάκη σπούδασε στην ΑΣΚΤ Αθηνών ζωγραφική (εργαστήρι Δ. Μυταρά) και αγιογραφία (εργαστήρι Κ. Ξυνόπουλου). Αποφοίτησε με άριστα το 1994. Στη συνέχεια με υποτροφία του ΙΚΥ σπούδασε στο Edinburgh of Arts ζωγραφική, ταπισερί, χαρακτική.

Έχει παρουσιάσει έργα της σε 12 ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παράλληλα επιμελείται σκηνικά και κοστούμια σε θεατρικές παραστάσεις με τους Γ. Μετζηκώφ, Α. Βέττα, Μ. Κακογιάννη & Μ. Βιρβιδάκη σε Ηρώδειο, Θεσσαλονίκη, Λευκωσία και Χανιά. Έχει βραβευτεί με έπαινο του ιδρύματος Σπυρόπουλου καθώς και με βραβείο σε διαγωνισμούς του Υπουργείου μεταφορών, της κτηματικής τράπεζας, της εταιρείας ΑΣΤΗΡ καθώς και της εταιρείας Bosh. Έργα της υπάρχουν σε πολλές συλλογές σε Ελλάδα, Γερμανία, Βέλγιο, Αυστραλία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιαπωνία.

“Αναζητώντας το ευ”, Όλγα Βερυκάκη

“Το πρόσημο “ευ” στην ελληνική γλώσσα χρησιμοποιείται για να δείξει το ¨καλό”. Οι λέξεις που ξεκινούν με το πρόσημο αυτό μας παραπέμπουν σε έννοιες της ζωής μας και στον τρόπο σκέψης μας με θετικότητα! Η λέξη ευχή που ξεκινάει με το πρόσημο αυτό, είναι μία προφορική έκφραση της επιθυμίας και της ελπίδας για κάτι που θέλουμε να γίνει στο μέλλον. Μέσα από την εμμονή μου σαν ζωγράφος, να απενοχοποιήσω την παιδικότητά μας των ενηλίκων (Μαρκ Σαγκάλ), και μέσα από την εμμονή μου να ανακαλύπτω την παραμυθένια πλευρά των πραγμάτων (Γκερτούδη Στάιν), έβαλα σαν στοιχείο της ανθρώπινης ύπαρξης στη δουλειά μου τις χορεύτριες, που ονομάζω “επιθυμίες – ευχές” και το αλογάκι των αγαπημένων μου καρουσέλ με την αέναη κίνησή τους στο χρόνο!

Ανεβαίνουν, αιωρούνται τα σύμβολά μου με τη βοήθεια της ανεμόσκαλας στα επίπεδα της ζωής όπου γη-πραγματικότητα και ουρανός-πνευματικότητα και θείο, συνταιριάζουν τις μαγικές μου εικόνες και προσκαλούν τον θεατή να αναζητήσει την πραγμάτωση των ευχών και επιθυμιών του, “το ευ ζην ” του, να κόψει τα ρόδα που θέλει, μέσω του Ονείρου και της πραγματικότητας μαζί! Η εποχή των γιορτών συνυπάρχει με τις ευχές. Οι επιθυμίες αποκτούν χρώμα και δύναμη και λάμψη, τα χρώματα γίνονται οι λέξεις και η παλέτα μου αποκτά μια ακατανίκητη γραφή!”

Ιnfo

Διάρκεια έκθεσης
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου – Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας
11.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00 καθημερινά εκτός Κυριακής

Αίθουσα Τέχνης Β. Μυλωνογιάννη
Χαρ. Τρικούπη 14, Χανιά
2821043777