Αργυρώ Λεβέντη: Zωγραφική στην Περιτεχνών Καρτέρης

Διάρκεια: 7 Μαρτίου έως 30 Μαρτίου 2019

ΑΡΓΥΡΩ ΛΕΒΕΝΤΗ

Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 7 Μαρτίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα  ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αργυρώς Λεβέντη.

Παρουσιάζονται έργα μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων δουλεμένα με λάδι και μικτές τεχνικές σε καμβά και χαρτί. Σπίτια, καράβια, θάλασσα, βράχια, νύχτα, λιμάνια, πανιά, σύννεφα.

Εικόνες, συνονθύλευμα όλων αυτών που κινούνται νωχελικά το βράδυ καθώς φυσάει ένας ελαφρύς δροσερός άνεμος που παίρνει τα πανιά  από καράβια και σπίτια και τα κάνει σύννεφα. .

Άλλα φεύγουν και αποκτούν  δομή, άλλα μένουν, σφιχταγγαλιάζουνε τα βράχια και τα βαριά σιδερένια σκαριά. Έτσι γερά αγκυρωμένα μένουν σταθερά.

Η προσέγγιση αυτή είναι τόσο υποκειμενική όσο και αντικειμενική, με αναφορές σε θέματα πραγματικότητας, που έχουν μεταφερθεί στον καμβά  με ονειρική αντίληψη, με επιθυμίες, αισθήσεις, μνήμες.

Όλα αναμιγνύονται στην δίνη του προσωπικού χρόνου, που δείχνει εμπειρίες και αναμονές. Κυριαρχία της δομής, με εντάσεις και αντιθέσεις, χωρίς εξομαλύνσεις, με υπαινιγμούς ανθρώπινης παρουσίας τα ηλεκτρικά φώτα  στο λιμάνι και στα μικρά παράθυρα των μεγάλων πλοίων.

Αργυρώ Λεβέντη
Ζωγραφική: Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (ΑΣΚΤ),
με καθηγητές τους Νίκο Νικολάου και Γιάννη Μόραλη.
Κεραμική: Εργαστήριο κεραμικής της ΑΣΚΤ Αθήνας με καθηγητή των Κώστα Γεωργίου.
Ψηφιδωτό: Ravenna, Ιταλία.
Κόσμημα: Ιδιωτικά μαθήματα με δάσκαλο τον Δημήτρη Νικολαίδη.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:  ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11.00 – 20.00
ΤΕΤΑΡΤΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ 11.00 – 14.30 / ΚΥΡΙΑΚΗ-ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ

GALLERY ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣΗροδότου 5 Κολωνάκι