Δύο εντυπωσιακοί φουτουριστικοί πύργοι για το Βανκούβερ

Ηeatherwick Studio - Curvaceous Tower-Vancouver Canada

Η Βρετανική αρχιτεκτονική εταιρεία Heatherwick Studio είναι γνωστή για τα εντυπωσιακά φουτουριστικά της έργα. Στα πιο διάσημα σχέδια της περιλαμβάνονται το σκάφος στο Hudson Yards και τις πέργκολες στον κήπο της περιοχής Toranomon-Azabudai του Τόκιο.

Ένα από τα πιο πρόσφατα έργα της εταιρείας επιβεβαιώνει και πάλι τη φήμη της. Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα σχέδιο για πύργους κατοικιών στο Βανκούβερ του Καναδά, το οποίο διαθέτει βάθρο μικτής χρήσης και δύο κυρτούς πύργους, στο οποίο θα κτιστούν 400 νέες κατοικίες.

Η Bosa Properties και η Kingswood Properties ανέθεσαν στην αρχιτεκτονική εταιρεία να σχεδιάσει αυτές τις μονάδες στέγασης ενώ ενσωματώνει μια αισθητική που «στοχεύει να φέρει ένα νέο επίπεδο σχεδιαστικής αριστείας στο Βανκούβερ». Το Heatherwick Studio πιστεύει ότι αυτή η στέγαση στον σύγχρονο σχεδιασμό θα έχει σημαντική επίδραση στην πόλη. «Είναι δύσκολο οι ένοικοι να αισθάνονται συναισθηματικά κοντά σε ένα τεράστιο επίπεδο κτίριο. Η κυκλική δομή διασπά τη μάζα του κτιρίου χωρίζοντας τις μεγάλες προσόψεις του κάθετα σε τμήματα που παρέχουν περισσότερα σημεία σύζευξης με το επίπεδο του δρόμου.”

Ηeatherwick Studio – Curvaceous Tower-Vancouver Canada
Ηeatherwick Studio – Curvaceous Tower-Vancouver Canada

Το κτίριο με την μοναδικότητά του, μπορεί να γίνει ορόσημο για την κοινότητα παρέχοντας νέες ανέσεις στους ντόπιους. Οι εικόνες δείχνουν τον απίθανο δομικό συνδυασμό της  κατασκευής που η βάση του καλύπτεται από καταπράσινα μπαλκόνια και όμορφες βεράντες και θα κάνουν τον κάθε κάτοικο της πόλης να αγαπά το πράσινο. Οι εικόνες των κατοικιών αυτών είναι επίσης γεμάτες έντονη ζωή  για να δείξουν τα οφέλη που θα προσφέρει αυτή η περιοχή πολλαπλών χρήσεων στη γειτονιά West End του Βανκούβερ.

Η επιθυμία για ζωηρούς δημόσιους χώρους οδήγησε το σχεδιασμό ολόκληρου αυτού του έργου. «Πολύ συχνά οι πύργοι είναι μονολιθικοί και αποσυνδεδεμένοι από τη ζωή του δρόμου, που είναι η ψυχή του West End», εξηγεί η εταιρεία. «Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε πύργους που τέμνονται με το επίπεδο του εδάφους σε ανθρώπινη κλίμακα, προσκαλώντας αλληλεπίδραση με την ευρύτερη κοινότητα της πόλης, δημιουργώντας έναν ζωντανό κοινωνικό κόμβο για κατοίκους και επισκέπτες. Δημιουργώντας το σχέδιό μας για τους πύργους από το έδαφος προς τα πάνω, όχι από τον πύργο προς τα κάτω, είδαμε την ευκαιρία να εμπλέξουμε το ισόγειο ως ενεργούς κοινωνικούς χώρους, χαράζοντας μέρος της μάζας στη βάση των πύργων. ”

Ηeatherwick Studio – Curvaceous Tower-Vancouver Canada