Εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του Κώστα Ευαγγελάτου “Εξεικονίσεις Art-Est” στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Ευαγγελία Νάκα, ιστορικός τέχνης, Κώστας Ευαγγελάτος.

Με μεγάλη επιτυχία, προσέλευση προσωπικοτήτων και εκπροσώπων πολιτιστικών φορέων και συλλόγων της καλλιτεχνικής, επιστημονικής και κοινωνικής ζωής πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο “Εξεικονίσεις Art-Est” στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Την μεγάλη έκθεση εγκαινίασε με τιμητική ομιλία της η κ. Ειρήνη Στ. Νταιφά, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά, Πρόεδρος Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά. Στην ομιλία της επεσήμανε τη μουσειακή διάσταση της έκθεσης με τα 162 έργα του γνωστού ζωγράφου, λογοτέχνη και θεωρητικού τέχνης και τα κύρια εκφραστικά και διαχρονικά χαρακτηριστικά της δουλειάς του με μεστό και γλαφυρό της λόγο.

Κώστας Ευαγγελάτος, Ειρήνη Στ. Νταιφά.

Αναφέρθηκε επίσης στις άλλες δύο μεγάλες εκθέσεις του “Αισθητικές και θεωρητικές καταθέσεις” 2016 και “Φυσικά πεδία και εννοιακές φόρμες” 2017 στις Αίθουσες της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, που είχε εγκαινιάσει επίσης με ομιλίες της.

Ακολούθησε αισθητική εισήγηση της κ. Ευαγγελίας Νάκα, Ιστορικού Τέχνης για τα έργα του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο “Πρόσωπα από τα υλικά του κόσμου”. Αναφέρθηκε ιστορικά και κριτικά στις τρεις φάσεις έργων της έκθεσης, με κύριο θεματικό μοτίβο την αναδυόμενη ανθρώπινη μορφή και ιδιαίτερα στην πλέον πρόσφατη ζωγραφική ενότητα του καλλιτέχνη με τα τριαντάφυλλα- ρόδινα ανθέμια.

Μαρία-Μόσχα Καρατζόγλου, ιστορικός τέχνης, Κώστας Ευαγγελάτος.

Ο Κώστας Ευαγγελάτος με συγκίνηση μίλησε για την διαχρονική μελέτη του με θέμα το ανθρώπινο πρόσωπο και σώμα, την εκ του φυσικού ζωγραφική, την άνευ ορίων δημιουργική φαντασία του καλλιτέχνη.

Στη συνέχεια έκανε αναλυτική ξενάγηση σε όλες τις αίθουσες της έκθεσης και συζήτησε με τους φιλότεχνους που συμμετείχαν ένθερμα!

Κώστας Ευαγγελάτος, Δέσποινα Φωκά.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε στο κοκτέιλ, με Κεφαλονίτικο κρασί και τα παραδοσιακά γλυκίσματα της “Βοσκοπούλας” στο κεντρικό περιστύλιο του θαυμάσιου νεοκλασικού κτιρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά που είχε διακοσμήσει ο Κώστας Ιωαννίδης με ανθοδετικές συνθέσεις του.

Κώστας Ευαγγελάτος, Ευαγγελία Νάκα, Ντάνυ Μαρτζώκας.