Site icon Artviews

Εικαστική έκθεση για τα Σεπτεμβριανά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η εθελοντική ομάδα «Ρωμιών Πράξεις» με αφορμή τη συμπλήρωση 63 χρόνων από τα Σεπτεμβριανά του 1955 σας προσκαλεί στην εικαστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και τον Κυριάκο Πεταλίδη, στο Ίδρυμα ‘’Μιχάλης Κακογιάννης’’.

Στο πλαίσιο αυτού του αφιερώματος θα διεξαχθεί συζήτηση την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, στις 19:00, με θέμα: «O ρόλος της τέχνης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης».

Ομιλητές θα είναι ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, ο οποίος και θα παρουσιάσει στο κοινό ένα μέρος της έρευνάς του σχετικά με τα Σεπτεμβριανά και ο Πρύτανης της ΑΣΚΤ Πάνος Χαραλάμπους. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και εκδότης Ανδρέας Ρομπόπουλος.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί έκθεση ζωγραφικής των Στάθη Βατανίδη, Θεοδόση Δαυλού και Χρήστου Παλαντζά, αλλά και 30 ακόμη εικαστικών δημιουργών. Επίσης θα εκτεθεί πλούσιο υλικό από σχετικά πρωτοσέλιδα ελληνικών και τουρκικών εφημερίδων της εποχής, φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό της ΕΡΤ. Την εικαστική επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο Κυριάκος Πεταλίδης.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 8-15 Σεπτεμβρίου, 18:00 – 21:00.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, Ταύρος

 

 

Exit mobile version