«Εορτινά» 2021 στη γκαλερί Καψιώτη, Η έκθεση θεσμός έγινε 20 χρονών και επιστρέφει

«Η τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν»

Edgar Degas

Όπως κάθε χρόνο η γκαλερί Καψιώτη αποχαιρετά το χρόνο που φεύγει και υποδέχεται το νέο που έρχεται με την χριστουγεννιάτικη ομαδική έκθεση Ζωγραφικής και Γλυπτικής των συνεργατών της.

Πιστή στο ραντεβού της με το φιλότεχνο κοινό, η έκθεση «Εορτινά» που φέτος κλείνει 20 χρόνια εγκαινιάζεται την  Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου  17.00- 22.00 μ. μ και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021.

Στη δύσκολη εποχή που ζούμε η τέχνη λειτουργεί ως «ίαση» για τα μάτια την ψυχή και το νου.

Σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα που θα κάνουν το θεατή να αναπολήσει τις πιο όμορφες γιορτές της ζωής του.

Το βλέμμα θα ταξιδέψει με νοσταλγία στο χθες και θα ατενίσει με αισιοδοξία το αύριο.

Φως, χαρά, ελπίδα είναι το μήνυμα που δίνουν έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων, από καλλιτέχνες ζωγράφους και γλύπτες, συνεργάτες της Γκαλερί, για να αποδείξουν ότι η τέχνη έχει την ικανότητα να αντιστέκεται.

Η έκθεση «Εορτινά» που πραγματοποιείται στην γκαλερί εδώ και είκοσι χρόνια, λίγο πριν τις γιορτές, είναι ένα μικρό πανόραμα των νέων τάσεων της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας με αναφορές από τον Ρεαλισμό, τον Υπερρεαλισμό έως την αφαίρεση.

Στη φετινή έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί

Ζωγράφοι
Δ.Αγγελίδου, Γ.Αδαμάκης, Σ.Αδριανός, Μ. Αποστόλου, Χ.Βέργη, Σ.Βατανίδης, Ο. Βερυκάκη, Δ.Γούναρη, Σ.Δασκαλάκης, Τ.Δήμος, Ρ.Καπελιάρη, Δ.Κουβάτσου, Π.Κάνιστρα, , Μ. Κτιστοπούλου, Ρ.Μπαίκας, Χ.Μπότσογλου, Χ.Παλλαντζάς, Μ.Παντελιάς , Η.Παπανικολάου, Β.Ρήνας, Κ.Ράμμος, Γ.Ρόρρης, Σ.Σόρογκας, Π.Σιάγκρης, Β.Σολιδάκης, Κ.Τόλης, Μ.Χάρος, Γ.Ψυχοπαίδης
Γλύπτες
Σ.Γαβαλάς, Ν.Καλαφάτης, Α.Καστρινάκης, Δ.Ματαράγκας, Α.Παναγιωτίδης

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Σοφία Καψιώτη.

Το έργο της φετινής πρόσκλησης φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Γιάννης Ψυχοπαίδης.

Ο τίτλος του έργου είναι «Αλεξανδρινό».

«Εορτινά»: Μια έκθεση ετών 20

Ήταν το 2001 που τα «Εορτινά» παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στους φιλότεχνους του Πειραιά και από τότε έγιναν «θεσμός» με φανατικό κοινό.

Στη διάρκεια των είκοσι χρόνων της ιστορίας της έκθεσης, σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες παρουσίασαν τα έργα τους στα «Εορτινά».

Ανάμεσα τους ο Δημήτρης Μυταράς, ο Αλέκος Φασιανός, ο Γιάννης Τσαρούχης, ο Γιώργος Κόρδης ο Παύλος Σάμιος, ο Γιάννης Ψυχοπαίδης, ο Σωτήρης Σόρογγας, ο Δημοσθένης Κοκκινίδης, ο Γιώργος Σταθόπουλος, ο Βασίλης Σπεράντζας, ο Κώστας Πανιάρας, ο Παναγιώτης Τέτσης, ο Γιώργος Ρόρρης, ο Χρήστος Μποκόρος , ο Χρήστος Παλλαντζάς, η Χρύσα Βέργη, η Δάφνη Αγγελίδου, ο Μανώλης Χάρος, ο Μίλτος Παντελιάς, η Ειρήνη Γκόνου, η Μαρία Κτιστοπούλου, ο Κώστας Ράμμος, ο Βαγγέλης Ρήνας και πολλοί ακόμα.

Η γκαλερί Καψιώτη με συνέπεια και προσήλωση στις αρχές της που έχουν ως θεμέλιο λίθο τον σεβασμό στους καλλιτέχνες και στο κοινό και το πάθος για τα σπουδαία έργα τέχνης δημιούργησε άρρηκτες σχέσεις εμπιστοσύνης τόσο με τους συνεργάτες όσο και με τους επισκέπτες της και έγινε το «στέκι» όσων αγαπούν την τέχνη.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος περιμένει τους φίλους της για να τους παρουσιάσει τα «Εορτινά» έργα τέχνης που δημιούργησαν οι καταξιωμένοι συνεργάτες της.

Info

Διάρκεια έκθεσης
Παρασκευή 3 έως Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:00
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00
(Κατά την περίοδο των εορτών η Γκαλερί ακολουθεί το εορταστικό ωράριο)

Γκαλερί Καψιώτη
Αλκιβιάδου 153 & Σωτήρος, Πειραιάς
210 4129257
www.gallerykapsioti.gr

Share this
Tags

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η ελιά και η απεικόνισή της στη ζωγραφική

Γράφει η Γεωργία Τιγγινάγκα Η Ελιά (Olea europaea) θεωρείται σημαντικό είδος βλάστησης στην χώρα μας. Μέχρι και σήμερα, αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο νίκης, ειρήνης και αθανασίας. Ανέκαθεν,...

Εικαστικές μελέτες και συλλήψεις σωματογραφιών / bodygraphics

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος* Η απελευθέρωση της σκέψης μέσα από την τέχνη και η κατανόηση ότι ο έρωτας, το κορμί και το πάθος μπορούν να...

Weegee: Φωτογραφίζοντας τη «Γυμνή Πόλη»

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Γεννημένος ως Άρθουρ (Ώσερ) Φέλλιγκ το 1899 στην Αυστροουγγαρία, ο φωτογράφος και φωτο-ρεπόρτερ, Weegee (Γουίγκι), έκανε το ίδιο πολλά (ή και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this