Επίσκεψη στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών

Περνώντας από την πλατεία Κλαυθμώνος, θελήσαμε να περάσουμε τον χρόνο μας κάνοντας επίσκεψη στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών και να πάρουμε μία ιδέα για το πως ήταν η Αθήνα του περασμένου αιώνα, μια πραγματική βουτιά στην νεώτερη ιστορία του ελληνικού κράτους.

Δείτε το video που ακολουθεί:

Το “Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία” στεγάζεται σε δύο ιστορικά κτίρια. Αντικείμενό του έχει την Πόλη των Αθηνών, αφότου έγινε πρωτεύουσα του νέου Ελληνικού κράτους έως σήμερα. Στο Μουσείο εκτίθενται το πρόπλασμα της Πόλεως των Αθηνών του 1842, ζωγραφικοί πίνακες, χαρακτικά, γλυπτά, ιστορικά έπιπλα και άλλα αντικείμενα, χαλιά, μουσικά όργανα, φωτογραφίες, ιστορικά κείμενα, σπάνια βιβλία και ενθυμήματα.

Το μουσείο της πόλεως των Αθηνών είναι στη πραγματικότητα είναι η πρώτη κατοικία που φιλοξένησε τον βασιλιά Όθωνα και στην οποία έμεινε έως την αποπεράτωση του νέου ανακτόρου, δηλαδή σε αναμονή του κτηρίου που σήμερα στεγάζεται η Βουλή των Ελλήνων.

Αποτελεί το πρώτο ανάκτορο του βασιλικού ζεύγους που χρησιμοποιήθηκε από το 1836 έως και το 1843, κτήριο που ανεγέρθη το 1833. Μπαίνω μέσα, και μένω έκπληκτος από την πληθώρα των πινάκων ζωγραφικής, από τα νεοκλασικά έπιπλα και τα αντικείμενα μιας άλλης εποχής. Το μουσείο σε ταξιδεύει στην παλιά Αθήνα στα μέσα του 19ου αιώνα έως αρχές 20ου.