Ζαχαρούλα Τζιουβάρα: Aφαίρεση και έντονες εναλλαγές χρωμάτων και ύλης

Ζαχαρούλα Τζιουβάρα

Who is Who

Η Ζαχαρούλα Τζιουβάρα είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας  στο Εργαστήριο Ζωγραφικής του Π. Χαραλάμπους και εργάζεται ως ζωγράφος στο Βυζαντινό Μουσείο. Έχει ασχοληθεί με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και την σκηνογραφία  σχολικών παραστάσεων.

Έργο της Ζαχαρούλας Τζιουβάρα
Έργο της Ζαχαρούλας Τζιουβάρα

H δουλειά της χαρακτηρίζεται κυρίως από την αφαίρεση και τις έντονες εναλλαγές  χρωμάτων και ύλης. Αντιμετωπίζει το έργο της σαν ένα ”σύστημα” χρωματικών τόνων και διαβαθμήσεων διερευνώντας τη δομή, τη σύνθεση και τη ζωγραφικοτητα των στοιχείων που αλληλεπιδρούν σε αυτό.

Ζαχαρούλα Τζιουβάρα

Η ανθρώπινη μορφή μερικές φορές υπάρχει αλλά κυρίως σαν ίχνος, σαν αποτύπωμα χωρίς να υπερτερεί σε βάρος της υπόλοιπης σύνθεσης. Δουλεύει κυρίως λάδια αλλά και  πειραματίζεται και με τεχνικές όπως το τύπωμα και τη χρήση ανακλαστικής ταινίας προβοκάροντας έτσι τον παραδοσιακό τρόπο θέασης του έργου.

Εμπνέεται κυρίως από το αστικό τοπίο αλλά και τον τρόπο που το αλλάζει η φθορά ή οι μεταβολές που γίνονται σε αυτό. Αλλές φορές η ζωγραφική της είναι βιωματική.

Έχει επηρεαστεί κυρίως από τον αφηρημένο εξπρεσσιονισμό, από την street art και από καλλιτέχνες όπως ο Άνσελμ Κήφερ, ο Καμπακόφ, ο Τάπιες, ο Πόλκε και ο Μπάζελιτς.

Εκθέσεις-συμμετοχές:

  • ΣΤ΄Φοιτητική Biennale σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας
  • Ομαδική έκθεση «Ψυχή» Ίδρυμα ΕΠΙΨΥ
  • Ομαδική έκθεση « SALIGIA» πολυχώρος Τέχνης «booze cooperativa»
  • Ομαδική έκθεση «ΠΡΟΒΑΤΑ» πολυχώρος Τέχνης «booze cooperativa»
  • Ομαδική έκθεση «Θαλάσσιες εικόνες» ΑΣΚΤ
  • Ατομική έκθεση Πνευματικό κέντρο Δ. Χαλανδρίου
  • Ομαδική έκθεση «7 νέοι καλλιτέχνες συνομιλούν» Cinemarian
Έργο της Ζαχαρούλας Τζιουβάρα
Έργο της Ζαχαρούλας Τζιουβάρας
Έργο της Ζαχαρούλας Τζιουβάρα
Έργο της Ζαχαρούλας Τζιουβάρα