Η έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Ευαγγελάτου “Εγκόλπια Απεικονίσματα- Πρόσωπα και Μνήμες”, στην Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa “Ροδόπη”

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Αυγούστου 2019.

Από την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019 & ώρα 8.30μ.μ., θα παρουσιάζεται στην Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa “Ροδόπη”, Μεσολωρά 7 και Βύρωνος στο Αργοστόλι, έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο: “Εγκόλπια Απεικονίσματα-Πρόσωπα και Μνήμες”.

Πρόκειται για συλλογή προσωπογραφιών που έχει φιλοτεχνήσει ο καλλιτέχνης με μοντέλα εκ του φυσικού, αλλά και μορφές που αναδύονται  από τη μνήμη του σε φυσικά και εννοιακά τοπία. 

Κύριο χαρακτηριστικό των έργων είναι η άμεση ποιητική εκφραστική τους διάσταση. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του πατέρα του Χαρίλαου Κ. Ευαγγελάτου (1927-1999).

Ο Ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς επισημαίνει σε κριτικό του κείμενο:

“Σε αυτή την περιδιάβαση των ευφάνταστων καταθέσεων του Κώστα Ευαγγελάτου εντάσσονται ενότητες με στοιχεία και σχηματοποιημένες μορφές της μνήμης. Με μικτές τεχνικές δημιουργείται αναμφίβολα μια ονειρική ατμόσφαιρα, ενώ βαθμιαία και σταδιακά υιοθετείται η αφαιρετική γραφή με έμφαση, ωστόσο στον αστείρευτο δυναμισμό των συνθέσεων και στην λαμπερή χροιά του χρώματος.

Στις σημαντικές συνθέσεις η ταυτότητα των δομήσεων επικρατεί απέναντι στη ζωγραφική δομή της ανάδειξης που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με μια ουσιαστική υπόσταση, που υπαγορεύει και μεταφέρει αισθητικές λύσεις στη διαδρομή της.

Σχέδιο Κώστα Ευαγγελάτου

Στις σειρές των δημιουργημάτων του Κώστα Ευαγγελάτου εμπεριέχονται συμβολισμοί που σχηματίζονται με  λιτές και αδρές γραμμές. Με μοναδική λεπτομέρεια και απαράμιλλη διάθεση τα αληθινά κομψοτεχνήματα του τονίζουν ενημερωτικά πως είναι προϊόντα μελέτης, με μια απλότητα που αποκτά μεγαλείο. Εκπέμπουν εσωτερικό φως και ενέχουν μια διορατική και εμβληματική συνέχεια. Σκιαγραφούν μια συμπερασματική  αποτίμηση που αποτελείται από προσωπικές αναγωγές, καίριες και ουσιαστικές στιγμές. 

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες και ψηφιακές εκτυπώσεις ντοκουμέντων από το αρχείο της Villa Ροδόπη.

Θα προλογίσει ο κ.Τάκης Τόκκας, Πρόεδρος του Διαπολιτιστικού Κέντρου Ιονίου-Ionian center και ιδρυτής του Casa-Museo/Οίκος-Μουσείο στον Καραβόμυλο Κεφαλονιάς.

INFO:

Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa «Ροδόπη», Μεσολωρά 7 και Βύρωνος, Αργοστόλι

Εγκαίνια: Τρίτη 9 Ιουλίου & ώρα 8.30μ.μ.

Διάρκεια Έκθεσης: 9 Ιουλίου-10 Αυγούστου 2019

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: 26710-28501 |6944621286 | www.gisi.gr/evangelatos