Η έκθεση «Ομαδικό Πορτραίτο-Οι καλλιτέχνες της καρδιάς μας» στον Εικαστικό Κύκλο Sianti

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 4 έως τις 25 Μαϊου 2019. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 Μαϊου στις 12:00 μ.μ.

Ο Εικαστικός Κύκλος Sianti παρουσιάζει μία ακόμα σημαντική έκθεση τη φετινή χρονιά, κάνοντας μία ιστορική αναδρομή στην δημιουργία της μεταξοτυπίας.

Η έκθεση με τίτλο «Ομαδικό Πορτραίτο-Oι καλλιτέχνες της καρδιάς μας» θα ανοίξει τις πύλες της στον νέο χώρο της γκαλερί (Βασ. Αλεξάνδρου 2, πίσω από Εθνική Πινακοθήκη), το Σάββατο 4 Μαΐου και ώρα 12:00 παρουσιάζοντας χαρακτικά έργα των σπουδαιότερων Ελλήνων καλλιτεχνών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει 26 δημιουργίες από καλλιτέχνες που μπορεί να έχουν «φύγει» από τη ζωή, τα έργα τους όμως παραμένουν ζωντανά.

Η έκθεση «Ομαδικό πορτραίτο-Oι καλλιτέχνες της καρδιάς μας», περιλαμβάνει χαρακτικάέργα που δημιουργήθηκαν από το 1980 έως και το 2000 με τις τεχνικές της χαλκογραφίας,της μεταξοτυπίας και της λιθογραφίας. Θα παρουσιαστούν έργα των:

Αλέξη Ακριθάκη, Αντώνη Απέργη, Γιώργου Βαρλάμου, Σπύρου Βασιλείου, Γιάννη Γαΐτη, Νίκου Γκίκα–Χατζηκυριάκου, Παναγιώτη Γράββαλου, Κώστα Γραμματόπουλου, Νίκου Εγγονόπουλου, Οπυς Ζούνη, Σαράντη Καραβούζη, Νίκου Κεσσανλή, Κώστα Κουλεντιανού, Ιωάννας Μητσέα Μαλάμου, Κώστα Μαλαμου, Δημήτρη Μυταρά, Νίκου Νικολάου, Κώστα Πανιάρα, Πάρι Πρέκα, Βάλια Σεμερτζίδη, Γιώργο Σικελιώτη, Θόδωρου Στάμου, Τάσσου,  Παναγιώτη Τέτση, Γιάννη Τσαρούχη,  Χρύσας.

“Πλήθος” του Γιάννη Γαϊτη, μεταξοτυπία

Την ημέρα των εγκαινίων, ο Βασίλης Σταύρου, δημιουργός των πρώτων μεταξοτυπιών της εποχής, θα ταξιδέψει το κοινό στα πρώτα χρόνια δημιουργίας των χαρακτικών έργων.

Καθ’ όλη την διάρκεια της, η έκθεση θα συνοδεύεται από προβολή βίντεο αλλά και φωτογραφικού υλικού μέσα από τα οποία θα παρουσιάζεται ο τρόπος δημιουργίας μιας μεταξοτυπίας.

Ο Εικαστικός Κύκλος δημιουργήθηκε το 1982 και υπήρξε πρωτοπόρος στην δημιουργία και ανάπτυξη της Μεταξοτυπίας. Στα χρόνια της λειτουργίας του, δημιούργησε περισσότερες από τρείς χιλιάδες μεταξοτυπίες των σπουδαιότερων καλλιτεχνών. Σήμερα, για τον Εικαστικό Κύκλο Sianti η μεταξοτυπία συνεχίζει να αποτελεί μια ξεχωριστή τέχνη που απαιτεί ταλέντο και αυθεντία. Είναι ο προθάλαμος για την έναρξη μιας συλλογής.

Επιμέλεια έκθεσης: Σιαντή Βασιλική

INFO:

Εικαστικός Κύκλος Sianti, Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Αθήνα (Πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη)

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή στις 10:00-20:00

Τετάρτη στις 10:00-15:00 & Σάββατο στις 10:00-16:00

Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

Πληροφορίες: 210-7245432 | 210-3648335 | info@ikastikos-kiklos.com

Web: https://ikastikos-kiklos.com/ekthesi-syllektika