Η έκθεση “Interstellar art” στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο από το Ίδρυμα Ευγενίδου

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:30.

Στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, του Ιδρύματος Ευγενίδου, παρουσιάζεται η έκθεση «Interstellar art», όπου 35 καλλιτέχνες εμπνέονται από το διάστημα.

Η ιστορικός τέχνης κ. Έμμυ Βαρουξάκη σημειώνει:

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο έκθεση 35 καλλιτεχνών που παρέστησαν το διάστημα ο καθένας με τον τρόπο του. Όπως γνωρίζετε φέτος στις 20 Ιουλίου συμπληρώθηκαν πενήντα χρόνια από τη μέρα που τρεις Αμερικανοί αστροναύτες προσγειώθηκαν και περπάτησαν στη Σελήνη.

Σήμερα στόχος είναι να ταξιδέψει ο άνθρωπος στο διάστημα και να επιστρέψει στη γη με ασφάλεια σε ένα πραγματικό διαπλανητικό ταξίδι. Αυτή θα είναι η πρώτη φάση πριν την εγκατάσταση του ανθρώπου έξω από τη γη.

Η έκθεση στο Πλανητάριο ονομάζεται Interstellar art γιατί αντλεί την έμπνευση της από το φιλμ Ιnterstellar του Christopher Nolan που πραγματεύεται τα θέματα αυτά με θαυμαστό τρόπο και εικαστική πληρότητα. Σας περιμένω στο χώρο του πλανητάριου όπου θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις και ανάλογη ατμόσφαιρα.

Εκλεκτοί καλλιτέχνες ετοίμασαν εδώ κι ένα χρόνο τα έργα που είναι ζωγραφικά, γλυπτά ποικίλων τάσεων, παραστατικά και σουρεαλιστικά, αφηρημένα και μινιμαλιστικά, κατασκευές κι εγκαταστάσεις και όλα αυτά πλαισιωμένα από τη μουσική του Vangelis για την NASA.

Ιδιαίτερη και σημαντική είναι η συμμετοχή του παγκοσμίως διάσημου Καθηγητή της Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Ιωάννη Παλλήκαρη.

Δημήτρης Φόρτσας

Συμμετέχουν γνωστοί κοσμολόγοι καλλιτέχνες όπως:

Ο Βασίλης ΓέροςΑστέριος ΤόρηςΣτέλιος Γαββαλάς. Επίσης παρουσιάζονται έργα του Γιάννη ΛασηθιωτάκηΔημήτρη Φόρτσα και Βαγγέλη Ρήνα.

Συμμετέχουν επίσης οι αξιόλογοι καλλιτέχνες:

Μαρία Αργυρακοπούλου, Μάγδα Αποστόλου, Μαρία Αποστόλου, Τίτη Βασιλείου Χαλαστάνη, Ελένη Σαμέλη Βαρουξάκη, Παλίντα Γεωργουλάκου, Μανταλένα Γκινοσάτη, Tάνια Δημητρακοπούλου, Τάνια Δρογώση, Χρήστος Ευσταθίου, Οδυσσέας Θεοδωράτος, Βασίλης Καβουρίδης, Εβίτα Κανέλλου Δουφεξή, Χάρης Κοντοσφύρης, Μίνα Κορδαλή, Μαρίνα Κουτσοσπύρου, Μαρικίτα Μανωλοπούλου, Νίκος Μάρος, Νίκη Μιχαηλίδου, Μαρία Μουριάδου, Άσπα Παπαλεξανδρή, Λιλίκα Παπανικολάου, Χρήστος Πετρίδης, Ειρήνη Πετροπούλου, Μιχαήλ Παρλάμας, Μανόλης Τσαγκαράκης, Αγγέλω Χατζησωτηρίου Riatsch

Η έκθεση συνοδεύεται με ειδική σύνθεση για τη NASA του Vangelis.

Επιμέλεια: Έμμυ Βαρουξάκη

Info:

Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο
Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, Πεντέλης 11, Π. Φάληρο

Από 9 έως 27 Οκτωβρίου 2019

Εγκαίνια: Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:30
Ωράριο: Δευτέρα 8:30-16:00, Τρίτη-Κυριακή 8:30 – 21:00

Πληροφορίες: www.eugenfound.edu.gr