Η απεραντοσύνη των χρωμάτων της Μαριάννας Λούρμπα ταξιδεύει στην Τοσκάνη

Στις 22 Σεπτεμβρίου, στο Αrezzo της Τοσκάνης εγκαινιάζεται το νέο εργαστήρι ΒΑΜ του διακεκριμένου Ιταλού Καθηγητή Φωτογραφίας του Πανεπιστήμιου Urbino ISA, Antonio Manta. Ο Antonio Manta έχει εργαστεί στη Ρουμανία, στο Μαρόκο, στην Τυνησία, στο Τόγκο, στην Ουγκάντα, στο Λάος, στο Ισραήλ, στην Καμπότζη, στο Βιετνάμ και στην Αρμενία. Οι φωτογραφίες και τα έργα του έχουν ως θέμα τοπία και προσωπογραφίες.

Είναι επίσης ειδικός στις εκτυπώσεις έργων τέχνης. Έχει εκτυπώσει έργα πολλών σημαντικών φωτογράφων όπως οι: Nino Migliori, Fulvio Roiter, Giovanni Marozzini, Tim Hetherington, Joe Oppedisano, Giuliana Traverso κ. α.

Πρόθεσή του είναι ο φακός να αποτυπώσει την ουσία που τροφοδοτεί το ταλέντο μέσω της στάσης του σώματος, της έκφρασης και του βλέμματος. Μερικά από τα έργα του έχουν δημοσιευτεί σε σημαντικά περιοδικά και οι ατομικές του εκθέσεις παρουσιάζονται σε επιλεγμένες γκαλερί, μουσεία και εκθεσιακούς χώρους όπως: η Γερουσία της Δημοκρατίας, το Ιταλικό Κέντρο Φωτογραφίας του Συγγραφέα της Bibbiena, το MART του Rovereto.

Οι φωτογραφίες του φυλάσσονται στο Len-Levine στη Νέα Υόρκη και σε ιδιωτικές συλλογές, ιταλικές και γαλλικές, στη Λυών και στο Παρίσι. Στα εγκαίνια του εργαστηρίου του διάσημου φωτογράφου, θα παρουσιαστούν παράλληλα και τρεις ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας από τους καλλιτέχνες, Marianna Lourba, Luca Anzalone και Paolo Pagni.

Η Μαριάννα Λούρμπα

H παρουσία της Μαριάννας Λούρμπα

Η Ελληνίδα εικαστικός, Μαριάννα Λούρμπα συμμετέχει με την νέα της δουλειά με τίτλο Nero#νερό. Μια λέξη, δύο έννοιες, δύο χρώματα….πόσο μοιάζουν και πόση αντίθεση κρύβουν!!!

Η φωτογραφία γίνεται πρόσχημα για να παρατηρήσουμε το κόσμο γύρω μας, αναζητώντας γεωμετρικές φόρμες, προοπτικές και τονικές εντάσεις. Φυσικά και τεχνητά στοιχεία, όταν απομονώνονται από το φακό, ανασυνθέτουν ένα νέο σκηνικό αποκαλύπτοντάς μας οπτικές σε απόλυτη γεωμετρία και αρμονία με τη φαντασία, και αναπτύσσουν ένα παιχνίδι οφθαλμαπάτης μεταξύ του πραγματικού και του ιδεατού.

Στατικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής, της γλυπτικής, της ζωγραφικής, όπου το λευκό, το μπλέ και το μαύρο πάντα παρόν φιλοξενούν και φιλοξενούνται, συνθέτουν ένα μοτίβο φυσικής μυσταγωγίας. Εικόνες από ταξίδια της εικαστικού στο Αιγαίο χρησιμοποιώντας τη δύναμη του φακού, παίζουν με τη γεωμετρία και την προοπτική, αποκαλύπτοντάς μας μια διαφορετική όψη της αρχιτεκτονικής και της απεραντοσύνης του γαλάζιου που αγκαλιάζει τα πάντα.

Το «Nero#νερό» της Λούρμπα ταξιδεύει στην Ιταλία για να σμίξει σε μια πολύμορφη έκθεση φωτογραφίας.

‘Εργο Μαριάννας Λούρμπα

 

‘Εργο Μαριάννας Λούρμπα