Η “κάθοδος” του εικαστικού, Γιάννη Νίκου στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του "Κέντρου Ζωγραφικής Γιάννη Νίκου" στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία

Μετά τα εγκαίνια του “Κέντρου Ζωγραφικής Γιάννη Νίκου” στο Μόναχο, ο διεθνούς φήμης ζωγράφος, άφησε για λίγες ημέρες τη Δράμα, όπου ζει μόνιμα και βρέθηκε στην Αθήνα για τα εγκαίνια του νέου του “Κέντρου Ζωγραφικής Γιάννη Νίκου”.

Πλήθος φιλότεχνων, συλλεκτών αλλά και φίλων βρέθηκαν στο χώρο του “Κέντρου” για να θαυμάσουν έργα του καλλιτέχνη, να συζητήσουν μαζί του και να πιούν ένα ποτήρι κρασί.

Το “Κέντρο” που βρίσκεται στην οδό Αγ. Παρασκευής 11 στη Στοά Ντάβαρη, στο κέντρο του Χαλανδρίου θα είναι επισκέψιμο σε καθημερινή βάση με μόνιμη και εναλλασόμενη έκθεση έργων του καλλιτέχνη.

Ο Γιάννης Νίκου ανήκει στους Έλληνες ζωγράφους που εμπνέονται από την Μυθολογία και την Ιστορία συνδυάζοντας τες με το Φανταστικό και τον Μαγικό Ρεαλισμό.

Στην ιδιαίτερα συμβολιστική ζωγραφική του έχει προσθέσει και υπερρεαλιστικά στοιχεία,από την πρώτη περίοδο δουλειάς του (1970-1990),δημιουργώντας έτσι μια πολύ προσωπική και αναγνωρίσιμη ταυτότητα .

Ο Γιάννης Νίκου σπούδασε ζωγραφική στην Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, από το 1965 ως το 1970, με δασκάλους τους Γ. Μαυροειδή, Ν. Νικολάου  και Γ. Μόραλη στη ζωγραφική και την Έλλη Βοϊλα στο ψηφιδωτό. Εκείνη την περίοδο σπούδασε παράλληλα υποκριτική και σκηνογραφία στη Σχολή Θεάτρου και Κινηματογράφου Αθηνών, καθώς και κλασσική κιθάρα. Ασχολήθηκε  με την τοιχογραφία κι έκανε σκηνογραφίες και κοστούμια για θεατρικές παραστάσεις.

Συνέντευξη του καλλιτέχνη:

Share this
Tags
Panos Kats
Panos Kats
JOURNALIST //from @cityjournalism & #Economics @UniofReading @FreeSundaygr @Capitalgr to endless life's adventures. Forever @cinemacholic and @artcurious// “#wedo what #weare #viewsaremine _onlyleft”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«All or Nothing»… και σίγουρα τίποτα λιγότερο από αυτά που μας υπόσχεται ο Mike Leigh

Γράφει η Μαρία Δήμου Ο Mike Leigh, εισήλθε στην χιλιετία με το κοινωνικο-οικογενειακό δράμα, «All or Nothing», το 2002. Ξεφεύγει ελαφρώς από το μελόδραμα και...

H “τέχνη” της ανάγνωσης του Κορανίου

Γράφει η Μαρία Τριγώνη Το κοράνι είναι το πιο διαβασμένο βιβλίο στον Ισλαμικό κόσμο, ενώ έχει δοθεί εξαιρετική σημασία στην διατήρηση, απομνημόνευση και απαγγελία του....

«Μαγνητικά Πεδία»: Το indie σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιώργου Γούση

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ξεκινώντας την καριέρα του ως δημιουργός κόμικς, ο γεννημένος το 1986 στην Αθήνα καλλιτέχνης, Γιώργος Γούσης, έκανε το μεγάλου μήκους ντεμπούτο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this