Η “κάθοδος” του εικαστικού, Γιάννη Νίκου στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του "Κέντρου Ζωγραφικής Γιάννη Νίκου" στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία

Μετά τα εγκαίνια του “Κέντρου Ζωγραφικής Γιάννη Νίκου” στο Μόναχο, ο διεθνούς φήμης ζωγράφος, άφησε για λίγες ημέρες τη Δράμα, όπου ζει μόνιμα και βρέθηκε στην Αθήνα για τα εγκαίνια του νέου του “Κέντρου Ζωγραφικής Γιάννη Νίκου”.

Πλήθος φιλότεχνων, συλλεκτών αλλά και φίλων βρέθηκαν στο χώρο του “Κέντρου” για να θαυμάσουν έργα του καλλιτέχνη, να συζητήσουν μαζί του και να πιούν ένα ποτήρι κρασί.

Το “Κέντρο” που βρίσκεται στην οδό Αγ. Παρασκευής 11 στη Στοά Ντάβαρη, στο κέντρο του Χαλανδρίου θα είναι επισκέψιμο σε καθημερινή βάση με μόνιμη και εναλλασόμενη έκθεση έργων του καλλιτέχνη.

Ο Γιάννης Νίκου ανήκει στους Έλληνες ζωγράφους που εμπνέονται από την Μυθολογία και την Ιστορία συνδυάζοντας τες με το Φανταστικό και τον Μαγικό Ρεαλισμό.

Στην ιδιαίτερα συμβολιστική ζωγραφική του έχει προσθέσει και υπερρεαλιστικά στοιχεία,από την πρώτη περίοδο δουλειάς του (1970-1990),δημιουργώντας έτσι μια πολύ προσωπική και αναγνωρίσιμη ταυτότητα .

Ο Γιάννης Νίκου σπούδασε ζωγραφική στην Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, από το 1965 ως το 1970, με δασκάλους τους Γ. Μαυροειδή, Ν. Νικολάου  και Γ. Μόραλη στη ζωγραφική και την Έλλη Βοϊλα στο ψηφιδωτό. Εκείνη την περίοδο σπούδασε παράλληλα υποκριτική και σκηνογραφία στη Σχολή Θεάτρου και Κινηματογράφου Αθηνών, καθώς και κλασσική κιθάρα. Ασχολήθηκε  με την τοιχογραφία κι έκανε σκηνογραφίες και κοστούμια για θεατρικές παραστάσεις.

Συνέντευξη του καλλιτέχνη: