Η Κατερίνα Κοκκινάκη στην 24η ArtΑthina

Η Κατερίνα Κοκκινάκη συμμετείχε με την γκαλερί ArtΠρίσμα στην ArtAthina 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο από τις 14 εώς τις 16 Σεπτεμβρίου.

Στρατιώτης με τα χρυσά κουμπιά της Κατερίνας Κοκκινάκη

«Εχτές το βράδυ ονειρεύτηκα ότι ήμουν ένα σαλιγκάρι»

Το κορίτσι κρατάει προσεκτικά αυτόν τον οργανισμό -που επικαλείται- ότι είναι σαλιγκάρι, κρύβοντας μέσα του μυστικά και ενδόμυχες σκέψεις από το παρελθόν.
Αυτό το υλικό συχνά ταυτίζεται με σύγχρονες καταστάσεις ανεπίλυτες και σκοτεινές.
Συναντήσεις και συγκρούσεις αιχμηρές που όσο περνάει ο καιρός αδυνατεί όλο και περισσότερο να προσεγγίσει.

Πριγκίπισσα αγγλικού μυθιστορήματος της Κατερίνας Κοκκινάκη

«Εχτές το βράδυ ονειρεύτηκα ότι ήμουν εσύ»

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο το κατάλληλο πρόσωπο με τα ανάλογα “keywords” φτιάχνω μια δεξαμενή, ένα data base φωτογραφιών.
Δουλεύοντας, η εικόνα ξεφεύγει από την αρχική της μορφή, δεν έχω ενδιαφέρον για την πιστή αντιγραφή ούτε του σχεδίου ούτε του χρώματος – ζωγραφίζω αυτό που βλέπω κ όχι αυτό που φαίνεται.

Η «Στρατιώτης με τα χρυσά κουμπιά» και η «Πριγκίπισσα αγγλικού μυθιστορήματος» είναι ρόλοι κατασκευασμένοι από τα ίδια τα πρόσωπα που τους υποδύονται.

Σκηνοθετώντας κομμάτια της ζωής τους ποζάρουν μαζί με τη προσφορά τους και σταματούν μια στιγμή στο χρόνο σαν να βιώνουν ένα ταμπλό βιβάν. Ό,τι κουβαλάνε, είναι γέννημά τους και συμβολίζει επιθυμίες και πόνους.

(*ταμπλό βιβάν, αναπαράσταση μιας ιστορικής σκηνής με ζωντανά ακίνητα πρόσωπα, ώστε να δίνουν την εντύπωση ζωγραφικού πίνακα)

Who is who

Η Κατερίνα Κοκκινάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Το 2000 τελείωσε τις σπουδές της στη σχολή Διακόσμησης των ΤΕΙ Αθήνας και παρακολούθησε το πρόγραμμα φοίτησης Erasmus στο De Mont Fort University, Αγγλία. Αποφοίτησε το 2008 από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου με δάσκαλο τον Γ.Γκολφίνο και παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής στο εργαστήριο του Ξ.Σαχίνη. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε γκαλερί και μουσεία. Τον Νοέμβριο του 2018 παρουσίασε τη νέα της σειρά έργων με τίτλο “Sweet Melancholy” στη γκαλερί ArtΠρίσμα στον Πειραιά.
www.katerinakokkinaki.gr

ΑrtΠρίσμα

Κουντουριώτου 187, 18535 Πειραιάς,
τηλ. 6906409125, 2104296790,
artprisma@hotmail.com, www.galleryartprisma.gr