Η Κατερίνα Σάρρα στην A.Antonopoulou Art

H έναρξη της έκθεσης θα γίνει την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 και ώρες 14.00 - 21.00.

Τα μονοπάτια της καλλιτεχνικής διαδρομής της εικαστικού Κατερίνας Σάρρα, χαράζονται με δυο οδηγούς: τη φόρμα και το χρώμα.

Η πυξίδα της στρέφεται προς τη φόρμα, το παράδοξο και μη αναγνωρίσιμο στοιχείο της, ανακαλύπτοντας διαφορετικές διαδρομές για κάθε έργο ξεχωριστά.

Η εικαστική της έρευνα στηρίζεται στη πορεία που διαγράφει και εμπεριέχει τη φόρμα, προσθέτοντας ταυτόχρονα το συναρπαστικό στοιχείο του χρώματος.

Συνθέσεις που ξεπροβάλλουν μέσα από τα εντυπωσιακά χρώματα που χρησιμοποιεί, υπογραμμίζουν το περιεχόμενο της εικαστικής γλώσσας που μοιράζεται με το κοινό: ένα περιβάλλον ρευστό και υγρό, λουσμένο από φως, το προσωπικό της σύμπαν μέσα από το χρώμα και την αφαιρετική σύνθεση.

Ταυτόχρονα, το άγνωστο πλαίσιο της φόρμας ενεργοποιεί την ανάγκη της να εμβαθύνει στη μελέτη του ίδιου του έργου της, καθότι δε γνωρίζει εξαρχής το σχήμα που θα γεννηθεί από τη συνεχή διαδικασία γραφής – ζωγραφικής. Ως αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας τις ιδιότητες του χρώματος, απλώνεται στους καμβάδες της μέσα από ντελικάτα παιχνιδίσματα στις υφές και τη βαρύτητα του.

Με λίγα λόγια, η Σάρρα ισορροπεί μεταξύ φόρμας και χρώματος, βαφής και σχεδίου, υγρού και στερεού, επιτυγχάνοντας τον πρωταρχικό σκοπό της: τον σχηματισμό της αρχικής της γραφής, του εικαστικού ιδιώματος που παρουσιάζεται στην έκθεση μέσα από αλλεπάλληλες υφές και επιφάνειες χρώματος, επιτυγχάνοντας να ενταχθεί στον κόσμο της φόρμας, αλλά την ίδια στιγμή να διαφέρει από αυτή.

Κείμενο: Φαίδρα Βασιλειάδου

Κατερίνα Σάρρα, Untitled, Oil on canvas, 95cm x 115cm, 2018

Info

Διάρκεια έκθεσης
Έως την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Ωράριο λειτουργίας
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 14:00-20:00
Σάββατο 12:00 – 16:00

A.Antonopoulou Art
Αριστοφάνους 20
105 54 Ψυρρή – Αθήνα
210 3214994
www.aaart.gr

 

Share this
Tags
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«Ο άνθρωπος προτείνει και ο Θεός διαθέτει»: Το συγκλονιστικό έργο του Έντουιν Λάντσιρ

Γράφει η Μαρία Δήμου Αίμα, κτηνωδία, ανθρώπινη κατάρρευση… Αυτές μεταξύ άλλων είναι οι ελάχιστες λέξεις που μπορούν να περιγράψουν την φρίκη του εν λόγω έργου....

Sparkling Exhibitions 2022 VS Pandemic

Γράφει η Λιάνα Ζωζά Αν και οι χώροι της τέχνης, μουσεία, ιδρύματα, αλλά και γκαλερί φαίνεται να έχουν πληγεί από μια παγκόσμια πανδημία, που μετά...

Τα Παιδιά Του Ήλιου του Μάξιμ Γκόρκυ στο θέατρο 104

Τα Παιδιά Του Ήλιου του Μάξιμ Γκόρκυ, το αριστούργημα της Ρωσικής δραματουργίας, ανεβαίνει στο θέατρο 104 από ένα θίασο 10 ηθοποιών. Σημείωμα σκηνοθέτη Μια παρέα νέων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this