Η Μαρία Παπαφίλη στην Art Athina 2020 Virtual

Η έκθεση τέχνης «Art Athina», οργανώνεται κάθε χρόνο από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης.

Η 25η έκδοση της πραγματοποιήθηκε στο διαδίκτυο 15-31/10/2020 με την συμμετοχή 59 αιθουσών τέχνης, οι οποίες παρουσίασαν 970 πολύ ενδιαφέρουσες δημιουργίες 300 σύγχρονων, κυρίως Ελλήνων, καλλιτεχνών.

Η εικαστικός Μαρία Παπαφίλη συνεχίζει φέτος την θαυμάσια συνεργασία με τις κυρίες Αλεξία και Φρανσελίνα Σερέζη της αίθουσας τέχνης Αργώ στην Αθήνα. Πράγματι, μετά την περσινή παρουσίαση της δουλειάς της των περασμένων ετών στην αίθουσα της γκαλερί καθώς και στο Ζάπειο, συμμετείχε μόλις μαζί με άλλους 14 εκλεκτούς συναδέλφους της με την Αργώ, για μια ακόμη φορά, στο διαδικτυακό Art Athina.

Στo πλαίσιo του προγράμματος «Art Athina Walk» υπήρχε η δυνατότητα να δει κανείς από κοντά το παραπάνω έργο, μαζί με μια δεύτερη φετινή της δημιουργία, στην αίθουσα της γκαλερί Αργώ στο Κολωνάκι.

Σύντομα θα παρουσιασθούν και άλλες φετινές δημιουργίες της εικαστικού στο διαδίκτυο.

Η Μαρία Παπαφίλη συνεχίζει να δημιουργεί φέτος μέσα στις αντίξοες συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε, γιατί νιώθει την ανάγκη να το κάνει και γιατί θεωρεί ότι η τέχνη είναι απαραίτητη στην ζωή ανεξάρτητα από τις εκάστοτε συνθήκες που μπορεί να επιδρούν πολύ διαφορετικά επάνω στον καθένα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις πρόσφατες παρουσιάσεις της δουλειάς της στην αίθουσα τέχνης Αργώ, στο Ζάππειο, στο ίδρυμα Θεοχαράκη (συμμετοχή στην έκθεση «Η Ανθρώπινη Μορφή στην Ελληνική Ζωγραφική 20ος αιώνας»), ή στο διαδίκτυο, διαπιστώνεται ότι έντονο είναι το ενδιαφέρον για αυτήν φιλότεχνων κάθε ηλικίας.

Η εικαστικός λοιπόν σας καλεί να επισκεφθείτε την παρουσίαση των έργων της στην ιστοσελίδα του Art Athina 2020 Virtual.

Η αίθουσα τέχνης Αργώ στο Art Athina 2020 Virtual
aavirtual.gr/viewing-room/argo-gallery

Το έργο της Μαρίας Παπαφίλη στο Art Athina 2020 Virtual
aavirtual.gr/work/episode

Ιστοσελίδες της εικαστικού
http://www.euran.com/mariapapafili.htm
https://www.facebook.com/EURAN-European-Art-Networks-presents-Maria-Papafili-462421987300921
https://www.facebook.com/Maria-Papafili-Artist-113456370056883

Έργα της διαθέσιμα για συλλέκτες
https://stores.euran.gr/products_gr/u/painting-gr/maria-papafili-gr

Ίδρυμα Θεοχαράκη (συμμετοχή στην έκθεση «Η Ανθρώπινη Μορφή στην Ελληνική Ζωγραφική 20ος αιώνας»), https://thf.gr/el/psifiaki-periigisi-sto-idryma-vasili-kai-marinas-theocharaki/ (Το έργο μπορείτε να το δείτε και σήμερα στην ψηφιακή περιήγηση στον 2ο όροφο του ιδρύματος)

Βίντεο για τα δύο έργα που παρουσιάστηκαν στα πλαίσια του Art Athina 2020 Virtual

Έργο «Επεισόδειο»

Έργο «Συλλογισμοί»

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εκπλήρωση, Υπαίθρια έκθεση της Άλεξ Μυλωνά

Την αναβίωση ή/και την εκπλήρωση του οράματος της γλύπτριας Άλεξ Μυλωνά (1920-2016) - με σύγχρονους όρους - προτείνει η υπαίθρια έκθεση που παρουσιάζεται έως...

Η Κλιματική Αλλαγή «μας αυτοκτονεί» 

Γράφει η Γεωργιάδου Ράνια, Ψυχολόγος Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Εδώ και χρόνια «ζει ανάμεσά μας», αλλά οι πολλοί την σκεφτόμαστε μόνον όταν η νεροποντή «πνίγει...

Οι μουσικές ρίζες των εικαστικών μετασχηματισμών του Κλέε

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Πάουλ Κλέε  / Paul Klee γεννήθηκε κοντά στην πόλη της Βέρνης το 1940. Ο πατέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this