Η Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής «Μικρές Εκπλήξεις», στον Ελληνο-Γαλλικό Σύνδεσμο

Η έκθεση διαρκεί από 14 Μαΐου έως 25 Μαΐου 2019. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 και ώρα 17:00.

Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Μικρές Εκπλήξεις» διοργανώνεται στον Ελληνο-Γαλλικό Σύνδεσμο με επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Όλγας Λατουσάκη.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, ως επί το πλείστον μικρών διαστάσεων.

Η ιστορικός τέχνης Όλγα Λατουσάκη σημειώνει:

«Το γράμμα αυτό έγινε εκτενέστερο, μόνο και μόνο γιατί δεν είχα τον καιρό να το κάνω πιο σύντομο».

Pascal, Lettres Provinciales, 1656

«Από τα χειρόγραφα του Αγίου όρους, με τις συμπυκνωμένες, μικρές χειρόγραφες σελίδες της Αγίας γραφής, έως τα πολύ μικρά έργα του ex libris και τις μινιατούρες της κινεζικής ζωγραφικής, τα μικρά έργα τέχνης ποτέ δεν έπαψαν να συναρπάζουν και να εκπλήσσουν.

Προϋπόθεση, βέβαια, είναι η ωρίμανση του καλλιτέχνη, η συμπύκνωση μιας ενέργειας, η οποία με σοφία διοχετεύεται σε ένα μικρό έργο και με αυτό τον τρόπο μπορεί εύκολα να επιτύχει την ίδια ακριβώς συγκίνηση που θα προκαλούσε και ένα μεγαλύτερο. Ο καλλιτέχνης με την τεχνική αυτή δεν κινδυνεύει να πλατειάσει, έχει όμως να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα με τον ίδιο του τον εαυτό: να αποτυπώσει σε περιορισμένες διαστάσεις όλον του τον εσωτερικό κόσμο.

Πολύ συχνά, και με έναν οξύμωρο τρόπο, τα μικρά έργα τέχνης είναι πολύ πιο εύληπτα για το απλό κοινό, και γι’ αυτό και τόσο αγαπητά, ίσως επειδή στην εποχή μας, στην εποχή της ταχύτητας, ακόμα και αυτό είναι το ζητούμενο: το γοργό, το εύκολο. Σαν μια πραγματικότητα  μιας ανάμνησης ή ενός ονείρου, αξιοθαύμαστα και πάντα γοητευτικά, τα μικρά έργα τέχνης είναι κι αυτά ένα σημαντικό κομμάτι της τέχνης, που μας συντροφεύει και κάνει τη ζωή μας πάντα λίγο καλύτερη.»

Για το concept, την οργάνωση και την επικοινωνία της έκθεσης την ευθύνη έχει ο Δημήτρης Λαζάρου.

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Irini Drossou AERIENIRTI, Lydia Z, Αποστόλου Μάγδα, Αστερίου Δημήτρης, Βλασερού Μαρία, Βλαχάκη Νατάσα, Ελένη Δαβιλά, Θεοδωρόπουλος Στάθης

Καϊάφας Άρης, Καράλη Αγγέλα, Κοκκίνη Γεωργία, Κωνσταντίνου Πένυ, Κώσταλου Αγγελική, Λέκκα Κυριακή, Μακρή Κωνσταντία, Μαραθού Ελένη, Μότσης Γιάννης, Μπλούκου Βασιλική, Μπόμπορη Αγγελική, Παπαγεωργίου Μαριέττα, Παπακαλιάτη Σουζάνα, Σταύρου Σοφία, Τρούλη Γεωργία

Επιμέλεια: Όλγα Λατουσάκη

Concept–Οργάνωση-Επικοινωνία: Δημήτρης Λαζάρου

Επιμέλεια video έκθεσης: Τάσος Πέτσας

Είσοδος Ελεύθερη

INFO:

Ελληνο–Γαλλικός Σύνδεσμος, Πλ. Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, Κολωνάκι, Αθήνα

Εγκαίνια: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019, ώρα 5 – 9 μ.μ.

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας

Τρίτη έως Παρασκευή: 5 – 9 μ.μ. & Σάββατο: 12 – 4 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 14 Μαΐου έως 25 Μαΐου 2019

Πληροφορίες: repdla@hotmail.com | dimitriolazarou@gmail.com