Η ομαδική έκθεση χαρακτικής “Υπό Πίεση…Under Pressure” στον χώρο τέχνης ETCH INK

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 30 Μάϊου 2019 στις 20:00.

Το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών-Pandolfini & Σιατερλη Α.Μ.Κ.Ε. σας προσκαλεί στον χώρο τέχνης ETCH INK, την Πέμπτη 30 Μάϊου 2019 στην έκθεση χαρακτικής: “Υπό Πίεση…Under Pressure” των Judy Attwood, Αντιγόνης Βαλέρη, Στέλλας Βαρδάκη, Ελένης Γιούργου, Τάνιας Δρογώση και Χρήστου Μαγγανά

Oι έξι εικαστικοί που συχνάζουν και συνεργάζονται με το εργαστήριο του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών, παρουσιάζουν μια σειρά χαλκογραφίες και λινολεογραφίες των δύο τελευταίων χρόνων.

“Αποσυμπιεστικά τα πλαίσια μιας εικαστικής έκθεσης με πρωτότυπα -«υπό πίεση…» -χαρακτικά έργα στον χώρο τέχνης ETCH INK.

Οι έξι εικαστικές προτάσεις των, Judy Attwood, Αντιγόνης Βαλέρη, Στέλλας Βαρδάκη, Ελένης Γιούργου, Τάνιας Δρογώση και Χρήστου Μαγγανά, έχουν ως κοινό παρονομαστή, το ότι γεννήθηκαν κάτω από την ίδια στέγη, την στέγη του εργαστηρίου Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών-Pandolfini & Σιατερλή.

Τα δύο τελευταία χρόνια μέσα από πολλαπλές συναντήσεις εργασίας, σχεδιασμούς κι ανατροπές σχεδίων, επίμονες και επίπονες χαράξεις, μελανωμένες μήτρες κάτω από την ισχυρή πίεση της πρέσας, δοκίμια εκτύπωσης και τα τελικά «τυπωθήτω», τα project ολοκληρώθηκαν και προτείνονται στο κοινό με μια πολύμορφη χαρακτική γλώσσα που τα χαρακτηριστικά της ακολουθούν την ιδιοσυγκρασία, τα βιώματα και τα εκφραστικά ζητούμενα του καθένα από τους εκθέτες.

H «πίεση» που όλοι βιώνουμε καθημερινά διαπερνά τις προθέσεις των έργων και ανοίγει δικλείδες ασφάλειας μέσα από έναν χαρακτικό λόγο που διευκολύνει το πέρασμα στην απέναντι όχθη, σ’ εκείνη της αποδέσμευσης μέσα από την έκφραση.

Έτσι, σ’ αυτή την ομαδική παρουσίαση των έργων άλλοι καταθέτουν τα οράματά τους, άλλοι τις εμμονές τους, άλλοι δημιουργούν τους δικούς προσωπικούς κόσμους και λειτουργούν μέσα σ’ αυτούς, άλλοι ιχνηλατούν την πραγματικότητα και αποτυπώνουν μεθοδικά την ερευνά τους. Σε όλες ανεξαίρετα τις χαρακτικές προτάσεις των Judy Attwood, Αντιγόνης Βαλέρη, Στέλλας Βαρδάκη, Ελένης Γιούργου, Τάνιας Δρογώση και Χρήστου Μαγγανά, διαγράφεται ο παλμός μιας πίεσης που δίνει ευτυχή εικαστική λύση σε μια δημιουργική εγκυμοσύνη.”Δήμητρα Σιατερλή

INFO:

Χώρος τέχνης ETCH INK, Αργυρουπόλεως 16 και Κλεφτών & Αρματολών 20, Λυκαβηττός

Εγκαίνια: Πέμπτη 30 Μάϊου 2019 στις 20:00

Ημέρες & Ωράρια λειτουργίας της έκθεσης:
Παρασκευή 31 Μαϊου έως Παρασκευή 28 Ιουνίου
Κάθε Δευτέρα, Πέμπτη & Παρασκευή 17.30- 21.00.
Κάθε Σάββατο 11.00 -15.00

Πληροφορίες: www.athens-printmaking.com | info@athens-printmaking.com | 6938786293 | 6938786293