Η “Παραλογή” του Χρήστου Μποκόρου με θέα το Λιβυκό πέλαγος…

Έκθεση στην Πινακοθήκη Βιάννου «Σάββας Πετράκης» στον Κερατόκαμπο - Εγκαίνια 21 Ιουλίου με συναυλία του Ρος Ντέιλυ

Η Πινακοθήκη Βιάννου «Σάββας Πετράκης» στον Κερατόκαμπο του Δήμου Βιάννου με μεγάλη υπερηφάνεια ανακοινώνει πως εγκαινιάζει την καινούργια της περίοδο στις 21 Ιουλίου 2018 με μια έκθεση σημαντική για την περιοχή και για ολόκληρη την Κρήτη.
Ο ζωγράφος Χρήστος Μποκόρος, ένας από τους σπουδαίους ζωγράφους που έχουν χαρακτηρίσει τη σύγχρονη ελληνική ζωγραφική, εκθέτει μια επιλογή από τα έργα του με τον τίτλο «Παραλογή». Έργα με λιτότητα που δεν παραπέμπει καθόλου σε κάποια μοναστική ολιγάρκεια αλλά στην ελάχιστη προσφορά που αρκεί για τη φιλοξενία, για τη σύναψη ενός δεσμού, για τη δημιουργία μιας κοινότητας. Τα έργα του Μποκόρου είναι έργα μιας συνάθροισης που κατασκευάζεται αποκλειστικά με τα υλικά της ζωγραφικής αλλά βυθίζονται βαθιά στην ιστορία και τις ιστορίες, στον αφηγηματικό κόσμο της μνήμης και των ονείρων. Είναι μια ζωγραφική που έχει τον χαρακτήρα «Παραλογής», μιας ιστορίας δηλαδή που μοιραζόμαστε όλοι.

“Ασώματο χέρι”, 2005, λάδι σε ξύλο, 35×100 εκ.

Η «Παραλογή» του Χρήστου Μποκόρου τιμά έτσι μια Πινακοθήκη στην εσχατιά της Κρήτης και της Ελλάδας που έχει φτιαχτεί και ζει με αυτοθυσία και προσφορά που αναβλύζει από την ίδια την κοινότητα. Δημιουργία του αείμνηστου Σάββα Πετράκη με έργα που έχουν συλλεχθεί από προσωπικές δωρεές των ίδιων των καλλιτεχνών, με την έκθεση «Παραλογή» ξεκινά έναν καινούργιο δυναμικό και εμπλουτισμένο κύκλο.

Με την αφορμή της έκθεσης του Χρήστου Μποκόρου θα επανεκτεθεί μέρος της μόνιμης συλλογής της Πινακοθήκης.

“Έαρ συντετριμμμένο”, 2011, λάδι σε πανί και ξύλο, 48×200 εκ.

Η έκθεση «Παραλογή» του Χρήστου Μποκόρου διοργανώνεται από το Σωματείο Φίλων της Πινακοθήκης Βιάννου «Σάββας Πετράκης» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Βίγλα» με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Βιάννου, της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Εντάσσεται στο φεστιβάλ «Τέχνες του Νότου 2018», που διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Βίγλα» και το Σωματείο Φίλων της πινακοθήκης Βιάννου κάθε καλοκαίρι στον Κερατόκαμπο.

Την επιμέλεια και των δύο εκθέσεων έχει ο Θεόφιλος Τραμπούλης.

“Κεράσια”, 2018, λάδι σε πανί και ξύλο, 21×131 εκ.

Η έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Μποκόρου τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤ

Χορηγοί: Minoan Lines, Elounda Gulf Villas, Zaros, SM Xαλκιαδάκης, Πνευματικό κέντρο Άνω Βιάννου «Περικλής Βλαχάκης».

 

INFO

Εγκαίνια έκθεσης 21 Ιουλίου, 20:00, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Ρος Ντέιλυ.

Διάρκεια έκθεσης: 21 Ιουλίου-30 Σεπτεμβρίου

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινές 10-12π.μ. και 6-9μ.μ. | Σαββατοκύριακα 10-1π.μ. και 6-9 μ.μ.