Η πρώτη ατομική έκθεση του Athana στην γκαλερί Artshot – Sophia Gaitani

Tα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης του Athana με τίτλο"Μεγάθυμη Έαρ Χρυσούν Γένους" , θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στις 20:00, στην Gallery Artshot - Sophia Gaitani. 

Τερψιχόρη, oil on canvas 90 x 90

Ο Athanas είναι ένας ανατρεπτικός ανερχόμενος ζωγράφος μυθοπλάστης, ένας σύγχρονος storyteller, που στα έργα του συνθέτει αφηγήσεις με στοιχεία από τον κόσμο των συμβόλων και του ασυνείδητου με τον φυσικό κόσμο, προσδίδοντας στην παράδοση πρωτεύουσα σημασία αλλά και ανατρεπτικό σύγχρονο νόημα.

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 στις 20:00, 2 ημέρες πριν την “Διεθνή Ημέρα Επιστήμης για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη”, παρουσιάζεται η πρώτη του ατομική έκθεση στην γκαλερί Artshot – Sophia Gaitani με τίτλο: “Μεγάθυμη Έαρ Χρυσούν Γένους”.

Στην έκθεση εκτίθεται μια σειρά 9 ζωγραφικών έργων του καλλιτέχνη, λάδια σε καμβά διαστάσεων 90x90cm, εμπνευσμένων από τις 9 μούσες της αρχαιότητας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 28 Νοεμβρίου.

Ο Athanas, κατά κόσμον Θάνος Παναγιώτου, προέρχεται από την Ελληνική θεατρική σκηνή, όπου ως κατασκευαστής θεατρικών σκηνικών για δεκαετίες στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα όπως τους Μανόλη Παντελιδάκη, Σταμάτη Κραουνάκη, Σταμάτη Φασουλή, κ.α ενώ έχει εργαστεί για το Mega channel και άλλα τηλεοπτικά κανάλια σε σπουδαίες παραγωγές.

Στα έργα του, υπονοεί τις σκοτεινές σχέσεις μεταξύ των δυνάμεων του ασυνείδητου και της μυθολογίας που κατά τον Barthes μετατρέπει την ιστορία σε φύση, ενώ με σκωπτικό τρόπο διερωτάται στην εικονογραφία του και τολμά να σχολιάζει στις φιγούρες και τα περιβάλλοντα της φαντασίας του, το διφορούμενο για εκείνον νόημα των αφηγήσεων της παράδοσης, με τις οποίες ανετράφη σε σχέση με το σήμερα.

“Οι 9 Μούσες, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τον Athana, γιατί εγκωμίαζαν στα έργα τους την αρχοντική καταγωγή των Θεών. Ο ανατρεπτικός ζωγράφος αντιστρέφει στα έργα του αυτή την συνήθεια και τις τοποθετεί, να εξυμνούν τον θνητό κόσμο, να είναι εμπλεκόμενες με την βάρβαρη λαϊκή μάζα και με τον τρόπο αυτό παίρνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης δημιουργός τον θείο ρόλο, τον ρόλο της “Μούσας”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο επιμελητής της έκθεσης στον κατάλογο της.

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος, εικαστικός και επιμελητής εκθέσεων με την οικονομική υποστήριξη των ξενοδοχείων Collfam S.A. και του κτήματος Koutsogiorgakis family.

INFO
Εγκαίνια: Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, 20:00–23:00
Διάρκεια Έκθεσης: 8-28 Νοεμβρίου 2018
Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 11:30-14:30 & 17:30-20:30, Τετάρτη-Σάββατο: 11:30 – 16:00
Gallery Artshot – Sophia Gaitani, Λεμπέση 11, Ακρόπολη, Αθήνα | metro Ακρόπολη