Η Τέχνη της Διαίσθησης

Γράφει η Μαρία Παγκάλου

Η Διαίσθηση είναι μία αφανής τέχνη. Είναι φίλη της συνείδησης και συνεργάζονται στο καθήκον της λήψης αποφάσεων. Ωστόσο, αν η συνείδηση δεν έχει κατανοήσει ορισμένους πνευματικούς νόμους ή συγκεκριμένους μηχανισμούς συμπεριφοράς, σημαίνει ότι δεν έχουμε καταλάβει τον εαυτό σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή στη δράση.

Η ακρόαση της φωνής της συνείδησης, τροφοδοτεί τη διαίσθηση με το θάρρος να υπάρχει σε έναν κόσμο κατακλυσμένο από την ανάγκη για χειροπιαστές αποδείξεις. Πόσο, πότε και πώς ακούμε τη φωνή της συνείδησης; Αν δεν ακονίζουμε  τη φωνή της συνείδησης σε καθημερινά, απλά ζητήματα, ποτέ δεν θα βρίσκεται σε εγρήγορση την ώρα της ανάγκης.

Στη σιωπή, η παλέτα της διαίσθησης εμπλουτίζεται με τα χρώματα για μία ευοίωνη ζωή. Τα χρώματα? Οι σκέψεις, τα λόγια και οι πράξεις, που συνδυάζονται επάνω στον καμβά της.

Ο διαλογισμός είναι μία δημιουργική οδός που εξυψώνει τις σκέψεις μας μεταφέρει στην ουσία. Εκεί που υπάρχουν όλες οι απαντήσεις. Εκεί, η διαίσθηση γίνεται και δική μας φίλη!

Ακολουθήστε τα τρία απλά βήματα και εξασκηθείτε στον παρακάτω διαλογισμό.

  1. Χαλαρώνω:

Ξεφεύγω από τη ρουτίνα και ανοίγομαι για να υποδεχθώ το καινούργιο.

  • Γαληνεύω:

Συνειδητοποιώ πως η διαίσθηση είναι σαν σωσίβια λέμβος που λειτουργεί προληπτικά, αρκεί να γνωρίζω πώς να τη χρησιμοποιήσω.

  • Δυναμώνω:

Η σύνδεση με την Υπέρτατη Πηγή μου επιτρέπει να εμπιστευθώ τη διαίσθησή μου και να προχωρήσω στη δράση για τη μεταμόρφωση.

Άσκηση Διαλογισμού

Κάθομαι σε μία άνετη θέση και καθώς εισπνέω και εκπνέω… χαλαρώνω… προσεγγίζω τον εσωτερικό μου κόσμο… αυτός ο κόσμος είναι εντελώς διαφορετικός… Εδώ, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και τα αποθέματα για να διαισθάνομαι τι είναι απαραίτητο ή αυτό που απλώς θα προκαλέσει περισσότερα εμπόδια… οι περιττές σκέψεις υποχωρούν και η γαλήνη κυριεύει στην οθόνη του νου μου… μεταφέρομαι στην ουσία… στη δύναμη της ζωής που λέγεται ψυχή…. Στη σιωπή χαλαρώνω… Στη σιωπή γαληνεύω… Στη σιωπή δυναμώνω… Είμαι μία γαλήνια ψυχή… ένα ον φωτός…