Η Yellow Korner παρουσιάζει τα αλησμόνητα Coloramas

surfers-and-surfboards-1966

Την προηγούμενη εβδομάδα κάνοντας βόλτα στην πλατεία της Αγ. Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας, το βλέμμα μας έπεσε πάνω στη βιτρίνα της γκαλερί, Yellow Korner. Εντυπωσιακές φωτογραφίες, με λαμπερά χρώματα που τραβήχτηκαν μεταξύ του 1950 και του 1990 κοσμούσαν τη βιτρίνα.

Για σαράντα χρόνια, τεράστιες έγχρωμες διαφάνειες κοσμούσαν το Grand Central Terminal στην πόλη της Νέας Υόρκης και άγγιζαν τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων. Σήμερα, η συλλογή Colorama αντιπροσωπεύει όχι μόνο μια ελκυστική και πιστευτή εξιδανίκευση της αμερικανικής ζωής, αλλά μια λεπτή και αποτελεσματική χρήση των φωτογραφιών για να δημιουργήσει την επιθυμία για τα προϊόντα και τις δραστηριότητες που πωλούνται.

Ως μουσείο της φωτογραφίας στην ιστορία και τον πολιτισμό, που βρίσκεται στην πόλη που έκανε και έκανε διάσημο το Kodak, το Μουσείο George Eastman είναι μοναδικά εξοπλισμένο για να γιορτάσει και να εξερευνήσει αυτές τις πρωτοποριακές διαφημίσεις.

Τώρα, χρόνια μετά το τελευταίο Colorama κοιτώντας πάλι αυτές τις γοητευτικές εικόνες διαπιστώνουμε ότι μια εικόνα μας περιγράφει τις ιστορίες των φωτογραφικών πρακτικών και τεχνολογιών, της διαφήμισης και της αμερικανικής ιστορίας.

Πεντακόσιες εξήντα πέντε Coloramas δημιουργήθηκαν μεταξύ του 1950 και του 1990.

fashions-in-chromspun-swimsuits-1954

Όπως ανέφερε ο Ζurab Sam, υπεύθυνος του Yellow Korner στην Αθήνα, η γκαλερί είναι στην ευχάριστη θέση να μοιραστεί μια επιλογή αυτών των Coloramas με μια νέα γενιά τηλεθεατών έχοντας κατά νου ότι αυτές οι παραγωγές διαμόρφωσαν μια γενιά.