Ιούνιος Ποίησης και τέχνης από τον Κώστα Ευαγγελάτο

Με την ευρύτερη επανέναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων ο Κώστας Ευαγγελάτος επέστρεψε στο Art Studio EST-La Chambre στην Αθήνα, μετά την επιτυχημένη εκθεσιακή παρουσίαση των γλυπτών βιομορφικών έργων του στον κήπο της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη του Αργοστολίου.

Στην Αθηναική καλλιτεχνική του έδρα συνάντησε σε κοκτέιλ τους συνεργάτες του και ήδη προετοιμάζουν το θερινό πρόγραμμα τους για τα καθιερωμένα ART WEEKENDS, στην Πρατίνου 87, πίσω από την Εθν. Πινακοθήκη, με υπεύθυνο τον καλλιτέχνη Ντάνυ Μαρτζώκα, στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με τα δεδομένα της πανδημίας.

Πρόσφατα ο Κώστας Ευαγγελάτος είχε λάβει μέρος με θεωρητικό κείμενο και έργο του – Σωματογραφία / BODYGRAPHIC στις εκδηλώσεις για την Α’ Διεθνή Πολιτιστική Ολυμπιάδα που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Σεράγεβο της Βοσνίας, στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεων για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες, του φορέα SARAJEVO WINTER και συμμετείχε δε τηλεδιάσκεψη την καταληκτήρια ημέρα των πολιτιστικών δρωμένων στο Σεράγεβο. Στο λογοτεχνικό πεδίο επίσης κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις «Άνω Τελεία» η ποιητική συλλογή του με τίτλο «Εγκάρσια ρήματα», Ποιήματα 1975-2020, Αθήνα 2021.

Η Άννα Κελεσίδου, λογοτέχνης, καθηγήτρια φιλοσοφίας αναφέρει

“Αν η ποίηση, εκτός των άλλων, είναι ο περιστεριώνας των λέξεων απ’ όπου οι ποιητές αντλούν για να στεγάσουν τον κόσμο τους, δεν θα δίσταζα να πω ότι η καρτερικά απαισιόδοξη φιλοσοφική ποίηση του Κώστα Ευαγγελάτου λέγει χωρίς υποχρεωτικά να κρύβει σημαίνοντας πρώτιστα το όνομα της αγάπης στο πρώτο επίπεδο, με παράπλευρα εκείνα της ηδονής, του ονείρου, των ταξιδιών… Το δεύτερο στοιχείο, που ανιχνεύεται κυρίως στα σύντομα ποιήματα τοπίων είναι η φανέρωση του ζωγραφικού τάλαντου, της ικανότητας της φωτογράφησης- στην κυριολεξία του όρου, της γραφής, όπου όμως ο ίδιος ο ποιητής ζωγράφος «ανάβει με το αίμα του το σύμπαν”.

Καλό, δραστήριο και αισιόδοξο Ιούνιο!

Κώστας Ευαγγελάτος

Art Studio Est-La Chambre
Πρατίνου 87, 11634, Αθήνα

www.rodopicollection.blogspot.com

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Φθινοπωρινή δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης από τη VERGOS Auctions  

Με τη Φθινοπωρινή δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00 μμ σηματοδοτείται δυναμικά η έναρξη της νέας σεζόν...

‘’Θέλω να σου κρατάω το χέρι’’ του Τάσου Ιορδανίδη στο Θέατρο Άλφα με τους Θάλεια Ματίκα και Τάσο Ιορδανίδη

Γράφει η Αιμιλία Φλώρου (Not a review…just my point of view) Το έργο του Τάσου Ιορδανίδη σε σκηνοθεσία της Θάλειας Ματίκα ‘’Ι want to hold your...

Οι εξαϋλωμένες, οστέινες και επιμήκεις φιγούρες του Τζιακομέτι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της τέχνης Ο Ελβετός γλύπτης και ζωγράφος Αλμπέρτο Τζιακομέτι / Alberto Giacometti γεννήθηκε το 1901 στην κοιλάδα του Borgonovo....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this