“Κάτι απ’το ημερολόγιο ενός…” για τέταρτη χρονιά, στο Θέατρο Λύχνος

"Κάτι απ το ημερολόγιο ενός..." η διασκευή από "Το ημερολόγιο ενός τρελού" του Γκόγκολ έρχεται την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Λύχνος.

Η θεατρική παράσταση “Κάτι απ το ημερολόγιο ενός…”, μία διασκευή από “Το ημερολόγιο ενός τρελού” του Γκόγκολ έρχεται για 4η χρονιά από 19 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή, στο Θέατρο Λύχνος.

Η εμμονή ενός ανθρώπου να πείσει τον εαυτό του πως είναι κάτι σημαντικό. Μία απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει στον έρωτα και να λυτρωθεί από την απομόνωση και τα κοροϊδευτικά γέλια των ανθρώπων.

Στο “Ημερολόγιο ενός τρελού” ο Γκόγκολ καυτηριάζει με γλαφυρό τρόπο την κενότητα της άρχουσας τάξης. Πως οι ταξικές ανισότητες της εποχής παγίδευαν τους απλούς πολίτες και τους καθιστούσαν θύματα των ισχυρών. Με έναν τέτοιο πολίτη, τον Αξέντι Ιβάνονβιτς, καταπιάνεται στο έργο. Με έναν πολίτη χαμηλής αυτοεκτίμησης που ταπεινά εισπράττει τα κοροϊδευτικά γέλια και τη περιφρόνηση των ανωτέρων του και των κατωτέρων του. Με έναν άνθρωπο που απομονώνεται και σιγά σιγά κυλά από τη λογική στη παραφροσύνη, από τη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας στη κατασκευή ενός κόσμου, στον οποίο είναι αρεστός και μπορεί σε μια στιγμή να γίνει ο Βασιλιάς της Ισπανία.

Στο ρόλο του Αξέντι Ιβάνοβιτς: Κωνσταντίνος Τσεντούρος

Σκηνοθεσία- Διασκευή: Κωνσταντίνος Τσεντούρος
Μετάφραση: Gheorge Trofim

INFO:

Έναρξη παραστάσεων: Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος 10€ | Μειωμένο 7€  | Προπώληση εισιτηρίων στα Public 7€