Καλλιτέχνες στηρίζουν τους αστέγους της Αθήνας!

Η “ΕΚΠΛΗΞΗ 9” θα φιλοξενηθεί στον χώρο «ΓΗ Κ44», στο Γκάζι από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου 2018.

Η δύναμη της τέχνης επιστρατεύεται για μία ακόμη φορά, για να αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο. Η καλλιτεχνική κοινότητα συσπειρώνεται και φέτος για να υποστηρίξει τους αστέγους της Αθήνας και το έργο της “ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΚΟ” μέσα από την “ΕΚΠΛΗΞΗ”, την ετήσια έκθεση της εικαστικής πλατφόρμας του artAZ.

Η “ΕΚΠΛΗΞΗ 9” θα φιλοξενηθεί στον χώρο «ΓΗ Κ44», στο Γκάζι, μεταξύ 23-25 Νοεμβρίου 2018.

Η “ΕΚΠΛΗΞΗ” είναι μια εικαστική γιορτή, που αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο της Σύγχρονης Τέχνης και μαζί τις κυρίαρχες εικαστικές τάσεις της εποχής. H πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2009 και έκτοτε, περισσότεροι από 2000 καλλιτέχνες απ’όλον τον κόσμο έχουν στηρίξει την εκστρατεία, προσφέροντας τα έργα τους για την στήριξη των συνανθρώπων μας. Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια του εικαστικού κόσμου.

Κάθε χρόνο συγκεντρώνονται περίπου 300 μικρής διάστασης έργα, τα οποία διατίθενται όλα έναντι του συμβολικού ποσού των 50 €. Ο λόγος; Να μπορεί ο καθένας, να συμμετάσχει στην προσπάθεια.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες καλύπτουν όλη τη γκάμα: από πρωτοεμφανιζόμενοι μέχρι διεθνώς καταξιωμένοι, ενώ σημαντική είναι και η συμμετοχή ξένων καλλιτεχνών. Υπάρχει όμως μια ιδιαιτερότητα: η ταυτότητα του καλλιτέχνη είναι μυστική. Τα έργα είναι υπογεγραμμένα στην πίσω πλευρά, ενθαρρύνοντας το κοινό να επιλέξει με μόνο γνώμονα το προσωπικό γούστο. Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία ενισχύοντας τον σκοπό να αποκτήσουν ένα ήδη πολύτιμο έργο, ή ένα που ίσως αποκτήσει μεγάλη αξία προσεχώς. Σίγουρα, όμως θα αποκτήσουν ένα έργο, που διάλεξαν επειδή τους αρέσει.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν για αρχή, να μελετήσουν τα έργα online στο artAZ και να σημειώσουν προκαταβολικά τους κωδικούς της επιλογής τους στη διεύθυνση (www.artaz.gr/surprise).

Νέα έργα προστίθενται σε καθημερινή βάση, μέχρι τα εγκαίνια της έκθεσης. Μεταξύ 23-25 Νοεμβρίου 2018 η “ΕΚΠΛΗΞΗ 9” θα μεταφερθεί στον χώρο «ΓΗ Κ44», για τη ζωντανή έκθεση και την πώληση των έργων. Σημειώστε ότι τα έργα διατίθενται με σειρά προτεραιότητας.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο της “ΕΚΠΛΗΞΗ 9” θα πραγματοποιηθεί σιωπηλή δημοπρασία έργων μεγαλύτερης διάστασης, που παρουσιάζονται στην έκθεση. Η διαδικασία της δημοπρασίας είναι ανοιχτή και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.

Στον εκθεσιακό χώρο θα παρουσιαστεί ταυτόχρονα έκθεση των έργων του βιβλίου «Η Ελληνική Τέχνη από το Α έως το Ω», που μόλις κυκλοφόρησε από την επιμελήτρια της «ΕΚΠΛΗΞΗ 9» Αλεξάνδρα Κολλάρου και τις εκδόσεις Key Books. Η συγγραφέας έχει μετατρέψει τις εικονογραφήσεις του βιβλίου σε πίνακες, οι οποίοι θα διατεθούν μέσα από ένα πρωτότυπο σύστημα, σαν εικαστικό παιχνίδι – ο καθένας θα μπορεί να προσφέρει, ότι θέλει, για να τους αποκτήσει. Επίσης, για κάθε αντίτυπο του βιβλίου που θα διατεθεί στην έκθεση, οι εκδόσεις Key Books θα προσφέρουν 20% του ποσού για την υποστήριξη του σκοπού της “ΕΚΠΛΗΞΗ 9”.

Για τους καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται, να στηρίξουν την πρωτοβουλία σημειώνουμε, ότι η εκστρατεία δέχεται συμμετοχές μέχρι την τελευταία στιγμή.

Μπορείτε, να επισκεφθείτε το www.artaz.gr/surprise για περισσότερες πληροφορίες.

Σχετικά με την “ΚΛΙΜΑΚΑ”

Η “ΚΛΙΜΑΚΑ” είναι ένας μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας, ο οποίος παρέχει πολύπλευρες υπηρεσίες σε κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και την κοινωνική τους επανένταξη. Από το 2001 υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης στους άστεγους συμπολίτες μας περιλαμβάνοντας δράσεις από την πρόληψη έως την αποκατάσταση.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.klimaka.org.gr

Σχετικά με το “artAZ”

Η εικαστική πλατφόρμα του “artAZ” λειτουργεί σαν γέφυρα μεταξύ της Ελληνικής και της παγκόσμιας εικαστικής σκηνής, στοχεύοντας στην επί της ουσίας προώθηση της Ελληνικής τέχνης στο εξωτερικό, αλλά και στην συσπείρωση της εγχώριας εικαστικής κοινότητας με σκοπό την ενδυνάμωση της.

Περισσότερες πληροφορίες για το artAZ μπορείτε, να βρείτε στη διεύθυνση www.artaz.gr.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΚΠΛΗΞΗ 9

#ekplixi9  #surprise9

Διεύθυνση: «ΓΗ Κ44», Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 στις 20:00

Διάρκεια έκθεσης: 24-25 Νοεμβρίου 2018

Ώρες λειτουργίας: Σάββατo 24/11, 12:00 – 19:00 | Κυριακή 25/11, 12:00 – 16:00

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Κολλάρου

Διοργάνωση: artAZ

Συνεργασία: Κλίμακα

Υποστήριξη: ΓΗ Κ44, Batis Art Shop, Κυρ-Γιάννη

Χορηγοί Επικοινωνίας: AAF, Athens Voice, Bovary, deBop, ελculture,gr, Kroma

Πληροφορίες: [email protected]

 

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εκπλήρωση, Υπαίθρια έκθεση της Άλεξ Μυλωνά

Την αναβίωση ή/και την εκπλήρωση του οράματος της γλύπτριας Άλεξ Μυλωνά (1920-2016) - με σύγχρονους όρους - προτείνει η υπαίθρια έκθεση που παρουσιάζεται έως...

Η Κλιματική Αλλαγή «μας αυτοκτονεί» 

Γράφει η Γεωργιάδου Ράνια, Ψυχολόγος Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Εδώ και χρόνια «ζει ανάμεσά μας», αλλά οι πολλοί την σκεφτόμαστε μόνον όταν η νεροποντή «πνίγει...

Οι μουσικές ρίζες των εικαστικών μετασχηματισμών του Κλέε

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Πάουλ Κλέε  / Paul Klee γεννήθηκε κοντά στην πόλη της Βέρνης το 1940. Ο πατέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this