Κατερίνα Κοκκινάκη: “FORGIVENESS, COMPASSION, LOVE”

Η ΓΚΑΛΕΡΙ ARTΠρίσμα παρουσίασε στη καλοκαιρινή ArtAthina summer popup, το έργο της Κατερίνας Κοκκινάκη “FORGIVENESS COMPASSION LOVE”

Σχηματίζοντας ένα ανθρώπινο-μη ανθρώπινο  πρότυπο , μια φιγούρα, μια ιδέα, μια έννοια. Μια καθολική γυναικεία μορφή από το Drama queen έως το Femme fatale. Κινηματογραφική φιγούρα σταματημένη στο σύντομο χρόνο, στοπ καρέ. 

Ένα πρόσωπο-προσωπείο και δυο χεριά , τα υπόλοιπα στοιχειά παρμένα από μια δεξαμενή του ασυνειδήτου , υποστηρίζουν την υπερβολή.

Μια κορύφωση σε ένα ήσυχο περιβάλλον, χωρίς ήχο, χωρίς γεωγραφική ταυτότητα. Βλέμμα αποπλανητικό, λέει την αλήθεια αλλά φοράει «στρας». Έχει συγχωρέσει, συμπονέσει και ίσως μπορεί και να αγαπήσει. Όλα είναι πολύ δυνατά στις μέρες μας και κάνουν θόρυβο, αλλά τελικά θα μας πουν τα ίδια λόγια. Το μόνο που αλλάζει είναι η «γούνα και τα στρας»

Η Λουϊζα Καραπιδάκη, ιστορικός τέχνης γράφει: “Οι συνθέσεις της Κοκκινάκη, παρά τη χρωματική αρμονία και τη γενικότερη ευμορφία αποδίδουν μια απόκοσμη αίσθηση. Ουσιαστικά μέσα από την επιφανειακά «γλυκιά» εικονογραφία της η εικαστικός  παρουσιάζει το συναίσθημα του «κενού», της απουσίας. Η ζωγραφική της απόδοση ενσωματώνει την αισθητική της ταυτότητα σ’ ένα εικονογραφικό παιχνίδι μεταξύ φυσικού και αφύσικου, υπαρκτού και ανύπαρκτου, υλικής εικόνας και άυλου συναισθήματος, αλήθειας και ψέματος, αισιοδοξίας και απαισιοδοξίας.”