Λαμπρινή Μποβιάτσου: “Η απάντηση του καθρέφτη”

Εγκαίνια: Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019, στις 20:00

Η Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου, με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει τη ατομική έκθεση της διακεκριμένης εικαστικού Λαμπρινής Μποβιάτσου, με τίτλο «Λαμπρινή Μποβιάτσου – Η απάντηση του καθρέπτη» σε επιμέλεια του Ιωάννη Ν. Αρχοντάκη. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κατασκευών και εγκαταστάσεων και επικεντρώνεται στην τελευταία δημιουργική πενταετία της καλλιτέχνιδος με σύντομες αναφορές στο προηγούμενο εικαστικό της έργο.

Ο επιμελητής της έκθεσης Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης σημειώνει: «Στο εικαστικό έργο της Λαμπρινής Μποβιάτσου η αντανάκλαση του καθρέπτη αποτελεί τη μυσταγωγική είσοδο στον ψευδαισθητικό κόσμο που δημιουργεί η καλλιτέχνις για μετάβαση του θεατή από τον ιδιωτικό θεματικό της κόσμο στο συγκερασμένο παραισθητικό πεδίο των συλλογικών συμμετοχών και πολλαπλών ειδώλων. Είτε στη ζωγραφική της δημιουργία είτε στις γλυπτικές της κατασκευές, οι απαστράπτουσες επιφάνειες των κατόπτρων χειραγωγούν το φως κατακερματίζοντας τη συνέχεια των επιφανειών και καθώς υποσκάπτουν οριστικά την αλληλουχία των καρτεσιανών συντεταγμένων δημιουργούν ένα νέο χωροχρόνο ευρηματικής συνύπαρξης άυλου και υλικού κόσμου.

Η εσκεμμένη περιπλάνηση της Λαμπρινής στην εικονική πραγματικότητα  των κατόπτρων μεταστοιχειώνει την πρόθεσή της για ζωγραφική απεικόνιση ναρκισσιστικού βεληνεκούς σε συλλογική πρόσκληση επανατοποθέτησης των συντεταγμένων της μαζικής συνείδησης απέναντι στην ρέουσα πραγματικότητα που η καλλιτέχνις αντανακλά, πολλαπλασιάζει, μεγιστοποιεί και εντέλει παραμορφώνει στο ίχνος τής αυτο-εικόνας της».

Την έκθεση συνοδεύει πολυσέλιδος κατάλογος με πρόλογο από τον ιδρυτή της Πινακοθήκης, Γιώργο Ν. Βογιατζόγλου, κείμενο τεκμηρίωσης από τον επιμελητή της έκθεσης Ιωάννη Ν. Αρχοντάκη και συμβολές από μελετητές του έργου της Λαμπρινής Μποβιάτσου.

Η Λαμπρινή Μποβιάτσου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 και σπούδασε Ζωγραφική στην Accademia di Belle Arti di Roma. Ζει και εργάζεται στα Χανιά. Έχει παρουσιάσει το εικαστικό της έργο της σε 12 ατομικές εκθέσεις και σε περισσότερες από 90 ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου
Έκθεση: «Λαμπρινή Μποβιάτσου – Η απάντηση του καθρέπτη»
Επιμέλεια: Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης
Εγκαίνια: Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019, στις 20:00

Διάρκεια έκθεσης: 18 Φεβρουαρίου έως 6 Απριλίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Πεμ.-Παρ. 11πμ-7μμ, Σαβ. 11πμ-3μμ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ελ.Βενιζέλου 63, Ν.Ιωνία, Τ:2102710472, Ε:info@vogiatzogloucollection.gr 

Share this
Tags
Panos Kats
JOURNALIST //from @cityjournalism & #Economics @UniofReading @FreeSundaygr @Capitalgr to endless life's adventures. Forever @cinemacholic and @artcurious// “#wedo what #weare #viewsaremine _onlyleft”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«Ο άνθρωπος προτείνει και ο Θεός διαθέτει»: Το συγκλονιστικό έργο του Έντουιν Λάντσιρ

Γράφει η Μαρία Δήμου Αίμα, κτηνωδία, ανθρώπινη κατάρρευση… Αυτές μεταξύ άλλων είναι οι ελάχιστες λέξεις που μπορούν να περιγράψουν την φρίκη του εν λόγω έργου....

Sparkling Exhibitions 2022 VS Pandemic

Γράφει η Λιάνα Ζωζά Αν και οι χώροι της τέχνης, μουσεία, ιδρύματα, αλλά και γκαλερί φαίνεται να έχουν πληγεί από μια παγκόσμια πανδημία, που μετά...

Τα Παιδιά Του Ήλιου του Μάξιμ Γκόρκυ στο θέατρο 104

Τα Παιδιά Του Ήλιου του Μάξιμ Γκόρκυ, το αριστούργημα της Ρωσικής δραματουργίας, ανεβαίνει στο θέατρο 104 από ένα θίασο 10 ηθοποιών. Σημείωμα σκηνοθέτη Μια παρέα νέων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this