Μιχάλης Γιαννουλέας: “Η άχρονη αναζήτηση του έρωτα”

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΕΑΣ

Το βιβλίο του Μιχάλη Γιαννουλέα με τίτλο “Η άχρονη αναζήτηση του έρωτα” πραγματικά μας καθηλώνει.

Ένα βαθύ συναίσθημα αποτυχίας με κατέκλυσε. Η αυτοεκτίμησή μου έπεσε στο ναδίρ. Βασανιζόμουν από σκέψεις του τύπου “τι έπρεπε να είχα κάνει για να μη φύγει”, “γιατί δεν μπόρεσα να ελέγξω τα γεγονότα” και όλα τα συναφή. Για μια ακόμα φορά άρχισα να ζω σαν ασκητής, θρηνώντας πάνω απ\’ τα ερείπια του γάμου μου. Το φυσικό επακόλουθο ήταν να ξαναβρεθώ στη δερμάτινη πολυθρόνα του φιλοσοφικού συμβούλου.

“Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι τίποτα δεν είναι μόνιμο. Όλων των πραγμάτων η ύπαρξη εμπεριέχει μια μεταβαλλόμενη φύση, και η ανθρώπινη ύπαρξη είναι συνυφασμένη με την έννοια της αλλαγής. Οι αλλαγές ήταν και θα είναι πάντα μέρος της καθημερινότητάς μας και οι πολύ σημαντικές μπορεί να επηρεάσουν τις αξίες και τα “πιστεύω” μας. Οι πιο πολλοί προτιμούν τη μιζέρια της καθημερινότητας από την αναζήτηση της ευτυχίας. Γι\’ αυτούς είναι παγιωμένη αντίληψη να αρνούνται την αλλαγή και να της αντιστέκονται. Γι\’αυτόν τον λόγο βλέπεις πολλά ζευγάρια να ζουν σε μια κατάσταση συμβιβασμού και αμοιβαίας ανοχής, που συνήθως καταλήγει σε συγκρούσεις με λογομαχίες, γύρισμα της πλάτης και αυτολύπηση. Η σχέση διατηρείται τυπικά λόγω των παιδιών, του σεξ ή και του φόβου για το τι θα πει ο κόσμος”.

Μιχάλης Γιαννουλέας

Η άχρονη αναζήτηση του έρωτα

Εκδόσεις : Πνοή

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΕΑΣ

Who is who

           ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Μιχάλης Π. Γιαννουλέας γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι απόφοιτος της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής, πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Master of Science στη Στατιστική και την Επιχειρησιακή Έρευνα του Loughborough University of Technology της Αγγλίας. Διετέλεσε επί εξαετία ανώτερο στέλεχος Οργάνωσης και Προγραμματισμού στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).

Από το 1987 ασχολήθηκε με την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, με εξειδίκευση στους τομείς της ανάπτυξης των ανθρώπινων πόρων (HRD) και του μάνατζμεντ, ως ανώτερο στέλεχος μεγάλου τραπεζικού οργανισμού. Κατά την τριετία 2010-2012 διετέλεσε Εντεταλμένος Σύμβουλος-Γενικός Διευθυντής της ATExcelixi Α.Ε-Εκπαιδευτικό & Συνεδριακό Κέντρο-Εταιρεία Ομίλου ATEbank. Έχει πιστοποιηθεί ως σύμβουλος εκπαίδευσης και εκπαιδευτής από το Institute of Training and Development της Αγγλίας και το ΕΚΕΠΙΣ, και έχει μακρόχρονη διδακτική εμπειρία σε προγράμματα επικοινωνίας, συμπεριφοράς, διοίκησης, ηγεσίας και εκπαίδευσης εκπαιδευτών. Έχει επίσης πιστοποιηθεί από την Grid International Inc. Texas, USA, για τη διεξαγωγή των διοικητικών προγραμμάτων Grid, και είναι τακτικός συνεργάτης του Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου Πειραιά (ΨΚΠ).

Έργα του συγγραφέα:

  • Κάθε μέρα Ηγέτης, μια εναλλακτική προσέγγιση στην άσκηση ηγεσίας (Πεδίο, 2010)
  • Η πρόκληση της αλλαγής (Ελληνικά Γράμματα, 2006)
  • Ούτε θύμα – ούτε θύτης, με αυτοεπιβεβαιωτική συμπεριφορά (Ελληνικά Γράμματα, 2001)
  • Συμπεριφορά και διαπροσωπική επικοινωνία στον εργασιακό χώρο (Ελληνικά Γράμματα, 1997). (Επανέκδοση: Πεδίο, 2011)
  • Η επικοινωνία μέσα και έξω από τον εργασιακό χώρο (με τους M. Jossien και Γ. Βαγιάτη, Ελληνικά Γράμματα, 1995)

Έχει συγγράψει επίσης τις ενότητες:

  • «Επικοινωνία στην Εκπαίδευση», στο εκπαιδευτικό πακέτο «Εκπαίδευση εκπαιδευτών εξ αποστάσεως», του Ελληνικού Τραπεζικού Ινστιτούτου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, 2001
  • «Βασικές Αρχές Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού», για το e-learning πρόγραμμα ΕΡΜΕΙΟΝ (αφορά εκπαίδευση εμπόρων), σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιά, 2008

Καλή ανάγνωση!