«Οδύνες-Ωδύνες» στην εικαστική διοργάνωση “Platforms project 2019”

Έργο Κατερίνας Κοκκινάκη

Το Lullaby της Κατερίνας Κοκκινάκη είναι ένα κομμάτι της πλατφόρμας “Fragments of truth” σε επιμέλεια Λουϊζα Καραπιδάκη – Κλεοπάτρα Φατούρου, με θεματική «Οδύνες-Ωδύνες» στην εικαστική διοργάνωση “Platforms project 2019” που θα γίνει στον εκθεσιακό χώρο Νίκος Κεσσανλής στη σχολή Καλών Τεχνών 16-19 Μαΐου.

Η εικαστικός αναφέρει: “Το Lullaby είναι μια ενότητα από τη τωρινή μουδουλειά που ίσως να γίνεται και η πιο ενοχλητική… «Μιλάει» πολύ χωρίς να έχει τέτοιο σκοπό, πονάει και είναι εξ ολοκλήρου βιωματική, με αφετηρία τα «μωρουδίστικα» χρόνια.

Το «νανούρισμα» με κάνει πολύ χαρούμενη όταν ξέρω ότι ήρθε η ώρα να «παίξω» με τα «παιχνίδια» μου, αντί να βρίσκομαι απέναντι στο σκληρό καμβά. Παρόλα αυτά, μέσα από  την ελευθερία που προσφέρει, προκύπτουν τελικά δύσκολες και αιχμηρές καταστάσεις .  Όπως όταν είμαστε χαλαροί και ξαφνικά  μια μνήμη εντελώς απροσδόκητα  βρίσκει τη σχισμή να περάσει στο συνειδητό χώρο για να ξαφνιάσει με τη ταχύτητα της αλήθειας στην οποία δε προλαβαίνω να αντισταθώ, παρά μόνο να την αναβιώσω.

Δε θα αποκρύψω μια αγαπημένη μου καλλιτέχνη, την Annet Messager που άλλωστε φαίνεται τόσο απροκάλυπτα να έχει καταγραφεί σε  μέρη του Lullaby, πολλές στιγμές χωρίς να το γνωρίζω.

Έργο Κατερίνας Κοκκινάκη

Η Messager παίζει πολύ με το «μαλακό και σκληρό» και το νανούρισμα είναι ένα μαλακό σώμα, είναι η μητέρα και το παιδί, οι σκέψεις, το άγγιγμα, η αγωνία, η τρυφερότητα, η μοναξιά. Είναι η πρώτη σχέση που θα σε ακολουθεί πιο πολύ από όλες.”