Οι Ερμαϊκές Στήλες της Εριέττας Βορδώνη στην Αντίπαρο

Η Αίθουσα Τέχνης «αντί» υποδέχεται την Εριέττα Βορδώνη και εκθέτει τις ΕΡΜΑΪΚΕΣ ΣΤΗΛΕΣ , στο Κάστρο της Αντιπάρου από την Τρίτη 14 Αυγούστου στις 20:30 ημέρα των εγκαινίων, μέχρι και την Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018. Η Εριέττα Βορδώνη, παραμονή της Κοίμησης της Θεοτόκου, έρχεται με τα έργα της: σύμβολα, τοτέμ, λάβαρα.

Περιγράφοντας εσωτερικές διαδρομές με φανταστικές προεκτάσεις, η Εριέττα Βορδώνη εκθέτει και υμνεί μια συναρπαστική ανθρώπινη ιστορία σε εξέλιξη. Τα τοτέμ της, λάβαρα του Αυγούστου, ενεργοποιούν τον χώρο και δηλώνουν κτίση, κατάκτηση και εξουσία. Με το βλέμμα ψηλά, ο φιλότεχνης θεατής συνδιαλέγεται με τις εικόνες-σύμβολα. Σύμβολα που ερμηνεύουν περίτεχνα ψυχικές καταστάσεις, που σημαίνουν και σηματοδοτούν όρια οικείων τόπων και ιερών ναών.

Ο Florent Bex, Eπίτιμος Διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Αμβέρσας γράφει μεταξύ άλλων: «Το έργο της Εριέττας Βορδώνη είναι ένας ύμνος στην ευθραυστότητα της αφής και στον αισθησιασμό της ζωγραφικής. Δεν ζωγραφίζει περιγραφές και αφηγήσεις, αλλά αισθήσεις και εντυπώσεις. Μιλά για το άυλο της ζωής, την ομορφιά του εφήμερου, το πολύτιμο του απόκρυφου»

Ο ιστορικός τέχνης Ludovico Pratesi σημειώνει: « Εδώ η μνήμη τρέχει προς τη βυζαντινή τέχνη και αγγίζει την ιδέα της αχειροποίητης εικόνας όπως γεννήθηκε, όχι από ανθρώπινο χέρι, αλλά από θεία δύναμη»

Who is who

Η Εριέττα Βορδώνη αποφοίτησε αριστούχος από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας υπό τον Γιάννη Μόραλη. Χάρη στις υψηλές επιδόσεις της ως φοιτητής κέρδισε υποτροφία από την Ακαδημία Αθηνών. Έκανε σπουδές στη Γαλλία στο École national superieure des Beaux-Arts στο Παρίσι υπό τον César και τον Leonardo Cremonini. Μετά την αποφοίτησή της, επέστρεψε στην Ελλάδα όπου κατοικεί. Στο Παρίσι κατέχει ένα εργαστήριο που της παρέχει η γαλλική κυβέρνηση για καλλιτεχνικούς σκοπούς. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

INFO

Αίθουσα Τέχνης αντί – anti Art Gallery

Κάστρο Αντίπαρου

Εγκαίνια: 14/8/2018 στις 20:30

Διάρκεια έκθεσης: 14–27 Αυγούστου 2018

‘Ωρες λειτουργίας: 19:00–00:30

+30 22840 61544

+30 6974 400035

www.antiartgallery.gr

info@antiartgallery.gr

 

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το Τρίγωνο της Θλίψης: Ένας χειμαρρώδης Χρυσός Φοίνικας

Γράφει ο Σωτήρης Χάιδας Στο «Τρίγωνο της Θλίψης» ένα ζευγάρι νεαρών influencers του Instagram θα προσκληθούν δωρεάν λόγω της επικερδούς ιδιότητάς τους σε μια υπερπολυτελή θαλαμηγό,...

“Επιτέλους… Μια Ανοιχτή Αγκαλιά” Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Τέχνης από το Ίδρυμα Μόραλη, το Apolyto Creative Spot και το Artviews.Gr

Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής αποχής, το σύγχρονο δημιουργικό εργαστήριο Τέχνης, Apolyto Creative Spot, επανέρχεται πιο γιορτινό και δημιουργικό από ποτέ.   Σε συνεργασία με το...

Δημοπρασία του Οίκου Magna’s στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Είναι από πολύ παλιά γνωστό ότι η τέχνη, ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς όπως αυτοί που ζούμε τον τελευταίο καιρό, μπορεί να λειτουργήσει όχι μόνο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this