«Οι Εύθυμες Κυράδες του Ουΐνδσορ» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

Τη θεατρική κωμωδία του William Shakespeare πασουσιάζουν οι "Θεραστές" σήμερα Κυριακή 3 Οκτωβρίου και αύριο Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα «ΘΕΡΑΣΤΕΣ» παρουσιάζει τη θεατρική κωμωδία του William Shakespeare «Οι Εύθυμες Κυράδες του Ουΐνδσορ», σε μετάφραση-διασκευή της αξέχαστης ηθοποιού Νίκης Τριανταφυλλίδη και σκηνοθεσία της Φωτεινής Φύκα, σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Το έργο

Ήρωας του έργου, είναι ο υπερόπτης, φιλάργυρος, κουτοπόνηρος και φαφλατάς Σερ Τζων Φάλσταφ, ο οποίος θεωρώντας τον εαυτό του γόη και προσπαθώντας να αποκομίσει οικονομικά οφέλη, φλερτάρει δύο παντρεμένες, πλούσιες κι αξιοσέβαστες κυράδες της πόλης, την κα Ρίτα Παίητζ και την κα Αλίκη Φόρντ, στέλνοντάς τους την ίδια ερωτική επιστολή, χρησιμοποιώντας ως αγγελιοφόρο του, την Κυρά-Σβέλτη, μια έξυπνη υπηρέτρια, που συμμαχεί με τις δύο κυράδες, οι οποίες καταστρώνουν ένα σχέδιο, με σκοπό την παραδειγματική τιμωρία του Σερ Τζων Φάλσταφ, μπροστά σε όλο το Ουΐνδσορ.

Τα πράγματα μπερδεύονται ακόμη περισσότερο όταν ο καχύποπτος και ζηλιάρης σύζυγος της κας Αλίκης Φόρντ, μεταμφιεσμένος ως κύριος Ρυάκης, ζητά τη βοήθεια του Σερ Τζων Φάλσταφ, για να κατακτήσει την καρδιά της κας Φόρντ, πιστεύοντας πως εκείνη τον απατά με τον Σερ Φάλσταφ.

Δικαστές, ειρηνοδίκες, υπηρέτες και ήρωες του έργου, μπλέκονται σε μια σειρά από παρεξηγήσεις και φαινόμενα που… απατούν…;;; Νεράιδες, ξωτικά και το φάντασμα του Έρν του Δασοφύλακα, θα στήσουν το σκηνικό στο δάσος του Ουΐνδσορ, όπου θα αποκαλυφθεί η πλεκτάνη του Σερ Τζων Φάλσταφ αλλά και η παγίδα που του έστησαν οι κυράδες. Θα μετανοήσει ο άξεστος ιππότης; Θα τον συγχωρήσουν οι δύο φίλες για την ανάρμοστη συμπεριφορά του; Η ιστορία θα δείξει και θα τη ζήσουμε μαζί, ηθοποιοί και θεατές!

Η σκηνοθέτιδα μιλά για το έργο: Μετά από δύο χρόνια απουσίας επιστρέφουμε και πάλι στη Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας. Αυτή τη φορά, οι «Θεραστές» ανεβάζουμε την ξεκαρδιστική και ευφάνταστη θεατρική κωμωδία  «Οι Εύθυμες Κυράδες του Ουΐνδσορ», γραμμένη από την χαρισματική πένα του William Shakespeare. Το έργο, πιθανολογείται πως ανέβηκε για πρώτη φορά το 1597, ενώ δημοσιεύτηκε σε κείμενο το 1602.
Κεντρικός του ήρωας είναι ο Σερ Τζων Φάλσταφ, ένας άξεστος ιππότης που προκαλεί ερωτικά μπερδέματα, συζυγικές ζήλιες και παρεξηγήσεις, μεταμφιέσεις και προσποιητές (;) απιστίες, με φόντο το παλάτι του Ουΐνδσορ και το ξενοδοχείο «Καλτσοδέτα». Οι γοργοί ρυθμοί λόγου και κίνησης, εντείνουν την πλοκή και οδηγούν σε κωμικές καταστάσεις, αποτυπώνοντας ταυτόχρονα την ηθογραφική εικόνα της εποχής εκείνης.
Η υπέροχη μετάφραση-διασκευή του έργου, από την αξέχαστη ηθοποιό Νίκη Τριανταφυλλίδη, προσαρμοσμένη στο ύφος της ελληνικής υπαίθρου, χαρίζει αμεσότητα λόγου και ταυτόχρονα δίνει την αίσθηση πως οι ήρωες ζουν και κινούνται ανάμεσά μας, στη σημερινή εποχή.Ευχαριστούμε όλο το θεατρόφιλο κοινό που θα μας τιμήσει με την παρουσία του και ευχόμαστε καλή θέαση διά στόματος Κυρά-Σβέλτης… «Όλοι που ήρθατε εδού πέρα, γέλια να κάνετε πουλλά. Γέλια, γέλια, γέλια.» !!!

Τα έσοδα των παραστάσεων θα δοθούν στον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Α.Μ.Ε.Α. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ «ΜΑΛΙΑΚΟΣ». Προπώληση εισιτηρίων στο κατάστημα NEXTSHOP.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΛΩΝ
Σερ Τζων Φάλσταφ: Παναγιώτης Καρτέρης
Κυρά-Σβέλτη: Ευαγγελία Καρβούνη
Κα Ρίτα Παίητζ: Ιωάννα Φύκα
Κα Αλίκη Φόρντ: Φωτεινή Φύκα
Κος Φόρντ: Δημήτρης Αθανασόπουλος
Ειρηνοδίκης: Δημήτρης Μπακαλιάνος (ηχητική εμφάνιση)
Υπηρέτης: Νικόλαος Καρτέρης (ηχητική εμφάνιση)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία: Φωτεινή Φύκα
Κατασκευή Σκηνικών: Νίκος Καδάς
Επιμέλεια Φωτισμού & Ήχου: Αλέξης Τριανταφύλλου
Σχεδιασμός γραφικών στοιχείων, Επιμέλεια Αφίσας-Προγράμματος, Εκτυπώσεις-Έντυπο υλικό: NEXT SHOP, PRINTING SERVICES & OFFICE SUPPLIES
Επιμέλεια Μουσικής: Βασίλης Κανταράκης
Επιμέλεια Ενδυμασίας: Ομαδική
Επιμέλεια Φωτογράφησης: Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος
Επιμέλειας Βιντεοσκόπησης: Άκης Λούκας
Studio ηχογράφησης: Locomotive Sound Studio

—————-

INFO

Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
Ώρα έναρξης: 21:00
Γενική Είσοδος 5,00 Ευρώ
Διάρκεια παράστασης 1 ώρα και 10΄ χωρίς διάλειμμα

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ

Στην παράσταση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Covid-19, για κλειστούς μικτούς χώρους θεαμάτων, που εκδίδονται από τη Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού  (www.culture.gov.gr/el/announcements/SitePages/ANNOUNCEMENTS.aspx )

Προσέλευση κοινού (ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών) μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό αποτέλεσμα ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) το οποίο να έχει διενεργηθεί εντός σαράντα οχτώ (48) ωρών, πριν την έναρξη της παράστασης, σε έγχαρτη μορφή (εκτυπωμένο) είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του θεατή, κατόπιν ελέγχου ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας θεατή). Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και έντεκα (11) ετών, δύνανται να προσκομίζουν, ενναλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου. Περιορισμένος αριθμός θέσεων (Πενήντα τοις εκατό (50%) πληρότητα).