“Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια” του Τηλέμαχου Τσαρδάκα

«Οι κάτω απ’ τα’ αστέρια» συνεχίζουν το ταξίδι τους και αυτό το καλοκαίρι σε επιλεγμένα φεστιβάλ της χώρας.

Μετά από συνεχή sold out παραστάσεις στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα στην Αθήνα-αλλά και σε πολλές πόλεις της περιφέρειας-και το ευρωπαϊκό τους ταξίδι σε Λονδίνο, Μάντσεστερ και Άμστερνταμ-«Οι κάτω απ’ τα’ αστέρια» συνεχίζουν το ταξίδι τους και αυτό το καλοκαίρι σε επιλεγμένα φεστιβάλ της χώρας.

Παραθερίζουμε στην ίδια παραλία. Αφήνουμε τα πράγματα μας στα βότσαλα και βουτάμε στη θάλασσα. Είμαστε πολλά παιδιά, μεγάλη παρέα, αλλά για μένα υπάρχεις μόνο εσύ. Καθόμαστε ακριβώς στο σημείο που σκάει το κύμα και μαζεύουμε κοχύλια. Είναι μια ωραία αφορμή για να καθόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο

Λίγα λόγια για την παράσταση

Τέλη των 80ς, αρχές των 90ς. Ελληνική επαρχία, πόλη νησιού. Η Μένια και ο Νικολής πάνε μαζί σχολείο, γίνονται αχώριστοι, ονειρεύονται, κάνουν έρωτα, ερωτεύονται «για πάντα».

Αλλά τα χρόνια περνούν και η πραγματικότητα–όπως συνηθίζει–επιβάλλει τον εαυτό της. Οι δύο ήρωες όμως ποτέ δεν παύουν να σημαδεύουν ο ένας τον άλλο. Παρά τις επιλογές που έχουν κάνει στις ζωές τους, ανάμεσά τους εξακολουθεί να καίει μια άγρια πυρκαγιά.

Αυτή είναι η τελική αναμέτρηση ενός μεγάλου εγκλωβισμένου έρωτα. Αυτή είναι η συνάντηση που χρωστούσαν ο ένας στον άλλο. Γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση, τρυφερότητα και απόρριψη, σύγκρουση και νοσταλγία.

Μια ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης, για τις πολύ μεγάλες προσδοκίες αλλά και την σκληρή πραγματικότητα, με φόντο τη μικρή κοινωνία της επαρχίας, τις παραλίες του καλοκαιριού και την ξέγνοιαστη εποχή της αθωότητας.

Συντελεστές:

Κείμενο: Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Κωνσταντίνος Μπιμπής, Λίλα Μπακλέση

Παραγωγή: K2L ΑΛΦΑ-ΙΔΕΑ.

INFO:

Παραστάσεις: Χαλάνδρι 14/7, Ηλιούπολη 17/7, Βριλήσσια 19/7, Παπάγου 20/7, Βύρωνας 22/7, Χαλκίδα 4/8, Ξυλόκαστρο 6/8.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί από τον προσεχή Οκτώβριο στο Θέατρο Άλφα Ιδέα στην Αθήνα.