Το Artviews παρουσιάζει: «Οι Καρέκλες» του Ιονέσκο στο Θέατρο Από Κοινού

Γράφει η Vasia Bresta

Φωτογραφική κάλυψη:Francesca Kal

Οι «Καρέκλες», τραγική φάρσα του Ευγένιου Ιονέσκο είναι ένα κωμικό και σουρεαλιστικό έργο. Παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Παρίσι στις 22 Απριλίου 1952. Ο Ιονέσκο ήταν Ρουμάνος θεατρικός συγγραφέας, από τους επιφανέστερους εκπροσώπους του Θεάτρου του παραλόγου. Οι «Καρέκλες» αποτελούν παράδειγμα αυτού του είδους.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι τοποθετεί στη σκηνή καρέκλες και υποδέχεται αόρατους επισκέπτες, που έρχονται να ακούσουν το σημαντικό μήνυμα. Το μήνυμα έχει παραδοθεί στα χέρια ενός ομιλητή, ο οποίος έχει προσκληθεί για να μιλήσει στο κοινό. Το ζευγάρι περιμένει με ανυπομονησία τον ομιλητή, ενώ ταυτόχρονα χτυπά συνεχώς το κουδούνι. Οι καλεσμένοι έρχονται ο ένας μετά τον άλλο και ο σκηνικός χώρος γεμίζει καρέκλες.

Φαντάζεσαι λοιπόν, ότι έχουν ζήσει, τόσα πράγματα, δύο άνθρωποι σε ένα φανταστικό κόσμο.. Μέσα από αποτυχίες, κακές συγκυρίες, αναβολές και αναστολές δεν κατάφεραν ποτέ να κάνουν όλα όσα ήθελαν. Μέσα στην μοναξιά τους, θυμούνται, αναρωτιουνται και γελούν.

Οι εκφραστικές ατάκες της Ελένης Γερασιμίδου και του Αντώνη Ξένου, πάντα με το δικό τους κωμικό τρόπο, ενσάρκωσαν τέλεια αυτό που τους δόθηκε. Μια παράσταση μήνυμα στο σήμερα. Κανε όσα, δεν κάναμε εμείς ! Στο Τώρα..

Ενεστώτας!

Κανε όσα, δεν κάναμε εμείς !

Info Παράστασης

ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ
τραγική φάρσα
του Ευγένιου Ιονέσκο
από 22 Φεβρουαρίου στο

Από Κοινού Θέατρο

Ευπατριδών 4,Κεραμεικός
Τηλ.: 2114057249

Διαρκεια : 70 ‘

Σκηνοθ.:Κ. Δαμάτης

Ερμηνεύουν: Ελ. Γερασιμίδου, Αντ. Ξένος. Σκην.-κοστ.: Κ. Βελινόπουλος. Φωτ.: Γ. Ζιώγαλας.