“ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ” στη Γκαλερί CITRONNE στον Πόρο

ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ Γιάννης Αδαμάκος, Τάσος Μαντζαβίνος, Κώστας Πανιάρας, Άγγελος Παπαδημητρίου, Γιάννης Ψυχοπαίδης»
 21 Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου 2018

Γ.ΨΥΧΟΠΑΙΔΗΣ_Κερματισμένη-Μνήμη-Mικτή-Tεχνική-140x76-εκ
Η Γκαλερί CITRONNE συνεχίζει το καλοκαιρινό της πρόγραμμα με τα εγκαίνια της έκθεση “ΌΨΕΙΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ” το Σάββατο 21 Ιουλίου.

Ο  Γιάννης Αδαμάκος, ο Τάσος Μαντζαβίνος, ο Κώστας Πανιάρας,  ο Άγγελος Παπαδημητρίου και ο Γιάννης Ψυχοπαίδης παρουσιάζουν “ΌΨΕΙΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ“, ο καθένας με την διαφορετική προσωπική του οπτική και ερμηνεία.
Παράλληλα θα συνεχίζεται έως τις 30 Οκτωβρίου η έκθεση του Κώστα Πανιάρα  «Αμφιθυμία της Μνήμης» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου.

Στην έκθεση “ΌΨΕΙΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ”, οι πέντε εικαστικοί συγκροτούν, ο καθένας από διαφορετική οπτική και με ατομική ερμηνεία, έναν θεματικό άξονα της Μνήμης. Η έκθεση αυτή οργανώνεται με αφετηρία τους κοινούς τους τόπους· ταυτοχρόνως, αναδεικνύει τις ειδοποιούς διαφορές τους.
Ανεξάρτητα από τις διαφορές τους στην αφετηρία, στα υλικά, στα μέσα, στις τεχνικές οι πέντε καλλιτέχνες (Γιάννης Αδαμάκος, Τάσος Μαντζαβίνος, Κώστας Πανιάρας, Άγγελος Παπαδημητρίου και Γιάννης Ψυχοπαίδης) αλληλοσυμπληρώνονται στην προσέγγιση τους. Η  έκθεση συγκροτεί ένα συνδετικό ιστό γύρω από μια κοινή περιήγηση. Άλλοτε με έμφαση στο προσωπικό βίωμα, άλλοτε με γνώμονα την Ιστορία, άλλοτε με αναφορές στο υποσυνείδητο, άλλοτε με μύθους και σύμβολα, οι πέντε καλλιτέχνες αντιμάχονται την λήθη, διεισδύοντας στα άδυτα της μνήμης.


Α_ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ_Ο-Κήπος_Β
«ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ»,
Γκαλερί CITRONNE
21 Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου  2018
Εγκαίνια: Σάββατο, 21 Ιουλίου, 8.30 μμ.
Επιμέλεια έκθεσης:
Τατιάνα Σπινάρη – Πολλάλη, Δρ της Ιστορίας της Τέχνης