Στο ατελιέ – Ο δρόμος της Ελιάς του Άγγελου Παναγιωτίδη

Στο ατελιέ του γλύπτη, Άγγελου Παναγιωτίδη βρέθηκε ο σύμβουλος τέχνης, Γιάννης Λιάκος και απαθανάτισε την μεταφορά της ορειχάλκινης ελιάς που δημιούργησε ο γλύπτης για να τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία της Αμφιλοχίας το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018.

Γράφει ο Γιάννης Λιάκος

Η Ελιά από ορείχαλκο που ξεκίνησε από την Αμφιλοχία, επιστρέφει μεγάλη και γεμάτη καρπούς, διαχρονικό σύμβολο, πίσω στις ρίζες του καλλιτέχνη, που δημιούργησε και συνεχίζει να δημιουργεί αισθητικούς Ελαιώνες από χαλκό εδώ και 40 χρόνια.

Εκεί, στην κεντρική πλατεία της Αμφιλοχίας θα ριζώσει ένα μνημειακό έργο-γλυπτό –Ελιά ύψους τριών μέτρων από χαλκό και ορείχαλκο του Άγγελου Παναγιωτίδη και τα χρυσά φύλλα της ,θα αργοσαλεύουν με την πνοή του αέρα του Αμβρακικού κόλπου, παντοτινό σύμβολο αισθητικής .

Ο Δήμος Αμφιλοχίας με αυτή την εγκατάσταση τιμά τον καλλιτέχνη που γεννήθηκε και πήρε τα πρώτα του εικαστικά ερεθίσματα εκεί και έγινε γνωστός στην Ελλάδα και το εξωτερικό .

 

info

Ο δρόμος της Ελιάς του Άγγελου Παναγιωτίδη

Αμφιλοχία –Αθήνα-Αμφιλοχία

28 Ιουλίου 2018 –Κεντρική Πλ. Αμφιλοχίας.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ
Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εκθεσιακός και εκδοτικός εορταστικός Δεκέμβριος από τον Κώστα Ευαγγελάτο

Ο Κώστας Ευαγγελάτος μετά την ολοκλήρωση της επιτυχημένης συμμετοχής του, ως τιμώμενος εικαστικός, στα Πολιτιστικά Δρώμενα Τέχνης 2023 / Visions of Contemporary Art, στον...

Η γεωμετρική πηγή των αφηρημένων αυτοσχεδιασμών του Καντίνσκι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Vassili Kandinsky γεννήθηκε στη Μόσχα το 1866. Το 1886 παρακολούθησε μαθήματα Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας....

Το ελκυστικό μυστήριο των εικαστικών έργων του Μαγκρίτ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης.  Ο Ρενέ Μαγκρίτ γεννήθηκε το 1898 στην Βελγική πόλη Λεσίν. Καθοριστικό ρόλο στην πορεία του διαδραμάτισαν τα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this