Στο ατελιέ – Ο δρόμος της Ελιάς του Άγγελου Παναγιωτίδη

Στο ατελιέ του γλύπτη, Άγγελου Παναγιωτίδη βρέθηκε ο σύμβουλος τέχνης, Γιάννης Λιάκος και απαθανάτισε την μεταφορά της ορειχάλκινης ελιάς που δημιούργησε ο γλύπτης για να τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία της Αμφιλοχίας το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018.

Γράφει ο Γιάννης Λιάκος

Η Ελιά από ορείχαλκο που ξεκίνησε από την Αμφιλοχία, επιστρέφει μεγάλη και γεμάτη καρπούς, διαχρονικό σύμβολο, πίσω στις ρίζες του καλλιτέχνη, που δημιούργησε και συνεχίζει να δημιουργεί αισθητικούς Ελαιώνες από χαλκό εδώ και 40 χρόνια.

Εκεί, στην κεντρική πλατεία της Αμφιλοχίας θα ριζώσει ένα μνημειακό έργο-γλυπτό –Ελιά ύψους τριών μέτρων από χαλκό και ορείχαλκο του Άγγελου Παναγιωτίδη και τα χρυσά φύλλα της ,θα αργοσαλεύουν με την πνοή του αέρα του Αμβρακικού κόλπου, παντοτινό σύμβολο αισθητικής .

Ο Δήμος Αμφιλοχίας με αυτή την εγκατάσταση τιμά τον καλλιτέχνη που γεννήθηκε και πήρε τα πρώτα του εικαστικά ερεθίσματα εκεί και έγινε γνωστός στην Ελλάδα και το εξωτερικό .

 

info

Ο δρόμος της Ελιάς του Άγγελου Παναγιωτίδη

Αμφιλοχία –Αθήνα-Αμφιλοχία

28 Ιουλίου 2018 –Κεντρική Πλ. Αμφιλοχίας.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ
Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ψήφισμα για τον θάνατο της Μαρίνας Λαμπράκη- Πλάκα από το Δ.Σ της “Ελληνικής Ένωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της “ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ” συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση με αφορμή της είδησης του θανάτου της σπουδαίας...

«Mighty Aphrodite», μια 90’s γεύση από Νέα Υόρκη… και λίγο από αρχαία Ελλάδα

Γράφει η Μαρία Δήμου Γέννημα-θρέμμα Νεοϋορκέζος, λάτρης της υπέρλαμπρης μεγαλούπολης, με τα θετικά και τα αρνητικά της, ο Woody Allen, περιφέρεται για πολλοστή φορά στα...

Το νέο βιβλίο του βραβευμένου συγγραφέα Γιάννη Ζιώτη με τίτλο “Σπασμένα Αποτυπώματα”

Ο δημοσιογράφος- συγγραφέας Γιάννης Τζιώτης με το νέο του βιβλίο θίγει το σημαντικό θέμα της διάλυσης των ελληνικών καϊκιών. Η παραδοσιακή ελληνική ναυτοσύνη δεν...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this