Στο ατελιέ – Ο δρόμος της Ελιάς του Άγγελου Παναγιωτίδη

Στο ατελιέ του γλύπτη, Άγγελου Παναγιωτίδη βρέθηκε ο σύμβουλος τέχνης, Γιάννης Λιάκος και απαθανάτισε την μεταφορά της ορειχάλκινης ελιάς που δημιούργησε ο γλύπτης για να τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία της Αμφιλοχίας το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018.

Γράφει ο Γιάννης Λιάκος

Η Ελιά από ορείχαλκο που ξεκίνησε από την Αμφιλοχία, επιστρέφει μεγάλη και γεμάτη καρπούς, διαχρονικό σύμβολο, πίσω στις ρίζες του καλλιτέχνη, που δημιούργησε και συνεχίζει να δημιουργεί αισθητικούς Ελαιώνες από χαλκό εδώ και 40 χρόνια.

Εκεί, στην κεντρική πλατεία της Αμφιλοχίας θα ριζώσει ένα μνημειακό έργο-γλυπτό –Ελιά ύψους τριών μέτρων από χαλκό και ορείχαλκο του Άγγελου Παναγιωτίδη και τα χρυσά φύλλα της ,θα αργοσαλεύουν με την πνοή του αέρα του Αμβρακικού κόλπου, παντοτινό σύμβολο αισθητικής .

Ο Δήμος Αμφιλοχίας με αυτή την εγκατάσταση τιμά τον καλλιτέχνη που γεννήθηκε και πήρε τα πρώτα του εικαστικά ερεθίσματα εκεί και έγινε γνωστός στην Ελλάδα και το εξωτερικό .

 

info

Ο δρόμος της Ελιάς του Άγγελου Παναγιωτίδη

Αμφιλοχία –Αθήνα-Αμφιλοχία

28 Ιουλίου 2018 –Κεντρική Πλ. Αμφιλοχίας.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ
Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εξ αφορμής μιας συναυλίας: Nightwish @ Release Athens 2023

Γράφει η Βανέσσα Πανοπούλου We were here H φεστιβαλική περίοδος ξεκίνησε για το σχετικά νεαρό Release Festival με την πολυαναμενόμενη επιστροφή των Nightwish στην χώρα μας. Μαζί...

“Hola” Flamenco Festival, μια επιτυχημένη διοργάνωση έκλεισε τα έξι της χρόνια

Γράφει η Μαρία Τριγώνη H έκτη χρονιά διοργάνωσης του διήμερου “Hola” Flamenco Festival, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και το artviews.gr δεν θα μπορούσε να λείπει απ’...

“Frontpage Project”, Ομαδική εικαστική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη

Ομαδική εικαστική έκθεση γύρω από την κεντρική ιδέα της ‘πρώτης σελίδας’, της ‘πρώτης είδησης’, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.  Συμμετέχουν δημιουργοί από τον εικαστικό χώρο και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this