Ο Θωμάς Τουρναβίτης στο Artisanal Mykonos

Το Artisanal Mykonos, φιλοξενεί για τη καλοκαιρινή σεζόν, μια σειρά επιλεγμένων έργων από το atelier του σύγχρονου Έλληνα ζωγράφου, Θωμά Τουρναβίτη, με τίτλο “Faces in a Face”.

Στο έργο του Θωμά Τουρναβίτη, πορτρέτα ανθρώπων λουσμένα στο φώς του ηλίου και με την αίσθηση της κίνησης αέναα παρούσα, συγκεντρωμένες στιγμές και τόποι, έθιμα και ηθικοί κώδικες, δημιουργούν συνθέσεις οικείες από το τραπέζι σας έως τον εξωτερικό του διάκοσμο.

Η ιστορικός τέχνης, Αννίτα Πατσουράκη αναφέρει «Η ζωγραφική τέχνη του Θωμά Τουρναβίτη κατευθύνεται από διδαχές θεωρητικής και τεχνικής παιδείας, εμπνευσμένες από ιδανικά και διαχρονικές ηθικές αξίες. Ακολουθώντας βήματα και χνάρια πίστης, σε όσα διδάχθηκε, καταγράφει  με συνοπτικό περιεχόμενο τις συνθέσεις του τιμώντας γεγονότα και πρόσωπα. Κοινωνικά επεισόδια, συμβάντα σε εξέλιξη και χαρακτήρες της πόλης συνυπάρχουν με νοσταλγία, σε μία ατμόσφαιρα οικία και συγχρόνως οικουμενική.

Η περιγραφική λιτότητα του έργου του, αναβιώνει εικόνες της παράδοσης-ιστορίας και με τόλμη αποτυπώνει μία νέα  ελληνιστική γραφή. Με στοχασμό, αυτογνωσία και έντονη εσωτερική αναζήτηση, ο ζωγράφος καθοδηγεί την παιδική του μνήμη-βιώματα για την ανάπλαση  και δημιουργία μιας νέας σχολής».

Ο Βαγγέλης Γερασίμου και ο Φώτης Σεργουλόπουλος του Artisanal με τον καλλιτέχνη, Θωμά Τουρναβίτη και τον Παναγιώτη Σωπιάδη του Bill & Coo

 

 

Artisanal Mykonos |

Thomas Tournavitis solo exhibition entitled “Faces in a Face”

address :TOURLIANIS ST.,MATOGIANNI, MYKONOS,84600,GREECE RESERVATIONS T: +30 2289 026217

OPENNING HOURS

all summer season-until 15th Septemper 2018

Mon – Sun 19:00am – 04:00pm