Ο Μανώλης Ισχάκης είναι ένας άνθρωπος που έχει πάθος να βοηθάει ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα στη ζωή τους. Πρόσφατα ανακαλύψαμε πως αυτό το πάθος του έχει μια πάρα πολύ συγκεκριμένη μέθοδο, που την ονομάζει Holistic Result Coaching® και η οποία προσεγγίζει τον καθένα μας ολιστικά.

Ο γνωστός life coach δραστηριοποιείται στο Λονδίνο και πρόσφατα μας παραχώρησε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Ο Μανώλης Ισχάκης και το Holistic Result Coaching®

Συνέντευξη στην Εύα Λυμπέρη

Μανώλη, σχεδόν όλοι όσοι σε γνωρίζουν και ακολουθούν τη μέθοδό σου, αναφέρονται με ιδιαίτερα λόγια τόσο σε σένα αλλά και στο βιωματικό σεμινάριο που κάνεις με τον τίτλο «Restart! Η Δεύτερη Ευκαιρία®». Το αποκαλούν «η επιτομή» της μεθόδου σου. Πες μας δυο λόγια για το συγκεκριμένο σεμινάριο. Τι το ιδιαίτερο μπορεί να βιώσει κανείς εκεί, που δεν θα βιώσει αλλού;

-Αρχικά, θα ήθελα να πω πως δεν είμαι λάτρης της σύγκρισης παρά μόνο της προσωπικής σε σχέση με το πριν και το μετά. Δεν μπορώ λοιπόν να πω αν η όλη εμπειρία του Restart μπορεί να βιωθεί κάπου αλλού, γιατί θα ήταν μια προσωπική άποψη και όχι ενδεχομένως η πραγματικότητα. Μέχρι τη στιγμή που μιλάμε όμως, αυτό που δεν είναι άποψη και ισχύει 100% είναι όσα λένε οτι βίωσαν οι άνθρωποι που παρακολούθησαν το Restart. Όλοι τους είχαν να πουν πως αυτό που έζησαν δεν το είχαν ξαναζήσει και αρκετοί από αυτούς είχαν την προηγούμενη εμπειρία και άλλων σεμιναρίων.

Αυτή είναι η πιο ειλικρινής απάντηση που μπορώ να δώσω. Τώρα, όσον αφορά το Restart σαν διαδικασία, αυτό που κάνουμε είναι να βοηθάμε τους συμμετέχοντες με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο, μέσα σε τρεις ημέρες, να δώσουν την ευκαιρία στον εαυτό τους να βιώσουν την εμπειρία ότι όλα όσα θέλουν είναι δυνατόν να τα δημιουργήσουν, ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

-Μανώλη, λες «να βιώσουν την εμπειρία ότι όλα όσα θέλουν είναι δυνατόν να τα δημιουργήσουν», πώς είναι δυνατόν;

-Όπως όλοι γνωρίζουμε, αξιοποιούμε ένα μικρό μέρος του εγκεφάλου μας και αυτό, συνήθως, με τον χειρότερο τρόπο. Οι δυνατότητες είναι άπειρες όταν αποκτήσουμε το εγχειρίδιο του μυαλού.

Μπορεί να έχεις μια όμορφη ζωή. Να έχεις φήμη, μπορεί να έχεις χρήματα, μπορεί να έχεις μια όμορφη σχέση, μπορεί να περνάς καλά μπορεί και τίποτα από αυτά.

Όπου και να βρίσκεσαι τώρα στη ζωή σου, εάν το σκεφτείς, είναι ένα όριο το οποίο έχεις φτάσει. Ο άνθρωπος, εν τη γενέσει του, είναι ένα απεριόριστο ον. Άρα, αυτή τη στιγμή είσαι πολύ μακρυά από αυτό που είσαι, δεν είσαι;

-Τι είναι αυτό που σε κρατάει εκεί μακρυά;

-Υπάρχουν νοητικά μπλοκαρίσματα σε υποσυνείδητο επίπεδο σε όλους τους ανθρώπους. Αυτά δημιουργούν τα όρια μέσα στα οποία κινείσαι και βιώνεις την εμπειρία της ζωής.

Το σίγουρο είναι ότι έχεις πολλά περισσότερα να ζήσεις!

Ενώ το μυαλό και η καρδιά είναι δυο μηχανισμοί που πρέπει να συμπλέουν, το μυαλό πολλές φορές δεν επιτρέπει στην καρδιά να υπάρξει

-Αναφέρεσαι σε νοητικά μπλοκαρίσματα αλλά ταυτόχρονα μιλάς για τον εγκέφαλο και όχι για την καρδιά. Πώς γίνεται αυτό;

-Εξαιρετική ερώτηση! Η απάντηση είναι απλή ή τουλάχιστον θα κάνω ότι μπορώ για να εξηγήσω με απλοϊκό τρόπο αυτό που εννοώ. Οι άνθρωποι ακολουθούμε μια συγκεριμένη διαδικασία.

Ενώ το μυαλό και η καρδιά είναι δυο μηχανισμοί που πρέπει να συμπλέουν, το μυαλό πολλές φορές δεν επιτρέπει στην καρδιά να υπάρξει. Θα τολμούσα να πω ότι κατά μιαν έννοια, το μυαλό είναι «γραμματέας» της καρδιάς.

Σε κανονικές συνθήκες λειτουργούν παράλληλα αλλά, όπως καταλαβαίνεις, συνήθως ο μηχανισμός που δυσλειτουργεί περισσότερο, κλέβει την παράσταση.

-Και μέσω του Restart μπορεί κάποιος να «ξεμπλοκάρει νοητικά» οριστικά, μέσα σε μόλις τρεις ημέρες; Γίνεται τόσο σύντομα κάτι τέτοιο, ειδικά όταν σχεδόν όλοι γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να χρειαστεί μήνες ίσως και χρόνια δίπλα σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας;

-Την ίδια ερώτηση κάνουν όλοι όσοι πρόκειται να παρακολουθήσουν το Restart. Χρειάζεται να γίνει κατανοητό πως ο ασυνείδητος νους μαθαίνει και επεξεργάζεται πληροφορίες εντυπωσιακά γρήγορα σε σχέση με τον συνειδητό. Και στο Restart η διαδικασία αφορά την εκπαίδευση και επανεκκίνηση, αν θέλεις, του ασυνείδητου νου. Έτσι, μέσα σε τρεις ημέρες, οι συμμετέχοντες μπορούν να βιώσουν τις αλλαγές που θέλουν.

-Δηλαδή με λίγα λόγια, μέσα σε τρεις ημέρες όλοι όσοι μπουν στο Restart θα ελευθερωθούν από όλα όσα τους κρατούσαν στάσιμους για χρόνια, έτσι απλά;

-Φυσικά και όχι. Δεν είμαι ούτε μάγος ούτε έχω το μαγικό χάπι ώστε να εξαφανιστούν όλα δια μαγείας. Το Restart είναι σχεδιασμένο με κάθε λεπτομέρεια ώστε να μπορεί να φέρει τις επιθυμητές αλλαγές στις ζωές των ανθρώπων αλλά υπάρχει μια βασική προϋπόθεση. Φαντάσου δύο παράλληλες εικόνες.

Στη μία είσαι ο άνθρωπος που με τα χέρια σου και με σκληρή δουλειά ανακαινίζεις ο ίδιος το σπίτι στο οποίο μεγάλωσες, και στην άλλη είσαι ένας τουρίστας που τυχαίνει να περνάς απέξω και βλέπεις κάποιους να ανακαινίζουν ένα σπίτι. Φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεσαι ποιος από τους δύο χρειάζεται να είσαι μέσα στο Restart…

Η προϋπόθεση είναι να μην είσαι τουρίστας της διαδικασίας αλλά ενεργός παίκτης. Η απάντηση λοιπόν είναι πως ναι, όσοι συμμετέχουν ενεργά μέσα στο Restart και δεν είναι απλά τουρίστες, θα βιώσουν κάτι το μοναδικό και μόνιμο απο εκείνη τη στιγμή στη ζωή τους!

-Αν κάποιος μετά το πέρας των τριών ημερών, χρειαστεί κάποιου είδους υποστήριξη ή διευκρίνηση για να μπορέσει να διατηρήσει την πορεία αλλαγής του, μπορεί να την έχει και αν ναι πώς;

-Μετά το πέρας των τριών ημερών, παρακολουθώ την πορεία όλων των συμμετεχόντων για έναν ολόκληρο μήνα σε Bonus Group Coaching. Κάθε Δευτέρα για ένα μήνα, παρατηρώ, διευκρινίζω και παρακολουθώ όλους τους συμμετέχοντες, ώστε σε κάθε περίπτωση να διασφαλιστεί ότι όσοι συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία θα έχουν τις μόνιμες αλλαγές που ήθελαν.

-Πού διεξάγεται το Restart και πώς μπορεί κάποιος να συμμετέχει;

-To Restart διεξάγεται μέσω της online πλατφόρμας Zoom και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.manolisischakis.gr/restart ή να στείλουν μήνυμα στο [email protected].

-Μανώλη, υπάρχουν σίγουρα αναγνώστες που ενδιαφέρονται αλλά ενδεχομένως και κάποιοι να μην είναι σίγουροι για το αν το δικό τους θέμα, η δική τους πρόκληση, μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω του Restart. Πώς μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σου ή με την ομάδα σου πιο προσωπικά για διευκρινίσεις;

Ειδικά για εκείνους τους αναγνώστες σας που δεν είναι σίγουροι ότι θέλουν να μεταμορφώσουν τη ζώη τους, έχω ένα πολύ ιδιαίτερο δώρο που πιστεύω πώς θα εκτιμήσουν και μέσω αυτού θα μπορέσουν να πάρουν την κατάλληλη για εκείνους απόφαση.

Το δώρο είναι 30 λεπτά δωρέαν coaching με έναν από τους πιστοποιημένους coach της ομάδας μου. Όσοι θέλουν να το εκμεταλλευτούν είναι σημαντικό να γνωρίζουν πως όλοι οι coach της ομάδας μου έχουν πρώτα εφαρμόσει επιτυχημένα τη μέθοδο HRC® στην προσωπική τους ζωή και είναι 100% καταρτισμένοι να τους βοηθήσουν σε όποιες απορίες ενδεχομένως έχουν.

Παράλληλα, επειδή είναι πραγματικά μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ανάγκη από βοήθεια στη ζωή τους, θα ήθελα να παρακαλέσω όσους σκέφτονται να κάνουν χρήση αυτού του μοναδικού δώρου, να το κάνουν με την υπευθυνότητα που αρμόζει στη διαδικασία ώστε να μην στερήσουμε το χρόνο από κάποιον συνάνθρωπο που μπορεί να την έχει πραγματικά ανάγκη.

Συμπληρώνουν τη φόρμα στον σύνδεσμο https://www.manolisischakis.gr/manolis-ischakis-wlc/ και ένας άνθρωπος από το γραφείο μου θα επικοινωνήσει μαζί τους για να ορίσουν την ημερομηνία του coaching.

Να αγαπάς τον εαυτό σου και να ζεις με πάθος!

Μανώλης Ισχάκης

Holistic Result Coach®