Ο Cacao Rocks στο UPAW στο Μονακό

Η διοργάνωση που ονομάζεται UPAW (urban painting around the world) είναι μια έκθεση η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Πριγκιπάτο του Μονακό. Ο σκοπός αυτής της έκθεσης είναι η ανάδειξη του street art και των καλλιτεχνών που εκπροσωπούν αυτό το κίνημα ανά τον κόσμο αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. Οι καλλιτέχνες δημιούργησαν τα έργα επί τόπου στο Μονακό χρησιμοποιώντας τις τεχνοτροπίες της street art.

Φέτος την Ελλάδα εκπροσώπησε ο καλλιτέχνης με το ψευδώνυμο Cacao Rocks, κατα κόσμον Ιάσονας Μέγκουλας. (www.instagram.com/cacaorocks).

Ο Cacao Rocks

Η έκθεση UPAW, αυτή τη χρονιά είχε σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την διάσωση της φώκιας Μονάχους Μονάχους της Μεσογείου. Το ίδρυμα ”Fondation Prince Albert 2 de Monaco” του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό δημιούργησε και τον οργανισμό ”Monk Sea Alliance” (MSA) το 2019 ο οποίος εξειδικεύεται στην διάσωση της φώκιας Μονάχους Μονάχους. Ο πληθυσμός αυτού του είδους τα προηγούμενα χρόνια είχε μειωθεί δραματικά και έφτασε τα 400 με 500 μέλη. Τα προηγούμενα δύο χρόνια ο πληθυσμός τους έχει διπλασιαστεί με την συνδρομή και της ”MSA” αλλά και άλλων οργανισμων, όπως την ”Fondation Sancta Devota” και ”Fondation Thalassa”.

Οι καλλιτέχνες που πήραν μέρος στην έκθεση φέτος ήταν οι Nadib Bandi (Γαλλία), Cacao rocks (Ελλάδα), Chicadania (Κολομβία), Manomatic (Ισπανία), Misterpiro (Ισπάνία), Andrea bravo Mattoni (Ιταλία), Pez (Ισπανία), Jacques Schneider (Λουξεμβούργο), Mr Oneteas (Μονακό), Tones (Ελβετία), Michael Beerens (Γαλλία).

Ο Cacao Rocks και ο ο Πρίγκιπας Αλβέρτος ο Δεύτερος

Μάλιστα, σημαντικό είναι να σημειώσουμε πως την Ελλάδα είχε επίσης εκπροσωπήσει στην ίδια διοργάνωση η Κερκυραία street artist ”Simoni Fontana” το 2019. Αυτό μας επιβεβαιώνει πως αυτή η νεα καλλιτεχνική σκηνή της Ελλάδας δείχνει να αναγνωρίζεται διεθνώς με μία συνέπεια. Την έκθεση όπως κάθε χρόνο επισκέφτηκε ο ίδιος ο Πρίγκιπας Αλβέρτος ο Δεύτερος. Την Ελληνική Κοινότητα του Μονακό εκπροσώπησε με την επίσκεψή του και ο αντιπρόεδρος της Κ. Δημήτρης Αναστασάκος.

Ο Cacao Rocks και ο Δημήτρης Αναστασάκος