Περικλής Λιανός: Το “δήθεν” στη ζωή δεν χρειάζεται.

Γκυγιώμ Γλυκιά μου

Ο Περικλής Λιανός είναι από τους ηθοποιούς που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Τον γνωρίζουμε πολύ καλά από τις πολλές επιτυχημένες του εμφανίσεις στο θέατρο και στην τηλεόραση. Ωστόσο, θα τον απολαύσουμε στο θέατρο Αλκμήνη σε έναν πολύ ιδιαίτερο και απαιτητικό ρόλο για δεύτερη χρονιά στην παράσταση, Γκυγιώμ Γλυκιά μου. Με την ερμηνεία του ο Λιανός μας προβληματίζει για τον προσωπικό αγώνα του ανθρώπου να αποκτήσει τη δική του σφραγίδα στη ζωή και να εξασφαλίσει το αυτονόητο: τον αυτοπροσδιορισμό του.

Συνέντευξη στην Χριστίνα Πραβιτσιώτη

-Τι αντιπροσωπεύει  η συγκεκριμένη παράσταση για εσάς;

Η παράσταση αυτή που ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά είναι ένα στοίχημα με τον εαυτό μου. Αν θα μπορέσω να κάνω και να πω μπροστά στο κοινό  ό,τι λέει και κάνει ο Γκυγιώμ. Πιστεύω ότι το κέρδισα.

-Πόσο μοιάζετε με τον ήρωα που υποδύεστε;

Πάντα όταν ξεκινάω πρόβες, θεωρώ ότι δεν έχω τίποτα κοινό με τον ήρωα που υποδύομαι. Σιγά σιγά  βλέπω ότι υπάρχουν πολλά. Ειδικά με τον Γκυγιώμ με συνδέει το χιούμορ του και ο αυτοσαρκασμός του.

-Ο θεατής τι έχει να πάρει παρακολουθώντας τη παράσταση;

Ελπίζω να γελάσει, να συγκινηθεί και σίγουρα να καταλάβει ότι το “δήθεν” στη ζωή δε χρειάζεται. Ότι πρέπει να ακολουθούμε τα δικά μας θέλω και όχι των άλλων.

-Πώς αισθάνεστε πριν να ανέβετε στη σκηνή;

Συνήθως ένα μικρό εκνευρισμό που φεύγει  κατά τη διάρκεια της παράστασης.

 

-Τι σημαίνει το χειροκρότημα για τον ηθοποιό;

Επιδοκιμασία, επιβεβαίωση, αποδοχή.

-Περιγράψτε μας το καμαρίνι σας.

Τα τελευταία χρόνια παίζω σε χώρους που φιλοξενούν πάρα πολλές παραστάσεις. Δεν υπάρχει καμαρίνι δικό μου, απλά ένας χώρος όπου για 2-3 ώρες βρίσκομαι εγώ, ενώ πριν και μετά κάποιος άλλος συνάδελφος. Έτσι δεν αισθάνομαι κάτι δικό μου ,όπως παλιά, να το έχω όπως θέλω. Σημεία των καιρών.

-Εκτός από το θέατρο τι άλλα ενδιαφέροντα έχετε;

Μου αρέσει πολύ το διάβασμα, ο κινηματογράφος και να γυμνάζομαι (περπάτημα, κολύμπι, γυμναστήριο).

-Πείτε μας τα σχέδια σας για το μέλλον.

Εκτός του “Γκυγιώμ Γλυκιά μου”, είμαι για 5η χρονιά στους 12 Ενόρκους, κι αυτό στο θέατρο Αλκμήνη, και από το Νοέμβρη θα παίζω στην παιδική παράσταση του θεάτρου Λαμπέτη, με το έργο του Ευγένιου Τριβιζά  “Το όνειρο του σκιάχτρου” σε σκηνοθεσία  Γιάννη Παπαθανασίου και Σπύρου Καψίλη.

 

Η παράσταση “Γκυγιώμ Γλυκιά μου” ξεκινά από Τρίτη 9 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.30 μ. μ. στο Θέατρο Αλκμήνη.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30.

Σκηνοθεσία: Άννα Χατζησοφιά

Σκηνικά-κοστούμια: ΈβελυνΣιούπη

Μουσική: Ιάκωβος Δρόσος

Παραγωγή: TheArtists

Γκιγιόμ: Περικλής Λιανός