“Στρατιώτες” Έκθεση ζωγραφικής του Αιμίλιου Γάσπαρη

Η έκθεση ζωγραφικής "Στρατιώτες" του Αιμίλιου Γάσπαρη από τις 13 Οκτωβρίου στο Rooster café.

Από την έκθεση ζωγραφικής Στρατιώτες του Αιμίλιου Γάσπαρη.

Η έκθεση ζωγραφικής “Στρατιώτες” του Αιμίλιου Γάσπαρη, σχέδια περασμένα με παστέλ, κάρβουνο και τέμπερες, ξεκινά στις 13 Οκτωβρίου στο Rooster café.

Λίγα λόγια για την έκθεση από τον καλλιτέχνη

“Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και σε διάφορες και διαφορετικές στιγμές σχεδίασα μια σειρά εκατοντάδων σχεδίων με μολύβι σε ποικίλα μπλοκάκια. Υπήρξε ένα ασταμάτητο παιγνίδι με θέματα πάντα ζωντανά, σπαρταριστά που από μόνα τους σε καλούσαν ν’ ασχοληθείς μαζί τους. Τοπία, αντικείμενα, κτίρια και πάνω από όλα οι στρατιώτες, οι φίλοι στη σκοπιά, στις αγγαρείες, στους θαλάμους, στις ώρες ξεκούρασης, γίνονταν αφορμή για μια εικόνα γρήγορη και αισθαντική.

Από τα σχέδια αυτά διάλεξα μια ενότητα και έφτιαξα τη σειρά με τους «Στρατιώτες» που παρουσιάζω στην έκθεσή μου αυτή. Πάλι σχέδια περασμένα με παστέλ, κάρβουνο και τέμπερες που μεταφέρουν τον προβληματισμό και τα συναισθήματα σε όσους βίωσαν τη θητεία και περισσότερο ακόμα τη θητεία πριν μερικές δεκαετίες και κάπου μακριά, σ’ ένα νησί. Στρατιώτες μοναχικοί, αποφασιστικοί, ίσως και θλιμμένοι. Άλλωστε τις περισσότερες φορές οι θητείες, ιδιαίτερα όταν έχουν περάσει, αφήνουν μια ιδέα νοσταλγίας. Αυτό είναι που επιστρέφει και με τα συγκεκριμένα έργα.”

Info

Διάρκεια έκθεσης: 13 Οκτωβρίου έως 17 Νοεμβρίου 2019

Rooster café
Πλατεία Αγίας Ειρήνης 4, Αθήνα
Ώρες λειτουργίας: 11.00 – 22.00

6906186707, emilios@gasparis.gr