Τα “ουράνια σώματα” του Αλέξανδρου Σπαθούλα

Η αίθουσα τέχνης Artshot - Sophia Gaitani μαζί με τη Varvararozagalleries παρουσιάζουν την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου έως το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020, την ατομική έκθεση του Αλέξανδρου Σπαθούλα με τίτλο «Celestial bodies - Ουράνια σώματα»

Ο άνθρωπος, από τη στιγμή που εμφανίστηκε σε αυτό το σύμπαν, προασπαθεί να κατανοήσει τον κόσμο, τόσο τον φυσικό όσο και τον συναισθηματικό… Στη ζωγραφική μου αυτοί οι δύο κόσμοι ενώνονται, γίνονται καθρέφτης ο ένας του άλλου, βάζοντας τον άνθρωπο σε ένα ταξίδι περιπέτειας όπου συνήθως τα γεγονότα τον προλαβαίνουν.
Είναι αντιμέτωπος με τη μοναξιά, την αταξία, το χάος, το άγνωστο, το απροσδόκητο. Αλλά ενώ βρίσκεται στο κέντρο των γεγονότων, περοσσότερο παρατηρητής είναι παρά τα επηρεάζει. Άλλωστε ποιoς μπορεί να ελέγξει τη βροχή, τον άνεμο, τους κεραυνούς; Φυσικά φαινόμενα με τα οποία άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι και ανθρωπόμορφα όντα γίνονται ένα με αυτά!
Στο συγκεκριμένο σύνολο έργων αποφεύγω τη συγκίνηση και την εξατομίκευση μέσω των χαρακτηριστικών του προσώπου. Το ανθρώπινο σώμα, αυτή η θαυμαστή ζωντανή μηχανή, αυτό το εξαίσιο οργανικό μνημείο, γίνεται κάψουλα-όχημα συναισθημάτων, μέσα σε έναν αεικίνητο κόσμο που ενώ συνεχώς η λογική ψάχνει εξηγήσεις, η αυξανόμενη εντροπία τις καταλύει.

“ENTROPY”, Painting on canvas, 80x80cm.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, 17:00 – 22.00
Διάρκεια Έκθεσης: 23 Οκτωβρίου – 14 Νοεμβρίου 2020

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 17.30 – 20.30
ΤΕΤΑΡΤΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ: 12.00 – 16.00

Gallery Artshot – Sophia Gaitani
Λεμπέση 11, Ακρόπολη, Αθήνα | metro Ακρόπολη
Τηλέφωνο 00306984135085, 00302114044311
artshot@sophiagaitani.gr, gaitani.sophia@gmail.com
www.artshot.gr

Varvara Roza Galleries
info@varvararozagalleries.com,
www.varvararozagalleries.com,
Instagram: varvararozagalleries

“NIGHT STORM”, Painting on canvas, 80x80cm

Who is who

Ο Αλέξανδρος Σπαθούλας γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα όπου και µεγάλωσε. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), της Αθήνας κατά τα έτη 1999-2003. Αποφοίτησε µε άριστα από το ΣΤ’ εργαστήριο µε καθηγητέςτους Τ. Πατρασκίδη, Β.Βλασταρά, Π. Σιάγκρη. Το 2001 συµµετείχε στο πρόγραµµα ERASMUS στο οποίο παρακολούθησε µαθήµατα ζωγραφικής στην Facultad de Bellas Artes, της Μαδρίτης. Επίσης, πήρε µαθήµατα φωτογραφίας στην ΑΣΚΤ µε καθηγητή τον κ. Μπαµπούση. Σαν ζωγράφος παράγει και εκθέτει την προσωπική του δουλειά σε οµαδικές και ατοµικές εκθέσεις. Έχει διδάξει µαθήµατα καλλιτεχνικών σε γραφείο παιδοψυχολογίας ενώ παράλληλα ασχολείται µε ζωγραφική εσωτερικών χώρων.

“MELTED GOLD”, Painting on canvas, 100x120cm
Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η εφιαλτική τέχνη του Γκότφριντ Χέλνβαϊν που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ο Αυστρο-Ιρλανδός εικαστικός, Γκότφριντ Χέλνβαϊν, γεννήθηκε στη Βιέννη το 1948. Έχοντας εργαστεί στους χώρους της ζωγραφικής, του σχεδίου, της φωτογραφίας, της...

Delivery: Η σκληρή πραγματικότητα της Αθήνας

Γράφει ο Σωτήρης Χάιδας Ένας νεαρός άνδρας αγνώστου παρελθόντος, άνευ ονόματος και χωρίς κανένα απολύτως πλάνο ζωής, θα καταφθάσει με το Κτελ στην καρδιά της...

Penelope Cruz και Pedro Almodóvar: Από τα 90’s μέχρι σήμερα

Γράφει η Μαρία Δήμου Έπειτα από ένα θριαμβευτικό ξεκίνημα την δεκαετία του ’80, o εκκεντρικός Ισπανός σκηνοθέτης με τα τρελά μαλλιά και την υπέρμετρη αδυναμία στις...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this