Το “Εργαστήρι” στο Βαγώνι στην Ηλιούπολη

Η Ένωση Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης «το Εργαστήρι» διοργανώνει  την ανοιξιάτικη έκθεση Ζωγραφικής, Αγιογραφίας και Χειροποίητων από τις 11 έως τις 18 Μαίου 2019 στον περιβάλλοντα χώρο «ΒΑΓΟΝΙ»  στην οδό Σοφ.Βενιζέλου & Πουσουλίδου στην Ηλιούπολη.

Ο ιστορικός τέχνης  Λεόντιος  Πετμεζάς που θα προλογίσει το δρώμενο τέχνης και πολιτισμού  επισημαίνει μεταξύ άλλων:

“Οι δημιουργοί στην παρούσα εικαστική διαπραγμάτευση μέσα από την στοιχειώδη λεπτομέρεια εκφράζουν καταθέσεις και προσεγγίσεις   εμφορούμενες από ενορχηστρώσεις της έντεχνης αποκάλυψης.

Ξεκινούν από την ρεαλιστική και υπερρεαλιστική απεικόνιση και συνεχίζουν  στις προχωρημένες απόψεις, στην κατασκευαστική τέχνη και στην αγιογραφία. Προσωποποιούν μοτίβα, σκέψεις, εικόνες και στιγμές που μεταλλάσσονται από τους νόμους της ογκολογικής βαρύτητας και  της διαχρονικής αντίληψης απέναντι στην απόδοση.  Τα επιτεύγματα   τους προτάσσουν ιδιότυπους συνδυασμούς , ιδεογραφικές ενατενίσεις και αρμονικότητα  προτάσεων.

Η  γραφή τους αποδεικνύεται λειτουργική στην προβολή ενός πλαισίου  θέσεων, στάσεων  και τάσεων που γίνεται μάθημα  και συνείδηση για τους θεατές. Είναι πρόκληση και πρόσκληση σε ένα περίγυρο αναφορών, που αποθησαυρίζει συνειδητά την σοφία της παρέμβασης με ταχύτητα απορρόφησης. Η προσφορά τους  καθοδηγεί προς στις οδούς που πρέπει να διανύσουμε  για  να εμπεδώσουμε  τις άμεσες προθέσεις  απέναντι  σε αξίες που απαιτούν ουσιαστικότερη προσοχή.  Με  ευπρόσδεκτα μυρώματα χρόνου  αναπαριστούν στέρεα νοήματα  επιτρέποντας στην υπαρξιακή εξομολόγηση  να προσδιορίζει την ψυχολογία της ανάτασης.

Οι ποικίλες αντιπαραθέσεις  με δομημένη τεχνική  επισημαίνουν την άριστη γνώση  στην χρήση των υλικών. Μοιράζουν  την έμπνευση  των ζητήσεων, τις εκλεπτυσμένες λήψεις και τις  πρωτογενείς εκφάνσεις  με μια  διάτρητη σύνθεση. Με συνέπεια διάστασης  εμπεριέχουν  την μοναδικότητα και την απαράμιλλη αισθαντικότητα. Απόρροια της διάθεσης αυτής είναι  η συγκίνηση, οι προσωπικές εντάσεις και  η έμφαση στην τυπολογία που προβάλλει διαφοροποιήσεις στην πορεία του κλίματος.

Εκφράζοντας καθαρά την ουσιώδη ζωτική αίσθηση  οι συλλήψεις  με ειλικρίνεια  διαθέτουν διακριτική θεωρητική οντότητα, λόγο λιτό, πλήρη και συνοπτικό.’’

Ο πρόεδρος της Ένωσης  Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης «Το Εργαστήρι» Στέλιος Μαρούλης , η γενική γραμματέας Μαίρη Σταθουλοπούλου και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου επιφυλάσσουν στο κοινό μια ακόμη εντυπωσιακή  παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί σε υπαίθριο χώρο αυτή την φορά.

Info Έκθεσης Ζωγραφικής
11 έως 18 Μαίου 2019

Στον περιβάλλοντα χώρο «ΒΑΓΟΝΙ»  στην οδό Σοφ.Βενιζέλου & Πουσουλίδου στην Ηλιούπολη