Το Artviews στην επίσημη Πρεμιέρα του θεατρικού έργου “To Οβάλ Πρόσωπο”

Η παράσταση, αποτελεί την 1η θεατρική απόδοση του έργου της ομώνυμης αστυνομικής νουβέλας του Γιώργου Φραγκούλη.

Την περασμένη Τρίτη 8/1 παρευρεθήκαμε στην πρεμιέρα της παράστασης το «Οβάλ Πρόσωπο» στο θέατρο «Παραμυθίας». Την παράσταση σκηνοθετεί η Βίβιαν Ιωάννου και είναι το πιστό αντίγραφο ομώνυμου βιβλίου του Γιώργου Φραγκούλη.

Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η απεικόνιση της ψευδαίσθησης στην πραγματικότητα! Το πάθος και η τέχνη του σκηνοθέτη να αποδώσει τόσο καλή αναπαράσταση μέσω των ρόλων του! Οι ηθοποιοί εξαιρετικοί αφού η επιτυχία ήταν δεδομένη με ένα τόσο επιτυχημένο Cast!

Ο Γιώργος Φραγκούλης θεωρείται μαιτρ του ψυχολογικού θρίλερ. Πρωτότυπη παράσταση και με εναλλαγές, στηριζόμενη σε ένα εξαιρετικά δυνατό και ευφυές σενάριο. Δράση, χορός, ίντριγκα, έρωτας και χιούμορ με ένα εντελώς απρόβλεπτο φινάλε. Σας την συνιστούμε ανεπιφύλακτα! 

Δημοσιογραφική κάλυψη :Vasia Bresta
Φωτογραφική κάλυψη : Francesca Kal

Λίγα λόγια για το έργο: 

ΑΘΗΝΑ, κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ’90 – αποκριές. Η νύχτα είναι αγριεμένη και ο νεαρός, ζωγράφος Δάμωνας περιπλανιέται στα στενά της πόλης. Μια νεαρή γυναίκα βγαλμένη από άλλη εποχή εμφανίζεται μπροστά του από το πουθενά ζητώντας του απεγνωσμένα βοήθειά, για να εξαφανιστεί αμέσως μετά.

Η σύντροφος του Δάμωνα, Αγγελική, τον παροτρύνει να απευθυνθεί στις αρχές, όμως κάτι μέσα του τον πείθει ότι η γνωριμία του με αυτή την γυναίκα δεν είναι δουλειά της αστυνομίας… Η άγνωστη στοιχειώνει τα όνειρά του. Ούτε η τρομαγμένη με την κατάστασή του Αγγελική, ούτε ο καλύτερός του φίλος Σταύρος είναι σε θέση να τον συνεφέρουν. Ζωγραφίζει αδιάκοπα και πίνει. Λίγο καιρό αργότερα, οι πίνακες περιμένουν ολοκληρωμένοι στο ατελιέ του για να αγοραστούν σχεδόν αμέσως από έναν μυστηριώδη Ιταλό φιλότεχνο. Ο Δάμωνας φαίνεται πλέον να ανακτά τον παλιό του εαυτό, μέχρι που μια βραδιά θα δεχτεί την επίσκεψη του επιθεωρητή Λιμιού.

Ο αγοραστής βρίσκεται νεκρός, αγκαλιασμένος σφιχτά με τον πρώτο καμβά που ζωγράφισε ο Δάμωνας. Δολοφονία, αυτοκτονία ή κάτι άλλο; Τι ρόλο παίζουν οι πίνακες στον θάνατο του μυστηριώδη Ιταλού φιλότεχνου; Τι ζωγράφισε τελικά ο Δάμωνας στους πίνακές του;

Ταυτότητα παράστασης

Συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Βίβιαν ΙΩΑΝΝΟΥ
Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχάλης ΚΟΥΤΣΟΥΡΗΣ
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ
Φωτισμοί: Χρήστος ΠΟΥΣΙΜΗΣ
Photo credits: Νίκος ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ
Video and trailer credits: Αντρέας MUSARAJ
Δημιουργία αφίσας: Νίκος ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ

Διανομή ρόλων:

Δάμωνας: Γιάννης ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΑΚΗΣ
Βαλέρια: Βίβιαν ΙΩΑΝΝΟΥ
Αγγελική: Κατερίνα ΣΙΓΑΛΑ
Σταύρος: Γιάννης ΛΕΒΕΝΤΗΣ
Επιθεωρητής Λιμιός: Μιχάλης ΚΟΥΤΣΟΥΡΗΣ

Πληροφορίες:

Θέατρο Παραμυθίας – Αλμπέρτα Τσοπανάκη
Παραμυθιάς 27 και Μυκάλης, Κεραμεικός
(πλησίον στάσης Μετρό: «Κεραμεικός»)
Τηλέφωνο: 2103457904

Παραστάσεις: κάθε Πέμπτη στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων:
– 10 ευρώ (κανονικό)
– 8 ευρώ (ομαδικό εισιτήριο από 5 άτομα και πάνω)
– 5 ευρώ (ατέλειες, φοιτητές, άνεργοι ΟΑΕΔ, ΑμΕΑ)

Κράτηση θέσεων: 2103457904