Το “Ταξείδιον απαράμιλλον” της Έφης Βατανίδου στο Μουσείο Ηρακλειδών

Οι εκδόσεις Αρμός, το βιβλιοπωλείο Λεμόνι και το Μουσείο Ηρακλειδών σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Έφης Βατανίδου “Ταξείδιον απαράμιλλον”την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, στις 19.30 στο Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, Αθήνα

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Τρύφων Ζαχαριάδης, ψυχαναλυτικός θεραπευτής-συγγραφέας

και η Φανή Λούκου, εκπαιδευτικός

Μουσική Επιμέλεια-Κανονάκι και Τραγούδι: Λουκία Κωνσταντάτου

Πάσχα του 1896. Ο Τηλέμαχος Καραμάνος, νεαρός υπαξιωματικός στην Ευελπίδων, θα καταφέρει το ακατόρθωτο. Στους Α΄ Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στην Αθήνα, θα στεφθεί αργυρός Ολυμπιονίκης στη σπαθασκία, με τον Κουμπερτέν και τον Γεώργιο Α΄ να τον χειροκροτούν. Μια παράφορη αγάπη όμως θα αναστατώσει την ευζωία του και θα προκαλέσει τις ηθικές νόρμες της εποχής του. Η αλήθεια της, γερά γαντζωμένη στο οικογενειακό DNA, θα επιβιώσει τελικά μέσα από δυο γενιές νιάτα. Πρώτα η Ίριδα και στη συνέχεια η κόρη της θα τον φέρουν μέχρι την δεκαετία του ’70, στη Θεσσαλονίκη. Τίποτα δεν θα πάει χαμένο! Η Θωμαή, μέσα στην ορφάνια της, θα καταφέρει να κουρσέψει την ζωή και να δρέψει αληθινά διαμάντια, που θα στρώσουν τον δρόμο της μέχρι την μακρινή Αστόρια. Βαλκανικοί και Παγκόσμιοι Πόλεμοι αφήνουν το αποτύπωμά τους. Οι κραυγές απ’ το Άουσβιτς θα αναστατώνουν τον Τηλέμαχο. Η ελληνική ιστορία βάλθηκε να τρέχει και ’κείνος στοίχειωσε εκεί…, άλλοτε σαν πρωταγωνιστής κι άλλοτε σαν θλιβερός κομπάρσος.

Η Έφη Βατανίδου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και ζει. Σπούδασε Νομικά και Αγγλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Είναι εκπαιδευτικός στη Δημόσια Εκπαίδευση. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι παντρεμένη και έχει δύο γιους. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Χαλάλι σου Helal Olsun (Novel Books-Ι.Σιδέρης 2013) και Ζωή χωρίς Μπούσουλα (Novel Books-Ι.Σιδέρης 2015).

ΩΡΑ: (Τετάρτη) 7:30 μ.μ.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, Αθήνα

ΕΦΗ ΒΑΤΑΝΙΔΟΥ, Ταξείδιον απαράμιλλον, Μυθιστόρημα

ΣΕΛΙΔΕΣ: 394 ISBΝ: 978-960-615-060-9