«Το όνειρο της διπλανής πόρτας» του Νήλ Σάιμον, στο θέατρο Αλκμήνη

Από το Σάββατο 23 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο & Κυριακή στο Θέατρο Αλκμήνη.

«Ο Νιλ Σάιμον έχει την ικανότητα να δημιουργεί χαρακτήρες–ακόμα και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους με τους οποίους ταυτιζόμαστε, υποτίθεται–που είναι γεμάτοι ψεγάδια, κουσούρια, ελαττώματα. Παραμένουν όμως οι άνθρωποι που γνωρίζουμε, ούτε καλοί ούτε κακοί».

Στο “Όνειρο της διπλανής πόρτας”, με ήρωες τρεις ιδιαίτερους ανθρώπους που κυνηγούν το όνειρό τους, o Σάιμον, χωρίς να εγκαταλείπει το έγκαιρο χιούμορ, παραδίδει μια πολιτικοποιημένη κωμωδία, πυροδοτώντας ταυτόχρονα την παγκόσμια συνείδηση ότι η Αμερική από τον ρόλο του δυνάστη των λαών δεν παραιτείται εύκολα.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Δύο φίλοι, ένας εκδότης κι ένας συγγραφέας, αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα περιοδικό με περιεχόμενο που να κεραυνοβολεί τις Η.Π.Α. Δυο παθιασμένοι άνθρωποι που αγαπούν το γράψιμο και θέλουν, κάποια στιγμή, να πάρουν τα ηνία της λαϊκής αφύπνισης στα χέρια τους.

Ξαφνικά, όλη τους η ζωή γίνεται το περιοδικό αυτό μέχρι την απροσδόκητη εμφάνιση μιας γυναίκας. Είναι το σημείο από το οποίο ξεκινά μια πλοκή γεμάτη σπιρτόζικες ατάκες και ευτράπελα για να καταλήξουν και οι τρεις ήρωες της ιστορίας λυτρωμένοι.

Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση μας παίζει  μια αίσθηση, η μυρωδιά, οι χημικοί υποδοχείς στα ανώτερα τμήματα της μύτης στέλνουν σήματα κατευθείαν σε διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου και κάπως έτσι αρχίζουν όλα!

Η μετάφραση και η διασκευή είναι της Μιμής Ντενίση και η σκηνοθεσία του Μανώλη Ιωνά. Με το δυναμικό τριών ταλαντούχων ηθοποιών που έχουν κυριολεκτικά εγκατασταθεί στο αναπτερωτικό σύμπαν του σπουδαίου Νιλ Σάιμον.

Συντελεστές:

Μετάφραση-Διασκευή: Μιμή Ντενίση
Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς
Σκηνικά–Κοστούμια: Νίκος Κασαπάκης
Χορογραφίες-Κίνηση:
Ρούλα Κουτρουμπέλη
Μουσική Επιμέλεια:
Αυγερινός Σουλόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Περικλής Λιανός, Μιχάλης Μαρκάτης, Ειρήνη Παπαδημάτου  

Info:

Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Πετράλωνα

Μέρες και ώρες παράστασης:
Σάββατο 21:00 & Κυριακή 18:30 

Διάρκεια παράστασης: 90’ χωρίς διάλειμμα 

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-3428650|www.theatro.gr