Φιλανθρωπική δημοπρασία υπέρ των σκοπών του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας

Lot 125 - ΨΥΧΟΠΑΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Πορτρέτο της Μαρίας Κάλλας, μικτή τεχνική σε χαρτί - 28x28cm - €2000-3000

Με μία φιλανθρωπική δημοπρασία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την υποστήριξη του Ελληνικού Συλλόγου «Μαρία Κάλλας», ο Οίκος δημοπρασιών «Βέργος» στέκεται αρωγός στον πολιτισμό, σε μια χρονιά που ο χώρος ταλανίζεται από συνεχείς δυσκολίες και αντιξοότητες.

Τα 150 έργα της πολύ ενδιαφέρουσας δημοπρατούμενης συλλογής περιλαμβάνουν πίνακες, μεταξοτυπίες, γλυπτά καθώς και ιδιαίτερες, σπάνιας θεματολογίας αφίσες. Τα έργα προέρχονται από σύγχρονους και διεθνώς αναγνωρισμένους κυρίως Έλληνες καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων Άγγελος (Παναγιώτου), Κώστας Βαρότσος, Chryssa, Κωστής Γεωργίου, Μάρα Καρέτσου, Μιχάλης Λεκάκης, Μίλτος Παντελιάς, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Αλέξανδρος Ψυχούλης κ.ά.

Ένα μέρος των έργων της δημοπρατούμενης συλλογής αποτελεί δωρεά των ίδιων των καλλιτεχνών για τον εμπλουτισμό της συλλογής του Μουσείου, ενώ όλα τα υπόλοιπα έργα, δωρίζονται από την προσωπική συλλογή της Προέδρου του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας, κα. Λιάνας Σκουρλή.

Διάρκεια:
Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 11:00 π.μ. έως Δευτέρα  14 Δεκεμβρίου 6:00 μ.μ.

Το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί για την αγορά προσωπικών αντικειμένων της διεθνούς φήμης σοπράνο, για τον εμπλουτισμό της συλλογής του Μουσείου Μαρία Κάλλας.

Πληροφορίες έργων:
Σύλλογος Μαρία Κάλλας (+30 210 5200562)

Πληροφορίες διαδικασίας:
Δημοπρασίες ΒΕΡΓΟΣ (+30 210 3614897)