Φρίντα Κάλο: Η ζωή της θρυλικής ζωγράφου σε Infographic

Toni Frissell (1907-1988) - Frida Kahlo standing next to an agave plant, 1937

Η μεξικανή ζωγράφος Frida Kahlo γεννήθηκε το 1907 και έζησε με καλλιτεχνική τόλμη και πολιτικό ακτιβισμό. Κατά τη διάρκεια της ζωής της, η Κάλο πέτυχε ένα εντυπωσιακό επίπεδο διεθνούς αναγνώρισης ως καλλιτέχνης αλλά η σουρεαλιστική της εικόνα ως φεμινίστρια λατρεύτηκε πολύ μετά το θάνατό της το 1954.

Τώρα θαυμάζεται όχι μόνο ως μια καινοτόμος καλλιτέχνης αλλά αποτελεί και υπερηφάνεια  για τη μεξικανική κληρονομιά. Το έργο της εκτιμάται από μουσεία και λάτρεις της τέχνης σε όλο τον κόσμο.

Με την πάροδο των ετών, η δημοτικότητα της Κάλο έχει αυξηθεί  παγιώνοντας την κατάταξή της ως … εικονίδιο. Όχι μόνο η τέχνη της αντηχεί σε ανθρώπους από γενιά σε γενιά, αλλά και οι μοναδικές προκλήσεις και τα πνευματικά εμπόδια στη ζωή είναι άξια θαυμασμού. Ήταν το παιδί Γερμανού πατέρα και μιας μεξικανικής μητέρας που αντιμετώπισε χρόνια προβλήματα υγείας από νεαρή ηλικία. Ξεπέρασε την πολιομυελίτιδα ως παιδί. Αντιμετώπισε ένα σοβαρό ατύχημα με λεωφορείο κατά τη διάρκεια της εφηβείας της και αγωνίστηκε με τη στειρότητα ως ενήλικας.

Για να μάθετε περισσότερα για την θρυλικό καλλιτέχνιδα, το My Modern Met και το ευχαριστούμε γι αυτό, έχει συντάξει ένα infographic με στοιχεία για τη Frida, τα οποία δεν θα ξεχάσετε και θα εντυπωθούν καλύτερα στη μνήμη σας. Θεωρήσαμε αξιόλογη την εικόνα και την μοιραστήκαμε μαζί σας.

Η Frida Kahlo είναι μια από τις πιο διάσημες καλλιτέχνιδες του 20ού αιώνα.

Μάθετε περισσότερα λοιπόν σε αυτό το γράφημα.

Frida Kahlo Infographic

 

Διαβάστε περισσότερα και ακολουθήστε μας στο instagram:

Φρίντα Κάλο: “Πόδια, τι σας χρειάζομαι όταν έχω φτερά για να πετάξω;”

Diego Rivera … Ποτέ δεν πίστεψα στον Θεό, αλλά πιστεύω στον Πικάσο