Αλεξάνδρα Κόνιακ: “Ιστορικά η τέχνη κι ο πολιτισμός έχουν περάσει πολλές κρίσεις και πάντοτε επιβιώνουν”

H Αλεξάνδρα Κόνιακ μας προσκαλεί στην πρώτη μεγάλη διαδικτυακή της συναυλία!

Θα μας παρουσιάσει το νέο της single “Μόνο εσένα”, που κυκλοφορεί στα μέσα Μαΐου από την Cobalt Music. Θα μας θυμίσει μερικά από τα αγαπημένα τραγούδια της μέχρι τώρα δισκογραφίας της και φυσικά τις πολυσυζητημένες διασκευές και το δυνατό πρόγραμμα που μας χαρίζει επί σκηνής τα τελευταία χρόνια.

Βρήκαμε την ευκαιρία ανάμεσα σε πρόβες και προετοιμασίες, να μιλήσουμε έστω και για λίγο μαζί της και να μπούμε λίγο ακόμα στον μαγικό της κόσμο, που φαντάζει ζηλευτά αρμονικός και ισορροπημένος.

Γράφει η Vasia Bresta

Επιμέλεια κειμένου Georgia Drakaki

 

-Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την μουσική;

-Προέρχομαι από μία μουσική οικογένεια, οπότε τα ερεθίσματα ήταν αμέτρητα στο σπίτι από πολύ μικρή ηλικία. Δεν πήρα κάποιου είδους απόφαση. Εξελίχθηκαν όλα φυσικά, με την πηγαία μου αγάπη για τη μουσική να μεγαλώνει όλο και περισσότερο όσο εμβάθυνα σε αυτή.

-Συμβόλαιο με Cobalt και συνεργασία με Μύρωνα Στρατή, μίλησε μας για αυτό.

-Με τον Μύρωνα Στρατή είχα τη χαρά να συνεργαστώ πέρσι το καλοκαίρι κι η συνύπαρξή μας πάνω στη σκηνή ήταν μοναδική, με μια υπέροχη ενέργεια. Το “Όσο ζεις” ήρθε να επισφραγίσει αυτήν τη συνεργασία κι ήταν κάτι που το ήθελα και το ευχαριστήθηκα πολύ. Αρχικά, είχαμε σχεδιάσει με τον συνεργάτη μου και δημιουργό του κομματιού Χρίστο Σερενέ να το τραγουδήσω μόνη μου, μέχρι που του πρότεινα να γράψει κι άλλους στίχους και να γίνει ντουέτο.

Λίγες ώρες αργότερα το είχε κιόλας ετοιμάσει. Σε επικοινωνία με την Cobalt ήρθα μέσω του Μύρωνα για τις ανάγκες της κυκλοφορίας του τραγουδιού κι αφού άνοιξε όμορφα αυτή η πόρτα, αποφασίσαμε με την εταιρία να την κρατήσουμε ανοιχτή και να κυκλοφορήσουμε ένα ακόμη single, που θα δημοσιευτεί την Τρίτη 25 Μαΐου στο κανάλι της εταιρείας και σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες με τίτλο “Μόνο εσένα”.

-Διανύουμε μια περίοδο που η τέχνη πλήττεται. Αυτό σε έχει επηρεάσει;

-Σαφώς και με έχει επηρεάσει. Προσπαθώ όμως να είμαι όσο πιο δημιουργική μπορώ και να κρατάω ζωντανή την επαφή με το κοινό και τη μουσική. Ιστορικά η τέχνη κι ο πολιτισμός έχουν περάσει πολλές κρίσεις και πάντοτε επιβιώνουν, γι’ αυτό παραμένω αισιόδοξη.

-Πολλοί συνάδελφοι, βγήκαν και μίλησαν για την βία, την παρενόχληση, το δικαίωμα στην άρνηση. Σου έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο; και αν ναι, πώς το αντιμετώπισες;

-Δυστυχώς, η κακοποιητική συμπεριφορά μπορεί να εμφανιστεί σε πολλές μορφές και σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις. Το χειρότερο είναι πως δεν ξέρεις σε τι φάση της ζωής σου θα σε πετύχει και πόσο δυνατός ή ευάλωτος θα είσαι εκείνη τη στιγμή για να το αντιμετωπίσεις.

Έχω βρεθεί κι εγώ αντιμέτωπη με ψυχολογική και συναισθηματική βία και στο χώρο της δουλειάς μου με άνθρωπο που είχα στενή συνεργασία αλλά και με σύντροφό μου. Λειτούργησα αρχικά με υπομονή, προσπαθώντας να δώσω ευκαιρίες κι αντικρούοντας όλες τις “επιθέσεις” με σιωπή.

Γενικά στη ζωή μου δεν έχω ξεσπάσματα. Κλείνομαι, παρατηρώ, εκλογικεύω κι ύστερα παίρνω τις αποφάσεις μου ή ακόμα καλύτερα τις αποστάσεις μου. Έτσι έκανα και τότε.

Αφού συνειδητοποίησα πως η κατάσταση και στις δύο περιπτώσεις δεν πρόκειται να αλλάξει, απομακρύνθηκα και φρόντισα να μην κρατήσω καμία επικοινωνία. Είναι πολύ σημαντικό να μη χάνουμε χρόνο σε τοξικούς ανθρώπους. Να έχουμε το θάρρος να γυρίσουμε σελίδα και να αναζητούμε ανθρώπους που θα μας προκαλούν ηρεμία, ασφάλεια, ισορροπία, θα μας δείχνουν σεβασμό και θα μας γεμίζουν αγάπη.

-Σε λίγες μέρες δίνεις μια online streaming συναυλία. Μίλησέ μας για λεπτομέρειες και πώς κάποιος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή;

-Το Σάββατο 29 Μαΐου θα δώσουμε μια online συναυλία μέσω της ticketservices, η οποία θα είναι διαθέσιμη μέχρι και τη Δευτέρα 31 Μαΐου για όποιον δεν μπορεί να τη δει το Σάββατο.

Μπαίνοντας στο site της ticketservices.gr μπορείτε να προμηθευτείτε και το εισιτήριό σας!

Ανυπομονώ να παρουσιάσουμε το καινούριο μας τραγούδι ζωντανά, να ξαναβρεθώ με τους φανταστικούς μου συνεργάτες επί σκηνής και να κάνουμε αυτό που τόσο μας έχει λείψει και που αγαπάμε πολύ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Παύλο Πανταζόπουλο για την παραγωγή, την πίστη και την επιμονή του για αυτό το εγχείρημα. Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα κι υποσχόμαστε πως θα σας κρατήσουμε υπέροχη συντροφιά ακόμα και μέσω της οθόνης, με την ελπίδα και την ευχή σύντομα να ανταμώσουμε από κοντά. Σας περιμένουμε!

 

 

 

 

Share this
Tags
Vasia Bresta
Vasia Bresta
Author, Dj, Artist and owner - c.o worker at Da Hoxxs.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι εννοιολογικοί περίπατοι της τέχνης του Richard Long

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Richard Long γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1945. Σπούδασε από το 1962-1965 στο West of England...

Η απαράμιλλη γλυπτική της παραβατικής ζωής του Τσελίνι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης O Μπενβενούτο Τσελίνι / Benvenuto Cellini, γεννήθηκε το 1500 στη Φλωρεντία. Καλλιτέχνης αργυροχρυσοχόος, γλύπτης, ζωγράφος, σχεδιαστής, στρατιώτης, μουσικός,...

Η Κύπρος του Βασίλη Καρακατσάνη 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Ο καταξιωμένος εικαστικός Βασίλης Καρακατσάνης για άλλη μια φορά «προσγειώνεται» στην Κύπρο και παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο  «ΤΙΤΑΝΙΑ»...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this